Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
16:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Синоптики Днепра раскрыли секреты составления прогнозов погоды

Синоптики Днепра раскрыли секреты составления прогнозов погоды

Мало кто знает о том, как составляются профессиональные прогнозы погоды и насколько они оправдываются в реальности.

Для составления краткосрочного (на 1-3 дня) и консультативного (до 5 дней) прогнозов погоды необходимо учитывать множество данных и фактов.

Зато в итоге прогнозы погоды Днепропетровского регионального центра по гидрометеорологии имеют очень высокий показатель подлинности.

Подробней о составлениях прогнозов погоды в региональном центре рассказали:

«Як ви вважаєте, як синоптик дізнається чи якісний він написав прогноз?

Зробити якісний прогноз погоди допомагають корисні інструменти, наприклад моделі прогнозування, але цього часто буває недостатньо, тому що моделі всього лише видають математичний розрахунок, який може не врахувати такі фактори як наприклад орографію місцевості або близькість водойм. Тоді в гру вступає досвід та багаторічна праця.

Черговий синоптик Дніпропетровського РЦГМ пише прогноз на 1-3 добу та консультативний прогноз на 4-5 добу кожну робочу зміну. Але як зрозуміти чи якісний прогноз було зроблено? Для цього Українським Гідрометцентром було розроблено оцінку прогнозу погоди, яка фактично є відсотковим співвідношенням прогнозу та факту.

Для оцінки використовуються фактичні та прогностичні дані та порівнюються один з одним. Якщо все зробити правильно, то в результаті виходить 100% або менше, що є середнім значенням оцінки температури повітря, опадів і метеорологічних явищ. Оцінці підлягають такі явища як туман, ожеледь, вітер (якщо досягає штормових значень), шквал та заморозки. Якщо явище здійснилося, але не було попереджено, такі явища називають непередбаченими і загальна оцінка прогнозу погоди знижується.

Кожен синоптик, перебуваючи на робочому місці, має оцінити роботу синоптиків, які робили прогноз на попередню добу та вивести остаточну цифру. Це робиться не тільки для звітності, а тому, що завжди цікаво, як точно передбачено ті чи інші явища, а крім того, ці показники входять до загальних показників роботи відділу. В оцінці прогнозу є багато різних нюансів, тонкощів, математичних формул і винятків із правил, так що це не так просто, як може здатися на перший погляд.

Але завжди відчуваєш радісні емоції, якщо прогноз виправдався на 100%, особливо за складних погодних умов. А ще оцінці підлягають попередження про небезпечні та стихійні явища, тому синоптики ставляться відповідально і до них.

Відділ метеопрогнозів Дніпропетровського Гідрометцентру має досить високі показники справджуваності, наприклад, за 2023 рік справджуваність прогнозів на 1 добу склала по області - 95,3% та по м. Дніпро 91,3%, тому ми і радимо мати на увазі наші прогнози та попередження.

Бережіть себе та своїх близьких!».



Gorod.dp.ua на Facebook.


Евгений  (16.02.24 12:16): в Windy весь функционал есть Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте