Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
02:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Про метро, мешканців пр. Карла Маркса і губернатора

Одинадцятий канал продовжує слідкувати за ситуацією у дворі сто сьомого і сто дев«ятого будинків на проспекті Карла Маркса у Дніпропетровську.

Посеред двору багато років тому встановили ствол для підняття на поверхню з шахти землі і твердих гірничих порід. Шум вибухів у шахті, величезні хмари газів та дощі з камінців геть зіпсували життя мешканцям двох житлових будинків. Але найбільше непокоїть їх те, що від постійних струсів будівлі можуть розвалитись. Страждальці звертались до багатьох інстанцій, але порозуміння не знаходили. Надії змінити щось на краще мешканці тепер покладають на нового губернатора Дніпропетровщини — Надію Дєєву.

Насправді ж влада інколи звертала увагу на проблему мешканців двох житлових будинків. Адже вони підіймали це питання досить часто: десь два- три рази на рік. А оскільки губернатори на Дніпропетровщині змінюються чи не частіше, то дехто з них заїжджав до двору на Карла Маркса. Щоправда, результатів це не приносило. Надії Дєєвій побачити, як працює ствол і послухати шум не вдалося: зараз будівництво тимчасово припинено — не вистачає фінансуванняі, і каміння з надр землі поки не підіймають. Тож довелось губернатору задовільнитись лиш розповіддю про процес першого будівельника «Дніпрометробуду» Василя Савченка.

За його словами, проблем нібито і немає — немає і загрози руйнування будинків та забруднення довкілля. А скарги мешканців безпідставні, і сперечатися з ними він сенсу не бачить. Але зваживши на те, що скарги є, а губернатор цим не вдоволена, вирішив за краще запропонувати вихід з ситуації — збудувати над стволом щось подібне до шумозахисного скафандру. Щоправда, мешканців це не задовільнило, мовляв, атмосфера все одно забруднюється, а вибухи струшують будинки. Вони мають свій план вирішення проблеми: цей ствол закрити, а Грунт піднімати на найближчому стволі.
Щоправда, такий варіант покритикувала вже губернатор.

Рішення, — пообіцяла Надія Дєєва, — надійде за тиждень, фінансування теж не забариться. На будівництво метро вже виділено гроші з державного і обласного бюджетів. А коли почнеться втілення в життя одного з двох запропонованих проектів, закінчаться страждання мешканців сто сьомого і сто дев«ятого будинків по проспекту Карла Маркса, поки залишається невідомим.
Gorod.dp.ua на Facebook.


tov_tob  (27.11.05 10:30): Господа, во всем СНГ шахтные стволы очень часто располагают в дворах домов. На Вашем месте я бы надеялся на скорейшее окончание строительства метро, а не на закрытие ствола, т.к. закрывать его не будут. Ответить | С цитатой
саша  (25.11.05 20:25): Приглашаем всех жителей и гостей нашего города посетить наш двор.И вы увидете в каком кошмаре ВЫЖИВАЮТ люди уже в течении 18 лет!!!!!!!! А всё дело в том ,что заказчиком строительства является-ОБЛГОСАДМИНИСТРАЦИЯ!!!!!!! Мы надеемся на нового губернатора Надежду Дееву,что она приймет правильное решение и мы наконец-то увидим наш двор таким каким он был 18лет назад!!! Жители двух домов 109 Ответить | С цитатой
deivan  (25.11.05 19:17): Кстати, живу в доме 105 и волна сейсмическая от сброса камней до нас доходила, и трясла ощутимо. Представляю, каково было жильцам 107 и 109.... :( Ответить | С цитатой
Потап  (25.11.05 17:02): А им лишь бы только водку пить! Ответить | С цитатой
merzbow  (25.11.05 16:39): А денег, которые нам выделили хватает только на то, что бы воду откачивать, и зарплату (600-750грн) раз в квартал выплачивать. И так уже в течение года, одни обещания, так что не скоро пропадут эти уродливые строительные площадки в центре нашего города Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте