Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 22 мая 2024
11:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Художники Днепра посвятили Дню города две новые выставки

Художники Днепра посвятили Дню города две новые выставки

В честь предстоящего в ближайшие выходные Дня города сегодня, 7 сентября, открываются масштабные выставки в Художественном музее и Салоне Сичеславской организации союза художников Украины.

Уже около 20 лет одним из художественных проектов ко Дню города является ежегодная выставка «ЧАРІВНІ БАРВИ ДНІПРА».

Даже вопреки Большой войне, ее на высоком уровне смогли провести в прошлом году. Несколько месяцев заняла подготовка к выставке нынешнего года.

И вот Сичеславская организация НСХУ приглашает всех ценителей прекрасного сегодня, 7 сентября, в 15.00 на открытие этой выставки по Сичеславской Набережной, 11:

«Запрошуємо митців та шанувальників образотворчого мистецтва на відкриття всеукраїнської виставки "ЧАРІВНІ БАРВИ ДНІПРА", яке відбудеться 7 вересня о 15.00 у виставковій залі ДОНСХУ за адресою: м. Дніпро, Січеславська Набережна, 11».

А в Днепровском Художественном музее (ул. Шевченко, 23) откроют персональную выставку народного художника Украины Николая Прокопенко:

«Напередодні Дня міста, у Дніпровському художньому музеї відкриється персональна виставка творів Миколи Миколайовича Прокопенка, народного художника України.

Микола Прокопенко (1945 р. н.) – український художник-живописець, графік, книжковий ілюстратор, художник-реставратор станкового і монументального живопису, театральний художник-декоратор. Навчався в Одеському державному художньому училищі імені М. Б. Грекова, вищу освіту здобув у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури України. Автор численних серій живописних і графічних робіт (понад 4000 творів), що зберігаються в колекціях багатьох музеїв, галерей і приватних зібрань України й світу. Митець реалізував понад 180 персональних виставкових проєктів.

Виставка «Музи не мовчать» презентує 50 живописних та графічних творів митця. Художник, не віддаючи переваги якомусь одному жанру, однаково майстерно створює натюрморти, пейзажі, портрети, тематичну картину, «ню».

Шанувальникам мистецтва нашого міста Микола Прокопенко добре відомий як постійний учасник та призер всеукраїнської щорічної виставки образотворчого мистецтва – «Чарівні барви Дніпра», що останні шістнадцять років відкривається до Дня міста. Вагомий внесок Микола Прокопенко робить і у справу якісного поповнення колекції Дніпровського художнього музею, передаючи йому в дар цілі серії своїх робіт.

Виставка діє з 7 вересня по 8 жовтня 2023 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

вихідні – понеділок, вівторок

Виставка працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

Тел. 746-26-80, 744-60-36».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте