Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
14:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Музее истории Днепра открыли необычную фотовыставку

В Музее истории Днепра открыли необычную фотовыставку

На выставке «Кабінет-портрет. Погляд з минулого» представлены старинные женские портреты, которые делали в первых фотоателье Екатеринослава.

Самые старые фотографии датированы 1860-ми годами! А еще на выставке есть работы, сделанные фотографами-женщинами, что для той эпохи было уникальным явлением.

Подробней о новой выставке в Музее истории Днепра рассказали:

«В Музеї історії Дніпра відкрилась міні-виставка "Кабінет-портрет. Погляд з минулого".

На виставці представлені жіночі портрети, зроблені катеринославськими фотографами у ХІХ - на початку ХХ сторіччя. Серед експонатів: фотографії 1860-х років з першого в місті фотоательє, фотографії з фотоательє власницями й фотографами яких були жінки.

У цієї виставки несподівано актуальний і сучасний контекст. Як не дивно, але вона пов'язана з війною та окупацією. Усі експонати представлені на ній мали приймати участь на фото виставці в Маріуполі, яка планувалася до 8 березня 2022 року (чим і обумовлена тематика). Їх вже вважали втраченими, але завдяки Андрію Марусову Андрей Марусов (Andrei Marusov), який пішки виніс їх із окупованого міста, ми знову маємо змогу їх побачити. Ми надзвичайно вдячні цій людині, хоча й особисто поки не мали змоги з ним зустрітися.

Також щиро дякуємо Нурії Бусигиній, яка надала дозвіл продемонструвати їх в стінах музею, допомагала порадами і консультаціями, а також Валентину Старостіну - за ідею.

Виставка діє в рамках музейної експозиції. На неї немає окремого входу. Потрапити на виставку можна просто придбавши квиток до музею. Виставка - тимчасова і буде експонуватися один місяць.

Телефон для довідок: 095 294 0009».

Фото – Музей истории Днепра.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте