Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
23:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Воспитанники городского центра для ВИЧ-инфицированных детей едут отдыхать в Одессу

Воспитанники городского центра для ВИЧ-инфицированных детей едут отдыхать в Одессу
mediaport.ua
Десять ВІЛ-позитивних дітей, вихованців Дніпропетровського міського центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді “Оберіг” їдуть відпочивати у табір “Молода гвардія” до Одеси.

Про це повідомили у самому центрі. Діти віком від 9 до 13 років перебуватимуть у таборі протягом 21 дня під наглядом лікаря-інфекціоніста. Окрім того, у липні вихованці центру разом з батьками відвідуватимуть виставку Петриківського розпису у Художньому музеї.

Дніпропетровський міський центр денного перебування для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді “Оберіг” був створений у 2007 році як перший в Україні комунальний заклад такого типу. У центрі зареєстровано 84 дитини (від народження до 17 років)з ВІЛ-позитивним статусом, які виховуються в сім'ях, з них 63 дитини постійно відвідують “Оберіг” з батьками, дідусями та бабусями. Центр працює у режимі денного стаціонару, тобто батьки можуть залишати дітей. Тут вони перебувають під наглядом соціальних педагогів та психологів. У затишній кімнаті фахівці проводять з дітьми розвиваючі та розважальні ігри. Враховуючи те, що більшість маленьких відвідувачів дошкільного віку, але не відвідують дитячі садки і не перебувають у дитячих колективах, вихователі допомагають налагоджувати контакти з оточуючими. Це робиться для того, щоб дітям було легше адаптуватися у колективі, коли вони підуть до школи.

Сьогодні на обліку у Дніпропетровському міському центрі профілактики та боротьби зі СНІДОМ перебувають 350 дітей, з них 113 мають визначений статус ВІЛ-інфікований, решта перебувають на моніторингу визначення інфікованості, повідомляють у самому центрі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Антон  (06.07.10 15:49): Анекдот, тебе возможно смешно, до тех пор, пока подобное не случится с кем-то из твоих близких. Тогда все начинают на проблему смотреть по-иному. Инвалиды, ВИЧ-позитивные - никто от это не застрахован. Пока мы "нормальные" мы игнорим и издеваемся над теми, кому не повезло, но когда ваши дети, не дай Бог, попадут в такое положение, вы запоете совсем по-другому. Так что будьте терпимей и толерантней к обездоленным. Ответить | С цитатой
ав  (06.07.10 13:18): для анекдот: тупой анекдот и тупой \"чёрный\" юмор. Ответить | С цитатой
ха-ха-ха  (06.07.10 09:48): анекдот, отжог, кросавчег! Ответить | С цитатой
анекдот  (06.07.10 09:43): В больнице Новый Год.
Лежат в палате 2 мальчика. У одного куча подарков - мяч, конструктор, пистолет, PSP. У другого ничего вообще нет.
Первый выпендривается:
- А у меня мяч, а у меня конструктор, а у меня пистолет, а у меня PSP!!!
Второй (спокойным голосом):
- А я зато СПИДом не болею.
Ответить | С цитатой
kz  (05.07.10 22:28): А остальные \"ненормальные\" дети, асфальтом дышат всё лето... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте