Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 28 квітня 2024
00:31

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Dnepr_scientific_library


7 липня 2014, 15:19

Бібліотечні буктрейлери «Тарас Шевченко в кадрі»

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Шевченко є одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-декоративного розпису та скульптури, досконало володів технікою акварелі, олії, офорту, малюнка олівцем і пером. Він є автором понад тисячі мистецьких творів (втрачено бiльше 160). У 1859-1860 роках виконав офорти з творів зарубіжних та російських художників, за які отримав звання академіка гравірування.
Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу - Тараса Шевченка.

Поширюючи знання про видатного Кобзаря, пробуджуючи інтерес до читання, була здійснена спроба по новому представити його творчість. Бібліотекарі області взяли участь у конкурсі створення буктрейлерів. Конкурс проводиться в межах Шевченківського літературного фестивалю «От де, люде, наша слава, слава України!», заходи якого спрямовані на роботу з використанням нових інноваційних методів та інтерактивних форм бібліотечного обслуговування громади.

Усі, хто бажає, можуть переглянути ролики та проголосувати за той, що найбільше сподобався :)

Голосування відкрито за посиланням http://www.libr.dp.ua/Shevchenko/konkurs-golos3+.phtml



Переглядів: 870
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті