Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
13:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре отмечают День хустки

|«« «« »» »»|

7-го декабря в Украине отмечают День хустки – национального украинского платка. К этому празднику в Днепровском Доме искусств проводят специальный флешмоб.

Этот праздник инициировали год назад в Винницкой области, а сейчас его отмечают практически во всех регионах страны. А в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23) проводят специальный праздничный флешмоб.

Об этом Городскому сайту сообщила арт-директор Дома Искусств Валентина Слобода:

«Шановні друзі!

Ми прагнемо розвивати культуру нашого народу, традиції та свята, вивчати історію своїх батьків і дідів.

Закликаємо згадати важливий елемент народного вбрання української жінки, один з традиційних оберегів - ХУСТКУ як невід‘ємну частину української культури. Хустка широко розповсюджена по всій Україні, з давніх-давен це основний і улюблений головний убір української молодиці. в Україні хустка має побутове й обрядове значення. Широко використовувались хустки у весільному обряді, перев’язували рани, при будові нової хати перев’язували хусткою руки майстрам, на хрестинах перев’язували руки кумам і священикові. Її колись дівчата дарували лицарям серця, а сьогодні одягають на голову, на шию, покривають плечі, носять на поясі, кладуть в кишеню, модниці прикрашають сумки.

Минулого року з ініціативою відзначати 7 грудня День української хустки виступили депутатки Вінницької обласної ради, актори театру і кіно, викладачі вишів. Їх підтримали жінки багатьох міст і сіл України, представниці української діаспори.

ПРОПОНУЄМО цього року і мешканкам нашого міста підтримати цю ініціативу. ТОЖ запрошуємо 7 грудня, в понеділок, відзначити День української хустки та долучитись усіх бажаючих до нашого фотофлешмобу #ДЕНЬ_УКРАЇНСЬКОЇ_ХУСТКИ_ДНІПРО

У коментарях розкажіть свою історію про хустку, яка є одним із оберегів українців».

Сотни жителей Днепра и хранителей народных традиций уже присоединились к этому флешмобу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


есть предложение  (07.12.20 12:32): еще отмечать День кружевных труселей или День зимнего белья с начёсом Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте