Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
01:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские строители готовы создавать 3D-дома

Днепровские строители готовы создавать 3D-дома

Новые технологии уже позволяют с помощью 3D-принтеров строить современные и энергоэффективные жилые дома.

Технологии создания новых объектов с помощь 3D-печати позволяют воплощать в реальности самые смелые фантазии.

Дошла очередь и до создания по такому методу жилых домов. Причем не где-то там, в развитых странах мира, а в нашем городе.

Подробней об этом рассказали в Приднепровской государственной академии строительства и архитектуры:

«НА ВИМОГУ ЧАСУ: ВІД OPTIMA HOUSE ДО 3D ЗАБУДОВИ.

Знайомтесь: ПЕРЕГІНЕЦЬ Іван Іванович - випускник ДІБІ 1991 року (з1994 р. перейменовано в ПДАБА), докторант академії, директор науково-технічного центру Академії будівництва України, прихильник запровадження в Україні європейського стандарту NZEB будинок (Nearly zero-energy buildings), тобто будинки з майже нульовим споживанням енергії.

Війна росії проти України, небачені з часів Другої світової руйнування внесли свої корективи в усі сфери життя, не оминувши і будівництво.

За безпосереднього керівництва Івана Івановича та завдяки залученню партнерів не так давно в передмісті Києва було реалізовано унікальний проєкт першого в Україні мультикомфортного енергоефективного будинку OptimaHouse. Після окупації вандалів довелося відновлювати унікальні інженерні системи, вибиті вікна (дякувати Богу, конструктив вцілів). З визначеною метою відновити ОптімаХаус Перегінець впорався!

Та сотні тисяч зруйнованих під час війни будинків, світовий тренд запровадження будівельних 3D-принтерів диктують нові підходи.

Як повідомив І.І. ПЕРЕГІНЕЦЬ на своїй ФБ- сторінці, «Готуємось до зведення будинку 3D- принтером. Підготовка під фундамент- «шведська плита» з додатковими залізобетонними палями (сваями). Надійний та сучасний варіант для енергоефективних будинків».

На порядку денному - новий проект "Betonix", модульний будинок-шоурум у с.Микуличі в котеджному містечку “Біг Бен”. Він буде розміщуватиметься по трасі Київ-Ковель між м.Буча та смт.Бородянка в Київській області і відкриється для перегляду зацікавлених в технології осіб.

Україні слід надалі будувати розумно, енергоефективно та економно за рахунок простих лайфхаків. Як вважають фахівці, це зовсім не складно!

Ось лише три великі переваги прогресивної технології:

вагомий внесок в енергонезалежність та енергобезпеку;

зменшення викидів СО2 (покращення екології);

підвищений комфорт та економія для мешканців будинку.

"Betonix" - перший модульний будинок надрукований бетоном на 3D принтері, пілотний проект по впровадженню 3D друку бетоном, що має на меті сприяти вирішенню питання швидкої та якісної відбудови. Передбачено 3-5 типових проектів будинків з готовими рішеннями.

Реалізується проєкт в партнерстві з лідерами будівельного ринку. Зокрема, постійне довговічне житло передбачається зводити з використанням міцної, спеціально розробленої, піщано-цементної суміші для 3D друку.

Науково-технічний супровід – від фахівців ПДАБА. Спеціально розроблена мобільна модель принтера, може друкувати готові житлові модулі 365 днів на рік.

Щодо фахівців, спроможних освоїти нові технології, в ПДАБА вже готують відповідні кадри, освічені в 3D моделюванні об’єктів, в питаннях енергоефективності, сучасного архітектурного проектування.

До речі, освітній проєкт Придніпровської державної академії будівництва та архітектури «ПЕРЕМОЖЕМО! ВІДБУДУЄМО!» успішно розвивається. Публічні науково-практичні лекції вже прослухали, переглянули близько 1000 зацікавлених фахівців, організовано курси підвищення кваліфікації та атестації при Energy Innovation Hub Енерго-інноваційному Хабі ПДАБА.

Нові технології – це нові можливості для відбудови країни. Які значно дешевші, енергоефективні, комфортні для людей, більш безпечні і дозволяють в рази пришвидшити відбудову житла та зменшити трудові витрати.

Дякуємо, Іване Івановичу за невтомність, і усім, хто причетний до відродження майбутньої України».

Фото – ПГАСА.





Gorod.dp.ua на Facebook.


мда...  (26.09.23 12:30): на сайте указано, что:
- 30% материалов при строительстве - это материалы из вторсырья или перерабатываемые материалы;
- 80% сертифицированных древесных материалов
И никого не смущает, что уже получается 110%

Энергопотребление дома 60кВт на квадратный метр в год (включено освещение, отопление, кондиционирование и вентиляция). Но от внешней сети дом потребляет 150кВт на квадратный метр

Или строителям считать не нужно?

И всё подгоняют под восстановление жилья - т.е. под распил бюджета.
Это предложение хорошо ложится в цепочку покупки барабанов для снятия стрессов в укрытиях; покупки в укрытия электро грилей по миллиону на штуку, попытке Евминова сплавить 10 тыс своих тренажеров, которые должны быть в окопах и будут помогать бойцам заботиться о здоровье; а также попыток криворожского шарлатана (в данном случае речь не о Зеленском) нагреть руки то на электромобилях, то на беспилотниках - не важно на чем. Ну что, в полку жулья прибыло. Дальше нечисти будет вылазить больше
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте