Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
20:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ліквідація ТОВ

Ліквідація ТОВ

Ліквідація ТОВ уявляє собою найпопулярнішу форму припинення роботи компанії. З юридичної позиції вказана процедура достатньо складна та призводить до проблем.

Парадоксально, але припинення ТОВ відбувається більш важко, чим його створення. Щоб сама процедура пройшла максимально легко, слід володіти правовими знаннями в представленій сфері. Ліквідація ТОВ передбачає припинення його діяльності. Будь-яким іншим особам права не передаються. Цим фактором ліквідація відрізняється від іншого процесу – реорганізація. Без заперечень, чинне українське законодавство регулює сферу припинення існування ТОВ. Але таке регулювання призводить до багатьох незрозумілих ситуацій.

Підстави ліквідації ТОВ визначені у законодавчому порядку та можуть бути наступними:

  1. Самостійне прийняття власниками такого рішення про завершення діяльності ТОВ.

  2. В результаті прийняття судом відповідного рішення на підставах, встановлених законом.

  3. Банкрутство ТОВ.

  4. Прийняття рішення про припинення ТОВ державними органами. Слід зазначити, що таких підстав існує небагато.

Рішення власників щодо припинення ТОВ може бути за різних обставин. Найчастіше це пов’язано з не прибутковістю бізнесу. В результаті цього, є недоцільним ведення діяльності. Крім цього, власник може просто змінити свою локацію, що унеможливлює керувати бізнесом. Завершення ТОВ за власним бажанням – тривалий за часом процес, який потребує особливої уважності та досвіду. Необхідно погасити всі борги, що існують, дочекатися перевірок держорганами тощо. Якщо будуть знайдені якісь порушення законодавства, слід буде їх всі усунути. Строк завершення встановлений законодавством – це від 2 місяців. Якщо брати практику, то процес ліквідації ТОВ буде значно більше за часом. Судове рішення про припинення роботи ТОВ приймається за підстав наявності порушень законодавства чи виявлення того, що компанія займалась забороненою діяльністю. Банкрутство – це довга процедура, яка має велику кількість нюансів. Можна скористатися альтернативним варіантом припинення ТОВ – експрес-ліквідація.

Будь-який варіант ліквідації ТОВ потребує професійної допомоги спеціалістів. Рекомендуємо до Вашої уваги компанію Imperium Lux (imlux.com.ua), яка готова завжди допомогти у питаннях ліквідації ТОВ і не тільки. Ми маємо успішний досвід вирішення навіть дуже складних правових питань. Тому тут Ви не будете сумніватися у отриманні позитивного для Вас результату.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте