Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 20 мая 2024
06:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровске открылась уникальная выставка-загадка

1:49 / 4.60 Mb
Ковзани первісної людини, холодильники 19 сторіччя, стародавні пристрої для прання. У Дніпропетровську відкрилась "виставка-загадка". На ній - понад сотня історичних предметів, призначення яких пропонують відгадати відвідувачам. Жодної назви експонатів, лише - віршовані підказки.

Ніна намагається відгадати назву експоната у вітрині. Єдине, що відомо про цю кістку: вона використовувалась у побуті . Але як саме? Дівчина сподівається: допоможе підказка.

- Лед срезают, как ножи, выполняя виражи… Наверное, можно было этим предметом что-то разрезать?

Ніна не вгадала. Насправді це - прадавні ковзани. Їм- п'ять тисяч років. Експонат поряд - значно молодший. Йому - всього півтора століття. Але хто здогадається, що це - пращур сучасних холодильників? Є тут і стародавні рукомийники, і перші пральні машини, і музичні шкатулки з секретом. Ці речі об'єднує одне: за зовнішнім виглядом вгадати їхнє призначення дуже важко.

Алла Москалець, старший науковий працівник Дніпропетровського історичного музею імені Яворницького:

- Сейчас очень популярны всякие квесты, всякие детективы - люди любят играть в детективы. А это- почти исследовательская работа. Это- работа следователя!

Музейники зізнаються: призначення деяких експонатів досі не розгадали й самі. Наприклад, цей дивний скляний пристрій - в обліку записаний як звичайна аптечна склянка. Сучасні експерти з цим не згодні.

- Возникает сомнение: а собственно, какое лекарство можно сюда налить?

Відвідувачі зізнаються: така виставка - набагато цікавіша, ніж традиційні. Деякі, захоплені інтригою, можуть провестИ у залі кілька годин. Тому, хто вгадає назви хоча б половини експонатів, у музеї обіцяють абонемент на безкоштовне відвідування усіх експозицій на рік вперед.

Виставка в афiшi

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


nv  (21.02.11 12:21): Были с сыном в воскресенье. Понравилось обоим. Удалось отгадать 87 из 103 предметов Ответить | С цитатой
Диика  (19.02.11 19:37): Я сегодня был. Понравилось. Ходил минут 40. Ответить | С цитатой
ОМГ  (19.02.11 14:09): Ниночка - милая глупышка Ответить | С цитатой
я  (19.02.11 12:00): интересно! Ответить | С цитатой
ann  (19.02.11 11:18): молодцы. нужно будет сходить. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте