Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
07:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Богдан Гаврилишин: Пізнав світ – лишився українцем

Богдан Гаврилишин: Пізнав світ – лишився українцем
У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася зустріч з відомим ученим, професором Богданом Гаврилишиним. Під час зустрічі було презентовано книгу Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем».

«У нашому університеті вже стало доброю традицією дуже насичено реалізовувати програми інтелектуального спілкування. Майже щодня у нас відбуваються найрізноманітніші заходи, які, безперечно, сприяють і професійному, і громадянському зростанню студентської молоді. А сьогодні у нас в гостях не просто цікава, оригінальна, відома, а всесвітньовідома особистість – Богдан Дмитрович Гаврилишин», – так представив гостя проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ Валентин Васильович Іваненко.

«Реліктовий перспективний українець» – так говорять про пана Богдана ті, хто його знають. Професор, учений, один із найвідоміших радників і консультантів державного управління та міжнародного бізнесу – таким знає його світ.

Про свій цікавий і надзвичайно насичений життєвий шлях Богдан Гаврилишин детально розповідає у книзі «Залишаюсь українцем», яка вийшла у світ в 2011 році. Саме її пан Богдан особисто презентував студентам факультетів суспільних наук і міжнародних відносин, української й іноземної філології та мистецтвознавства та історичного факультету ДНУ. Це видання одночасно є путівником до успішного життя та повчанням молоді, як завжди залишатися відданим борцем за кращу долю своєї країни. «Я написав цю книгу, щоб дати натхнення молодим людям буйно мріяти і не боятися відкривати світ, – говорить вчений. – Сподіваюся, що вона додасть більше віри у власні сили. І то не гучні слова, бо все, що я зробив у житті, я починав із мрії. Я переконаний, надзвичайне – можливе, якщо ви лише відчуєте цей стан». Віра в людей, щирість та активна суспільна позиція, безмежне бажання пізнавати світ та вміння розвивати себе – ось секрет мистецтва життя, яким на сторінках своєї автобіографії щедро ділиться з читачами пан Гаврилишин.

Під час зустрічі Богдан Дмитрович чимало говорив й про секрети «соціальної архітектури» європейських країн та сучасну проблематику України. Як першокласний світовий аналітик і прогнозист, він наголосив, що Україна має фантастичний природний і людський потенціал, проте політично-економічний стан країни потребує докорінних змін. «Повірте, мені є із чим порівнювати. Я можу впевнено сказати: українська молодь талановита і надзвичайно гарно освічена. І я вірю, що саме вона змінить країну. Майбутнє України – це нова генерація небайдужих людей, насамперед студентів-активістів, які добре знають і роблять те, чого хочуть».

Саме тому у рамках свого виступу Богдан Гаврилишин докладно розповів студентству ДНУ про дистанційну програму «Молодь змінить Україну», започатковану його благодійним фондом наприкінці 2012 року. Вона передбачає вивчення досвіду шести ефективних європейських країн (Австрії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії та Швеції) з метою використання набутих знань для покращення ситуації в Україні і розрахована на активних молодих людей віком від 20 до 35 років, які прагнуть позитивних змін у країні.

Наприкінці зустрічі гість радо подарував усім бажаючим презентовану книгу «Залишаюсь українцем», а також добре відому у світі працю «До ефективних суспільств: дороговкази в майбутнє».

Богдан Дмитрович ще у 1943 році поїхав з України. За цей час він пройшов шлях від табору для переміщених осіб до визнання у світових колах, викладання у 70 країнах та консультування світових компаній. Спершу, у 1954 році Богдан Дмитрович став магістром Університету Торонто. Змінивши з часу закінчення навчання багато професій, він набув багатого практичного досвіду з функціонування різноманітних організацій та аналізу ефективності суспільств. У 1960 році розпочалася його плідна педагогічна діяльність. 18 років він був директором Міжнародного інституту менеджменту в Женеві (Швейцарія) і зумів виростити цілу плеяду спеціалістів вищої кваліфікації для сотень компаній в усьому світі.

Про високий міжнародний авторитет Богдана Дмитровича свідчить і те, що він є членом авторитетного Римського клубу, Міжнародної академії менеджменту, Світової академії мистецтва та науки. 1976 року йому присвоєно ступінь доктора економіки Університету Женеви (1984), почесного доктора права Йоркського університету й Університету Альберта (Канада) (1986).

Та цей видатний публічний інтелектуал, справжній «громадянин світу» ніколи не забував свого національного коріння. Відтак, з кінця 1988 року професор Гаврилишин присвячує свою подальшу діяльність Батьківщині. Його плідна праця в Україні високо цінується найширшими колами освітян, науковців та державних діячів. Його обрано іноземним членом Національної академії наук України, нагороджено відзнакою «За заслуги», визнано заслуженим діячем науки і техніки України, призначено позаштатним радником голови Верховної Ради.

Переконані, що особисте знайомство студентів Дніпропетровського національного університету з цією неординарною особистістю стане для них подією значного масштабу. А думки, ідеї та поради Богдана Гаврилишина, висловлені у книгах і живому спілкуванні, неодмінно будуть корисними для вивчення і наслідування.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр  (26.10.13 07:52): Предатель, нет, это не те компании, на которые ты, холуй кремлевский, воду льешь... не Газпром и не Роснефть. Спи спокойно и не сцы в кроватке на фоту дяди Путлера.:) Твои предки-вертухаи исправно лизали зад фашистам, когда красная чума завязала в 1939-м дружбу с чумой коричневой, так что про полицаев - это ты про своих родичей-палачей савецких впомнил, видать... Ответить | С цитатой
Предатель  (26.10.13 01:58): Это не те ли компании и страны он консультирует, которые хотят нас сделать рабами а наши ресурсы забрать себе?
Это кем он был, что вопреки международным договоренностям не вернулся на Родину, не надзирателем и люзоблюдом у фашиков?
Ответить | С цитатой
Остап Бендер  (25.10.13 16:12): Хорошо сейчас в Париже и Женеве, да и в Канаде нехреново! Смылся в 43-м с Украины, когда наши деды и отцы били фашистов, от оно как! А из Канады как хорошо "любити неньку", не стреляют! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте