Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
17:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как будущих медиков Днепра обучают за рубежом

Как будущих медиков Днепра обучают за рубежом

Днепровский медицинский университет наладил партнерство со многими зарубежными образовательными центрами, что дает возможность нашим будущим медикам проходить там обучение и стажировку.

Очередной мост «академической мобильности» был проложен из Днепра в шотландский город Данди. 

Об обучении наших студентов в университете Данди в Днепровском государственном медицинском университете рассказали:

«20 лютого 2023 наші студентки Вікторія Земляна (6-й курс) та Олеся Стрельченя (5-й курс) у супроводі модераторки проєкту доцентки кафедри мовної підготовки, професорки К. Г. Маргламової почали навчання в університеті Данді на східному узбережжі Великобританії, у Шотландії.

Для студенток це шанс спробувати власні сили та отримати незабутній життєвий досвід. Перші дні не минули без складнощів: інша країна, медична термінологія англійською мовою на рівні С2, відсутність досвіду використання нових інформаційних технологій у медицині, – але відкритість і доброзичливість колег допомагають дівчатам долати невпевненість, щоб досить швидко стати частиною дружнього колективу клініки університету Данді.

Тривалість стажування 6 тижнів, за цей період є можливість:

дізнатися про особливості британської системи охорони здоров'я;

ознайомитися зі структурою медичного закладу, його злагодженою діяльністю;

спостерігати за роботою лікарів і ставити їм запитання;

дізнатися про щоденні обов'язки лікаря в медичному закладі університету Данді;

дізнатися, які вміння та навички повинен мати висококваліфікований медичний фахівець;

ознайомитися з умовами праці європейського лікаря, з особливостями ведення медичної документації у Великій Британії;

побачити шлях пацієнта від реєстратури поліклініки до стаціонару;

спостерігати за збиранням анамнезу у пацієнтів;

дізнатися, які методи застосовуються для встановлення діагнозу і на основі яких даних робиться висновок про стан здоров'я пацієнта;

ознайомитися з комплексним застосуванням найновіших практичних методів та сучасного обладнання для профілактики, діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів;

спостерігати за повсякденною діяльністю відділення клініки.

Вікторія Земляна перший тиждень навчання в Ninewells Hospital & Medical School розпочала в клініці діабету. Дівчина поділилася, як пройшов її перший день у лікарні:

«Ранок кожного дня тут починається з огляду хворих, які надійшли до лікарні за останню добу через гіперглікемію, потім обхід пацієнтів, які в лікарні перебувають не перший день. Після кожного огляду лікар детально пояснює своїй команді, чому наявний такий перелік ускладнень та інтерпретує результати досліджень, а також раціональність призначеної терапії. Повернувшись до лікарського кабінету вся команда починає інтенсивну працю в напрямі диференційної діагностики кожного конкретного випадку. Завдяки електронній базі можна порівняти результати дослідження більше ніж 10-річної давності, можна побачити прогрес чи регрес симптомів у хворого.

Вражає можливість дуже швидко проконсультуватися в інших спеціалістів, написавши електронного листа. Це значно полегшує роботу для лікарів і заощаджує дорогоцінний час. Далі протягом робочого дня лікар та його команда займаються консультацією хворих з інших відділень, які також мають проблеми з ендокринною функцією підшлункової залози».

Для Олесі Стрельченя навчання розпочалося в хірургічному відділенні. Спочатку вона була присутня на ранковому обході пацієнтів: 

«Лікар ретельно оглядав кожного пацієнта. Після обстеження відразу записав результати на диктофон. Ці дані зберігаються в персональній електронній папці пацієнта. Одразу біля ліжка хворого можна переглянути результати КТ, УЗД, іншу медичну документацію, яка є в комп’ютерній базі даних відділення. Лікар, який буде заступати на чергування, перед обходом пацієнтів повинен обов’язково ознайомитися з даними обстеження його колег».

Потім Олеся разом зі студенткою 4-го курсу Університету Данді Стеф, яка проходить тут практику, отримали завдання зібрати скарги, дані анамнезу у декількох хворих, які надійшли цього дня до відділення.

Перший день навчання приніс нашій студентці позитивні враження: 

«Лише за один день я отримала багато корисної та цікавої інформації. У відділенні створені всі умови для продуктивного навчання – різний клінічний матеріал, найновіше обладнання, сучасні протоколи лікування. До нас, студенток, дуже уважне ставлення: кожної хвилини лікарі-професіонали пояснюють, чому встановлений саме цей діагноз, чому призначають саме такі ліки, який подальший алгоритм дії та прогноз захворювання у даного пацієнта. Жодне запитання не залишилося без відповіді. Усе це дозволило мені з перших кроків відчути пульс цього великого і злагодженого механізму, зануритися в теплу і дружню атмосферу, яка сприяє плідному процесу навчання!»

Отже, уже в перші дні студентки здобули надзвичайно важливі знання, навички, які, сподіваємося, стануть вагомим внеском у розвиток міжнародної академічної мобільності ДДМУ».



Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (24.02.23 13:54): Головне - щоб потім працювали на рідній землі, а не в Европі. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте