Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
16:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

БК «Прометей» не сыграет в украинской Суперлиге

БК «Прометей» не сыграет в украинской Суперлиге

Число участников предстоящего мужского баскетбольного чемпионата сократилось до 8…

Как уже сообщал Городской сайт, БК «Днепр» уверенной победой над БК «Запорожье» начал подготовку к предстоящему чемпионату мужской баскетбольной Суперлиги.

А тем временем число ее участников сократилось до восьми клубов. Как сообщает Федерация баскетбола Украины, к участию в чемпионате не допущены БК «Николаев» и клуб из Слобожанского под Днепром «Прометей» - чемпион страны прошлого сезона. Это стало следствием так и не решенного противостояния между ФБУ и президентом «Прометея» Владимиром Дубинским.

Старт Суперлиги намечен на 22 октября.

О предстоящем турнире ФБУ сообщает:

«8 клубів зіграють у рамках чоловічої Суперліги в сезоні 2022/2023. Свої попередні заявки на участь у Суперлізі клуби мали підтвердити до 10-го жовтня включно. З попередніх 10-ти заявок не підтвердили свою участь у чемпіонаті МБК «Миколаїв» та СК «Прометей», які не сплатили свої заявочні внески.

Корабели, на жаль, пропустять цей сезон через фінансові труднощі, однак Миколаївщина не залишиться без представника у професійному баскетболі – у Вищій лізі (другий за рангом український турнір) виступатиме «Ніко-Баскет». В свою чергу, СК «Прометей» не виконав умови щодо оплати внесків на участь у чемпіонаті Суперліги та зосередить свої зусилля на виступах у Латвійсько-естонській лізі, де за свою участь у змаганнях клуб заплатив 100 000 евро, та в 7DAYS EuroCup, який проходить не під егідою FIBA. 

У зв'язку з неучастю обох клубів в Чемпіонаті України, зважаючи на норми ФБУ в частині переходів гравців, контракти МБК Миколаїв та СК Прометей з гравцями не є захищеними з точки зору можливості гравців достроково припинити їх дію та змінити команду.

Учасники Суперліги 2022-2023:

Будівельник (Київ),

Дніпро (Дніпро),

Київ-Баскет (Київ),

Запоріжжя (Запоріжжя),

Черкаські Мавпи (Черкаси),

БІПА-Одеська область,

Старий Луцьк-Університет (Луцьк),

Прикарпаття-Говерла (Івано-Франківськ).

Як і повідомлялося раніше формат змагань головного чемпіонату України з баскетболу включить у себе чотири кола. Переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного сезону. Сезон проходитиме без плейоф, чемпіона України визначатимуть виключно за підсумками регулярного чемпіонату. Водночас Виконком ФБУ залишів за департаментом організації та проведення змагань можливість змінити формат чемпіонату з поведенням плейоф. Це можливо лише за домовленістю з клубами Суперліги та в умовах покращення воєнної ситуації в Україні.

 Баскетбольні змагання у сезоні 2022/23 років пройдуть в форматі "баблів" та без глядачів. Старт чемпіонату Суперліги запланований на 22-ге жовтня. Календар змагань буде розбивати учасників Суперліги переважно у кожному турі на четвірки. Перша четвірка свої матчі проведе у Києві 22-24-го жовтня, а друга зіграє 25-27-го жовтня у Івано-Франківську. Протягом трьох днів кожен з клубів зіграє з учасником четвірки. У наступному турі склад четвірок буде змінений. Найближчим часом на сайті ФБУ з’являться календарі стартових турів».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте