Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ляльки на удачу виготовляє Вікторія Настіч з Магдалинівки

Ляльки на удачу виготовляє Вікторія Настіч з Магдалинівки
Вікторія Настіч уже понад двадцять років працює музичним керівником у дитячому садку. Захоплюється вишивкою та в’язанням крючком. Одного разу, блукаючи просторами Інтернету, жінка зустрілася з «ляльками на удачу». Про те, що це за ляльки та кому вони приносять удачу, поговоримо далі.

Здавна лялька відігравала дуже важливу роль. У першу чергу, вона слугувала оберегом. Використовувалась також у ритуальних обрядах та виконувала побутово-розважальну функцію. Сьогодні лялькове виробництво не стоїть на місці. На полицях магазинів можна знайти найрізноманітніші їх види: і казкових персонажів, і прототипів справжніх людей. Та куди цікавіше зробити іграшку власноруч.

Найпоширенішими матеріалами для рукоділля є: стара тканина, мішковина, пап’є-маше, полімерна глина та багато чого іншого. До рейтингу нещодавно потрапили і жіночі панчохи! Так, саме панчохи — головний матеріал, який домінує у виготовленні «ляльок на удачу».

— Аби зробити гарну річ, то маємо взяти новий матеріал, — розпочинає свою розповідь Вікторія. — Лялька розпочинається з голови: набивається синтепон — матеріал не втрачає своєї форми після численних деформацій. Далі формується ніс, рот, очі. Також на цьому етапі вимальовується образ ляльки. Він залежить від того, яка в нас героїня: весела чи сумна. Далі формуємо саму ляльку. Додаємо волосся — можна використати пряжу. Експериментуємо з вбранням.

Найцікавіша частина — зробити ляльці макіяж. Використовуємо всілякі жіночі косметичні засоби. Це й рум’яна, тіні, лак для нігтів.

На останок можна додати якийсь аксесуар. Для прикладу можна взяти ляльку-вчительку. Спочатку була звичайна собі лялька, але чогось їй бракувало. Вирішила додати окуляри. Зробила їх із проволоки та обв’язала нитками. Ось і вийшла така собі вчителька, — демонструє своє творіння Вікторія.

Згодом майстриня планує навчитися малювати очі. Адже, коли ти самостійно їх вимальовуєш, то маєш змогу проекспериментувати з поглядом: зробити його суворим чи добрим, злим або хитрим. Навіть матеріали вже придбала. Був би час.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Роман  (29.01.14 17:07): Молодец Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте