Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
23:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Экологи недоумевают: зачем в парках Днепра косят цветы и молодую траву?

Экологи недоумевают: зачем в парках Днепра косят цветы и молодую траву?

Не только обычные горожане, но и специалисты не могут понять, зачем в зонах отдыха скашивают только выросшие цветочки и зеленую травку.

В частности, с такой ситуацией на Монастырском острове столкнулся известный днепровский эколог, доцент Днепровского государственного аграрно-экономического университета Вадим Манюк .

И вот что по этому поводу он считает:

«Прийшов на Манастирський острів, аби на власні очі побачити масштаби весняного водопілля на Дніпрі. Водопілля НЕ побачив (підйом води у порівнянні з літнім був не більше метра, та й то не сьогодні).

А от те, що побачив, рекомендую і Вам подивитися, обов'язково зі звуком. Загалом тих "мотокосарів" на маленькому майданчику одночасно скупчилося 7 чоловік! Повітря біля пам'ятника Тарасу було як в гаражі, коли двигун запустили, а двері з гаража не відчинили. А це ж - парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва, об'єкт природно-заповідного фонду, а ще зараз сезон тиші і розмноження птахів. І головне питання – для чого??! Для чого скосили неймовірно красиве і таке тендітне весняне буйство килимків з ефемерних весняних квітів? За два тижні від них би й сліду не лишилося, природа подбала би за все сама, перед тим зібравши рясний врожай насіннячка з цих квітів - цінного корму для різноманітних мурашок-комашок».

Жители Днепра разделяют его недоумение. И приводят свои примеры апрельских покосов. В частности, подобным образом совсем молодая трава и красивые, редкие цветы были скошены в парках Глобы и Шевченко, в зеленых зонах на жилмассиве Тополь и в других локациях Днепра.

В частности, Анна Свитловская пишет:

«Косять по всьому місту ; і скошують всі лугові квіти. Ці квіти це не тільки краса природи, а ще й перші місця для харчування ранніх бджіл. Сьогодні весь світ б‘ється над проблемою вимирання бджіл, в багатьох країнах запроваджено норму на висоту покосу трави так, щоб не зрізати цвітіння лугових трав. Але ми все викошуємо до землі в квітні, в період розквіту всих трав.

Я вже не кажу про те, що через такий «догляд» у нас трава вже в травні пожовкне і все літо буде стояти суха.

Я не розумію хто і чим думає, коли видає вказівки на скошення трави».

Как считают многие, причина такой ситуации в том, что в администрации городских парков нет настоящих специалистов-природоведов.

Фото и видео Вадима Манюка.



Gorod.dp.ua на Facebook.


в удивительное время живем  (29.04.23 22:10): косят - одни "зачем косят?!"
не косят - другие кричат "почему не косят?!"
Всегда кто-то чем-то не доволен. Специалистов им не хватает... Про пчёл вспомнили... Вы пчёл в этом году попробуйте найдите на тех же вишнях или абрикосах
Ответить | С цитатой
Кошутовський  (26.04.23 20:11): Сьогодні, 26 квітня, цей жах продовжується на проспекті Поля та в парку Шевченка. Не дають кульбабі відцвісти. Ответить | С цитатой
(((  (25.04.23 17:27): Сьогодні сінокос влаштували у сквері Героїв. Всі галявинки, вкриті сонячною кульбабою покосили... квітів нема. Так розходилися, що в деяких місцях покосили навіть крокуси і тюльпани.
Кажуть, що в міськвиконкомі комунальників зобов'язали "косити під героїв". А вони викосили сквер Героїв... Накладка вийшла, ексцес виконавців...
Ответить | С цитатой
Кошутовський  (25.04.23 16:30): Сьогодні у сквері Героїв весь день косять. 8 косарів, 2 жіночки підмітають. Потім грузять у ковш трактора, а з трактора пересипають у КАМАЗ. Тут ніби і зрозуміло, поруч адміністраці, але трава тільки відросла, максимум 8-10 см. Ответить | С цитатой
Йоран  (25.04.23 11:14): Тому що розвелась маса "озеленювачів" і "газонокосильщиків", які вимагають заробітку. З бюджету, мабуть же. Ответить | С цитатой
***  (25.04.23 10:50): что тут недоумевать. трава уже по колено, потом она ляжет и высохнет. чтоб она росла, ее надо стричь. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте