Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
20:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли очень эмоциональную выставку

|«« «« »» »»|

В Центре современной культуры Днепра (Крутогорный спуск 21-а) можно бесплатно посетить новую выставку «Ріка кричала, вила, як поранений звір».

Городской сайт уже рассказывал о подготовке этой экспозиции.

Напомним, она посвящена печальным трансформациям нашей прекрасной реки Днепр. Выставка наглядно показывает, какие страдания переживала река и в советский период, и во время Большой войны.

О новой выставке в Центре современной культуры Днепра рассказали:

«Відкрили виставку «Ріка кричала, вила, як поранений звір».

Дякуємо всім, хто зробив можливим новий показ цього проєкту. Для нас це було дуже важливо, оскільки саме з Дніпром пов'язана значна частина історії найбільшої української річки. Тут починалися пороги, мешкали лоцмани, провадив свою діяльність історик Дмитро Яворницький. Зрештою, через нього проїжджали археологи та дослідники перед будівництвом ДніпроГЕС.

«Ріка кричала, вила, як поранений звір» — це спроба зафіксувати зміни Дніпра протягом останніх ста років та долучитися до дискусії щодо майбутньої деколонізації природи.

Експозиція побудована таким чином, щоб показати кожний етап: від початку будівництва і введення в експлуатацію Дніпрогесу до руйнування росіянами Каховської ГЕС.

Ви побачите різні періоди життя річки:

— сезонні розливи Дніпра, пороги, лоцманів та дослідницькі експедиції на чолі з Яворницьким;

— індустріалізацію, «радість» соціалістичної праці та перетворення пейзажу;

— грандіозне будівництво Каховської ГЕС та панівну ідеологію підкорення природи;

— підрив греблі та його наслідки.

У виставці пафос індустріалізації Дніпра контрастує з подіями сьогодення. Куратори проводять паралель між теперішнім, у якому росія намагається знищити нашу природу та культуру, і тим радянськими впливом, що застиг у минулому.

Виставку «Ріка кричала, вила, як поранений звір» доповнить паралельна програма: кураторські екскурсії, кінопокази, присвячені річці Дніпро та її індустріалізації».

Выставка будет открыта до 30 июня.

Фото Олега Самойленко

Gorod.dp.ua на Facebook.


Хаха  (09.04.24 21:40): Тогда долой индустриализацию! Да здравствует средневековье! Только во всем мире! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте