Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
14:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ГСЧС и Детский фонд ООН UNICEF Ukraine запустили совместную программу безопасности

ГСЧС и Детский фонд ООН UNICEF Ukraine запустили совместную программу безопасности

Эта программа «Безопасность дома во время войны» поможет взрослым и детям уберечь себя от ЧП, травм и несчастных случаев.

Война диктует новые правила безопасности – в том числе, и в домашних условиях. Особенно это актуально в наших суровых реалиях с постоянными отключениями электричества, когда многие семьи пытаются осветить и обогреть свои квартиры и дома альтернативными источниками энергии.

Особенно тревожно, когда такие приборы пытаются использовать дети при отсутствии взрослых людей.

Часто это приводит к несчастным случаям. Только за три недели этого года в стране было зафиксировано 2710 пожаров, сотни людей получили ожоги и травмы, десятки – погибли.

Чтобы научить взрослых и детей правилам безопасного поведения дома во время войны, ГСЧС и UNICEF Ukraine запустили совместную программу.

Подробней о ней Государственная служба по чрезвычайным ситуациям сообщает:

«В Україні стартувала інформаційна кампанія «Безпека вдома під час війни», покликана підвищити обізнаність українців із правил безпечної поведінки з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками у разі відсутності електроенергії та тепла. Кампанію впроваджує Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

З початку 2023 року в Україні зафіксовано 2710 пожеж. Значна частина з них — це побутові пожежі, спричинені неправильним використанням альтернативних засобів обігріву та освітлення. За даними Міністерства охорони здоров'я України, у період з листопада по грудень 2022 року встановлено 868 випадків отруєнь чадним газом, з них 215 постраждалих — це діти. Недостатня обізнаність людей щодо того, як користуватися цими приладами, заподіює непоправну шкоду майну та здоров’ю українців, а часто й коштує життя.

«Щодня рятувальники ліквідовують наслідки недотримання правильно безпеки під час користування опалювальними та електричними приладами. Серед найпоширеніших причин надзвичайних подій — вибухи туристичних газових пальників у квартирах та отруєння чадним газом. Я переконаний, що підвищення обізнаності громадян із правилами безпеки може врятувати не одне життя», - зазначає Директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

У межах інформаційної кампанії, креативну та медійну частину якої розробила та реалізовує консалтингова агенція One Health, українцям нагадуватимуть про потребу дотримуватися правил безпеки. Головні правила поводження з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками — громадяни матимуть змогу почути по радіо, побачити в телеефірі, в інтернеті, а також у під’їздах будинків, ліфтах та на зовнішніх рекламних носіях.

«Внаслідок атак на енергетичну та іншу критичну інфраструктуру мільйони дітей в Україні часто залишаються в холодних будинках без електроенергії, що обмежує їх у правах та позбавляє нормального дитинства, — наголошує голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Родини змушені використовувати свічки, газові пальники та генератори, щоб отримати світло та зігрітися, що не завжди безпечно у приміщеннях. Ці прості правила безпеки вдома важливі для збереження життів та здоров’я дітей та їхніх родин».

Ще одним напрямом у межах інформаційної кампанії стане розроблення матеріалів для дітей, що допоможуть засвоїти важливі правила безпеки вдома під час війни та заохочуватимуть їх ділитися отриманими знаннями зі своїми батьками».





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (4)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте