Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
11:44

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Центральній міській бібліотеці відбулась презентація проекту «Станіславський феномен»

У Центральній міській бібліотеці відбулась презентація проекту «Станіславський феномен»
9 квітня в Дніпропетровській Центральній міській бібліотеці відбулася презентація всеукраїнського проекту Резиденція для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен». Презентував «Резиденцію» в Дніпропетровську один із її засновників івано-франківський письменник Василь Карп’юк.

За його словами наразі проект перебуває на першому етапі, а саме творчому конкурсі, за результатами якого визначаться два переможці, які матимуть змогу цілий травень безкоштовно прожити в Івано-Франківську. До складу журі конкурсу увійшли письменники Тарас Прохасько, Василь Карп’юк та Олег Соловей.

Протягом цілого місяця резиденти матимуть дуже насичену програму з літературними вечорами, екскурсіями та зустрічами з творчими людьми та пресою. Серед цікавинок - спільні трапези із знаковими письменниками з Івано-Франківська – Юрієм Андруховичем, Тарасом Прохаськом, Степаном Процюком та Іваном Ципердюком. За підсумками кожного тижня резиденти будуть писати есе, які публікуватимуться на літературних сайтах та у місцевій пресі. Ці тексти також увійдуть до альманаху резиденції, який буде створено після завершення проекту.

Учасником «Станіславського феномену» може стати молодий письменник з будь-якого куточку України (окрім Івано-Франківської області) віком від 18 до 30 років. Для участі потрібно заповнити он-лайн анкету на офіційному сайті проекту (fenomen.in.ua) та подати власні твори на адресу проекту до 15 квітня.

В рамках заходу відбулась також презентація збірки есе відомих українських письменників «Євромайдан. Хроніка відчуттів». До книги увійшли роздуми про останні події в Україні Тараса Прохаська, Івана Ципердюка, Юрія Андруховича, Сергія Жадана та Юрія Винничука.

Збірка була подарована Центральній міській бібліотеці. Читачі міста мають змогу ознайомитися з книгою в читальному залі бібліотеки (тел. 740-37-52).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте