Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
17:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Світ заполонили віруси популізму, некомпетентності, байдужості та фейків - Арсеній Яценюк на Безпековому Форумі для молоді

Світ заполонили віруси популізму, некомпетентності, байдужості та фейків - Арсеній Яценюк на Безпековому Форумі для молоді

Світ заполонили віруси популізму, некомпетентності, байдужості та фейків. Аби був високий імунітет проти всіх вірусів - потрібні освіта, знання і критичне мислення, - наголосив Прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відкриваючи 8-ий Київський Безпековий Форум для молоді 21 лютого.

Одним із таких “вірусів”, які охопили сучасне суспільство, Арсеній Яценюк назвав популізм: “Є маса складних завдань, які треба вирішувати. А ми очікуємо, що в один прекрасний день прийде якийсь чарівник, який має прості рецепти вирішень світових проблем. Він каже: я вирішу все, хто за 3 години, хто за 3 дні, хто за одну каденцію. І ми хочемо вірити в те, що не прикладаючи зусиль, можна знайти дуже просте рішення на суперскладні питання”.

Після того, як люди стикаються з тим, що проблеми все одно не вирішуються, “знову шукають нових популістів”: “У них кращі політтехнологи, вони краще вміють працювати з соціальними мережами. Вони “таргетують” віруси, потрапляючи саме в те місце, де можна проникнути через імунну систему”, - сказав він, нагадавши, що найбільш ефективними у популізмі були диктаторські режими - нацисти і більшовики.

Ще один “вірус”, наголосив Арсеній Яценюк, - некомпетентність: “Невігластво і некомпетентність поглинуло сьогодні як Україну, так і весь світ”.

Суспільство також уражено “вірусом байдужості”, наголосив він: “І це те, що знищує і людину, і націю, і країну”. “Мені все одно, мене це не обходить, це не моя проблема, “ну какая разница, в конце концов”, – це є вірус байдужості”, - сказав лідер “Народного фронту”.

Ще одним “вірусом”, який вражає сучасне суспільство, Арсеній Яценюк назвав вірус фейків, який уразив свободу слова і журналістику: “У багатьох країнах, навіть вільного світу, зараз видатні політичні лідери кажуть: нам не потрібна журналістика, ми напряму спілкуємося з народом. Це правильно, але це не означає, що ця людина говорить правду. Тому якісна журналістика потрібна, щоб дати інтерпретацію подій, фактів, і щоб тоді можна було прийняти рішення, правда це чи ні”. 

“Вірус фейків знищив правду в світі - не повністю, але дуже серйозно її уразив”, - сказав Арсеній Яценюк.

Він звернувся до учасників Форуму: «Ваш молодий імунітет повинен врятувати кожного з вас і всю країну від вірусів.  Для того, щоб у вас був високий імунітет проти всіх вірусів - потрібні освіта, знання і критичне мислення».

«Життя – це не спринтерська дистанція, а стаєрська. На цій дистанції десь можна пригальмувати, а колось треба дуже сильно прискоритися. Тільки це дуже-дуже довгий шлях, на якому кожен повинен боротися щодня», - сказав Арсеній Яценюк. 

21 лютого у Києві розпочав роботу 8-ий Київський Безпековий Форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». Захід проводиться за підтримки Посольства Канади в Україні та Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Тема Форуму: «Старі виклики, нова динаміка: плани на нове десятиліття».

Учасниками заходу стали понад 200 представників з усіх регіонів України, а також молоді спеціалісти з Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Угорщини та Чехії. Упродовж двох днів будуть обговорені питання, пов'язані з глобальними викликами сучасності – безпековими, соціальними, демографічними, екологічними.

Під час Форуму виступили також Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (8)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (7)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте