Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Где спрятано пиратское золото?

Где спрятано пиратское золото?
У Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація книги дніпропетровської письменниці Наталії Дев’ятко «Карта і компас» («Навчальна книга – Богдан», м. Тернопіль). Книга є першою частиною трилогії «Скарби Примарних островів», написаною в жанрі пригодницького фентезі для дітей і юнацтва.

В основу твору лягла історія протистояння між безіменною сірою Імперією, створеною Химерою, давньою, майже безсмертною істотою, яка нині займає посаду головного радника Імператора; й останніми з піратських капітанів, які хочуть повернути у світ чарівництво і свободу вибору, а також владу над морями, що раніше цілком і повністю належала їм.

Окрім насиченого пригодами сюжету, багато у книзі психології і філософії, бо конфлікт між головними героями лежить і в світоглядній площині, що робить книгу цікавою і для дорослого читача.

Презентація у бібліотеці розпочалася з вікторини, присвяченої історії піратства у нашому світі. І, як виявилось, шукаючи відповіді на хитрі і складні запитання, школярі вигадували історії, гідні справжніх пригодницьких казок. Особливо сподобалось присутнім запитання про те, які тварини-улюбленці могли перебувати на піратському кораблі. Тут вже дитяча фантазія розгулялася подібно до бурхливого моря: виявилось, що мавпочки в давнину крали секретні документи, а папуга міг повідомити про загибель свого капітана.

Ініціатором проведення презентації була директор Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей Ольга Іванівна Шарабура. А колеги авторки – молоді дніпропетровські письменники Віталій Кривоніс і Анна Садікова – своїм мальовничим піратським вбранням допомогли учасникам презентації відчути справжню атмосферу літературного твору.

І хоча поки невідомо, за якими скарбами відправився головний герой книги капітан Ярош Сокіл, і де заховане піратське золото, але юні читачі поверталися додому, бажаючи щонайшвидше владнати шкільні справи і разом із відчайдушними героями зануритися у світ пригод і таємниць казкового світу.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:









Татьяна  (27.05.11 19:19): Моя дочка купила "Карту и компас" на прошлой неделе.
Необычная книга, первые страниц 50 шло тяжеловато (много имен и новых лиц), а потом очень даже увлекло (и не только дочку, а и меня с мужем :)
Подозреваю, что мы всей семьей будем ждать следующую часть, как ждали "Гарри Поттера".
Ответить | С цитатой
Шукач "Скарбів"  (27.05.11 11:52): Давно не траплялося такого захопливого і водночас позбавленого постмодерного загравання з авдиторією твору. Герої роману «Компас і карта», першої частини трилогії «Скарби Примарних островів», гідні стати поруч із капітаном Бладом, лордом Джимом, одноногим Сільвером, і вже поготів – із флібустьєрами з кінотрилогії Брукгаймера/Вербінськи «Пірати Карибського моря», Джеком Сперроу (вибачаюся, Капітаном Джеком Сперроу!), Вілом Тернером, Гектором Барбоссою та іншими звитяжцями. Спільного між ними немало, і йдеться не так про «піратство у крові», як про кінцеву мету. А саме: змінити світ, подолавши тотальний імперський контроль – байдуже, чи зажерливої іспанської корони, чи Ост-Індської Торгівельної Компанії, чи жахливої неназваної Імперії зі світу «Скарбів...» – пірати і чаклуни розмовляють із Морем, але ніхто не повинен ним володіти!
http://bukvoid.com.ua/reviews/books/2011/05/02/075219.html
Ответить | С цитатой
Марго  (27.05.11 11:25): Интересно, ясный и хо-хо хоть видели книгу или так пытаются высказать свои подсознательные желания?
В книги вообще нет ничего про "найти награбленное", "быстро разбогатеть" или чего-либо раскопать.
Прочитайте книгу, а тогда тявкайте.
Ответить | С цитатой
Шукач "Скарбів"  (27.05.11 11:21): Море кличе, море дивиться на нас. Чиїми очима? Старих зневірених мореплавців з примарної Тортуги, що розсипаються на пил, відійшовши од берега? Жахливих чорних статуй перед імператорським палацом, що колись були піратами і сказителями? Зрадників із піратського братства, що ніколи не заллють жагуче сумління ромом? Чарівних істот, у яких нема віри? Очима зрадника Іржи, сповненими заздрощів і ненависті? Жахливими очима Летючого Голландця, де застигло давнє прокляте море? Очима білокрилої Химери, неситої владою? А чи то будуть очі юних піратів – відчайдушної Роксани, тендітної Ластівки, темної Рити, непосидючого Тимура, гоноровитого Димона, таємничого, волелюбного і не по роках мудрого Юрка? Море дивиться очима піратів, тих, кому доведеться прокладати нові шляхи у буремній кривавій пітьмі, крізь шторми, негоди і мертвотні штилі, до нових обріїв, до нових берегів…
http://artvertep.com/authors/%D0%A5%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD/ article/15756.html
Ответить | С цитатой
Шукач "Скарбів"  (27.05.11 11:15): Річ у тім, що світ, змальованій у книзі «Карта і компас», дуже складний. Він нагадує наш, але у ньому сусідують різні часи та епохи, перетинаються шляхи людей та забутих богів, міфи та легенди і суворе сьогодення. Світ, що знаходиться на межі. Ні, він не гине насправді. Він втрачає барви, втрачає почуття, втрачає душу. Безкраї простори земель поступово захоплюються безіменною Імперією, об’єднуючись, стаючи подібними, втрачаючи самобутність, забуваючи власну історію, прадавні казки та колискові. Виростають міста, схожі на кам’яні лабіринти, звідки немає виходу. Немає, бо люди його не шукають. Мешканці цих міст дозволяють вирішувати за себе, що гарне, а що – ні, що цікаве, а що – безглузде. Вони байдужі, недопитливі і слухняні. А слухняними так легко керувати! І з’являється можливість нарешті створити ідеальний світ, своєрідну утопію, в якій все кероване, і всі щасливі. Чи не благородна мета? Можливо…
http://www.chl.kiev.ua/key/Books/ShowBook/65
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
ясный  (27.05.11 09:56): Валяйте, Наталя Богдан! Мани-мани для вас и рекламы вашей книги самое главное!
Пусть детки "шукають скарби"! Они под вашим "соусом" раскопают могилы погибших в войну и перепродадут, отвлекаясь от жизненной истины, будут витать в облаках и мечтах о надуманных вами"скарбах"! Для вас главное реклама вашего "творчества"!
Ответить | С цитатой
хо-хо  (27.05.11 02:04): ...ть. Пираты Карипского моря на местный манер... пересказ пересказки... нет что ли больше хороших тем как кроме историй про "найти награбленное и быстро разбогатеть" ? чего удивляться что с детства никто не хочет трудиться , а надеется найти украденное и потратить.. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте