Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Чт, 28 березня 2024
23:42

GORODСКОЙ ДОЗОР

Dnepr_scientific_library

Главная библиотека города и области – областная универсальная научная библиотека входит в число старейших и крупнейших областных библиотек Украины. Открыта в 1834 году в провинциальном городе Екатеринославе, (в котором на тот период не было ни театра, ни музея ни собственной газеты) была открыта губернская публичная библиотека. На день открытия в библиотеке насчитывалось всего 200 книг. Сегодня фонд библиотеки насчитывает около 3 млн. изданий. Среди них уникальные книжные собрания: наиболее полный в регионе фонд Украиника, редкие издания ХVII – XVIII веков, иностранная литература на 89 языках мира, дореволюционные издания по вопросам истории Екатеринославщины, патентно-техническая документация (с 1924 г. – на микроносителях, с 1957 – на бумажных с 1998 – на CD-ROM). Благодаря универсальности и научности своих фондов библиотека выполняет функцию одного из важнейших социальных институтов в регионе, обеспечивает кумуляцию и общедоступность документов, которые сохраняют знания, полученные человечеством в процессе своего развития. Современный период информатизации общества поставил перед библиотекой задание: переориентировать стратегию владения информационными ресурсами на стратегию оперативного доступа к ним. Этому способствует компьютеризация библиотечных процессов, которая началась в 1992 году с создания электронного каталога. На сегодняшний день автоматизация затронула практически все основные технологические процессы библиотеки. С сайта библиотеки доступны базы данных: - электронный каталог книг (с 1992 г.) - систематическая картотека статей. - литература на иностранных языках (с 1998 г.) - периодика ДОУНБ – 1943-1995. - Днепропетровщина: история и современность - каталог на ретроспективный фонд: экономика - коллекция книг украинской диаспоры - краеведческие и методико-библиографические пособия библиотеки Доступ к сети Интернет и wi-fi, интерактивные мероприятия и экскурсии-обучение - доступны для всех желающих.

Експрес-курс англійської мови «Активуй англійську! 11.0.»

06.02.2019 16:15

Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» пропонує мотивуючий масовий експрес-курс англійської мови «Активуй англійську! 11.0.».
Покращуйте свої розмовні навички у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія БЕЗКОШТОВНО!

Запрошуємо державних службовців, поліцейських, працівників культури, студентів, спеціалістів з вищою освітою, старших школярів дізнатися більше про Сполучені Штати Америки і покращити розмовні навички у бібліотеці під керівництвом наставників, знавців англійської мови.

Експрес-курс англійської мови «Активуй англійську! 11.0.» допоможе Вам заговорити, хоч і з помилками!
Наголошуємо на необхідності займатися самоосвітою, використовуючи безкоштовні ресурси як з арсеналу ДОУНБ, так і ті, що доступні в мережі Інтернет.

Експрес-курс буде складатися з циклу 10 лекцій (один раз на тиждень, щовівторка, по 2 академічні години). Кількість бажаючих брати участь, їх вік та рівень володіння мовою – не обмежується. За основу курсу взято підручник британського спеціаліста Девіда Піті (David Peaty) “ALL TALK”.
Студенти будуть виконувати розмовні вправи у парах, які підготують їх до розмови англійською на різноманітні побутові теми (знайомство, розповідь про себе, своє житло, роботу, улюблені розваги, спорт, транспорт, проходження таможні на литовищі та ін.). Автор підручника пропонує використовувати найпростіші граматичні конструкції та почати розмовляти.

Всі лекції бібліотечного спеціаліста Тамари Гаврилюк будуть містити культурологічну інформацію про традиції англомовних країн та їх відмінність від традицій в Україні, необхідність враховувати складнощі міжкультурної комунікації.

Під час викладання буде використовуватися мультимедійне бібліотечне обладнання та інтернет-відео.
Для запису на курси треба відвідати інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» і отримати читацький квиток бібліотеки. Для його оформлення треба з собою мати паспорт. + 10 грн. (собівартість пластикової картки)

Попередній запис вітається!

п'ятниця – вихідний у бібліотеці, центр зачинено.

Наша адреса:
м. Дніпро
пр. Д.Яворницького, 18 (біля Музею АТО)
2 поверх
кімн.19
телефон для довідок: 731-92-80

Коментарі: 0 | Залишити коментар


БІБЛІОТЕКИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ЗАПРОШУЮТЬ НА ПОБАЧЕННЯ

29.08.2018 16:23

ПРЕЗЕНТАЦІЯ-БЕНЕФІС БІБЛІОТЕК ОБЛАСТІ
Презентація-бенефіс відбудеться в рамках святкових заходів до Всеукраїнського дня бібліотек в день святкування Дня міста - 08 вересня 2018 року з 10 до 15 години у парку ім. Лазаря Глоби.
Організацією заходу опікується громадська організація «Дніпропетровська бібліотечна асоціація» та обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія за підтримки управління культури національностей і релігій обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради, управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпропетровської міської ради.
Метою заходу є привернення уваги мешканців міста до сучасних можливостей бібліотек, їх унікальних фондів, інноваційних послуг, які бібліотеки надають місцевим громадам.
В цей день на парковому майданчику свою роботу представлять бібліотеки різних систем і відомств. До уваги відвідувачів парку широкий спектр сучасних інформаційних технологій та інноваційних бібліотечних послуг.
Городяни матимуть унікальну можливість познайомитись з виданнями безцінних фондів бібліотек, відвідавши інформаційні локації; оволодіти новими знаннями, взявши участь у майстер-класах; розважитись під час проведення пізнавальних ігор та конкурсів; зустрітись та поспілкуватись з цікавими людьми або просто отримати корисні консультації від професіоналів у сфері книгознавства та бібліотекознавства.
Приємні сюрпризи до свята підготувала Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека для відвідувачів парку. Запрошуємо на книжкову дегустацію «Читай зі смаком!». Різнобарвне бібліотечне асорті, майстер-класи, інсталяції, вікторини додадуть святкового настрою. Краєзнавчі подорожі романтичними куточками міста, інтелектуальна мапа Дніпра та ще безліч захоплюючого, цікавого та корисного.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Бібліотечні буктрейлери «Тарас Шевченко в кадрі»

07.07.2014 15:19

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Шевченко є одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-декоративного розпису та скульптури, досконало володів технікою акварелі, олії, офорту, малюнка олівцем і пером. Він є автором понад тисячі мистецьких творів (втрачено бiльше 160). У 1859-1860 роках виконав офорти з творів зарубіжних та російських художників, за які отримав звання академіка гравірування.
Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу - Тараса Шевченка.

Поширюючи знання про видатного Кобзаря, пробуджуючи інтерес до читання, була здійснена спроба по новому представити його творчість. Бібліотекарі області взяли участь у конкурсі створення буктрейлерів. Конкурс проводиться в межах Шевченківського літературного фестивалю «От де, люде, наша слава, слава України!», заходи якого спрямовані на роботу з використанням нових інноваційних методів та інтерактивних форм бібліотечного обслуговування громади.

Усі, хто бажає, можуть переглянути ролики та проголосувати за той, що найбільше сподобався :)

Голосування відкрито за посиланням http://www.libr.dp.ua/Shevchenko/konkurs-golos3+.phtml

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 11. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 4 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті