Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 05 мая 2024
16:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Таможенном университете открыли новую выставку и приглашают на бесплатную экскурсию

В Таможенном университете открыли новую выставку и приглашают на бесплатную экскурсию

Бесплатная экскурсия в Университет таможенного дела и финансов (ул. Вернадского, 2/4) состоится сегодня, 27 сентября, начало – в 11 часов.

Как уже неоднократно рассказывал Городской сайт, в Таможенном университете большое внимание уделяется культурным проектам. Здесь успешно работает несколько музеев и выставок. А на прошедший недавно День города был открыт новый центр народного творчества и Петриковской росписи.

Посмотреть на все эти выстави, музеи и культурные проекты можно сегодня, причем совершенно бесплатно! Начало экскурсии – в 11 часов, сбор – возле центрального входа в университет. Подробней об этом можно прочесть здесь.

А тем временем в этом вузе открыли новую выставку фотографий Татьяны Дроновой.

На этой выставке побывала известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, поделившись такими впечатлениями:

«Відкрилась ще одна виставка - фотовиставка доцента кафедри маркетингу Тетяни Дронової.

Чудові фотомиті зробила пані Тетяна, але справжнім відкриттям були світлини смт Градизька. 

По - перше, цей смт - вже місто тому,що в ньому мешкає більш як 5000 осіб. А, по - друге, це одна з нашіх українських родзинок, про які мало хто чув, але може я і помиляюсь. Це маленьке містечко розташовано на березі дивовижного Кременчуцького водосховища на схилі гори Пивиха. Фантастичні краєвиди без перебільшення! 

А історія цього містечка достойна ознайомлення. 

«Серед археологічних пам’яток у Градизьку є сліди палеолітичної стоянки, курганний могильник доби бронзи, поселення доби черняхівської культури. Перші згадки про поселення були в літописах датовані 865 роком нашої ери. Вірогідно, за часів Київської Русі поселення було знищено під час навили орд Батия в 13 столітті. з середини 14 століття землі потрапили під владу Великого князівства Литовського. 1489 року король Казимир IV пожалував Їх Київському Пустинно-Миколаївському монастиреві. У 16 столітті серед монастирських володінь згадується містечко Городище. На початку 16 століття був «замок», а приблизна за 3,5 км. від нього – залишки «селища Градище». Замок, напевно, був на самій горі Пивисі, де існувало давнє поселення Пива, що належало руським боярам Пивам. У 2 половині 16 століття монастир заснував на горі Пивисі свій філіал – Пивгородський Миколаївський монастир. Поселення Городище позначене на карті в середині 17 століття французького фортифікатора Г.Л. де Боплана.Жителі селища брали участь у селянсько-козацьких повстаннях: під проводом Івана Сулими (1635 р.), Павла Павлюка (1637 р.), Якова Острянина та Карпа Скидана (1638 р.), про що нагадували кургани на Пивисі та на околицях селища. Також брали участь у визвольній війні 1648-1654 років. До 1661 року входив до складу Максимівської сотні Чигиринського полку, 1661-1663 рр. – сотенне містечко Кременчуцького полку, 1667 – Миргородського полку. В 60-70 роках 17 століття стає ареною боїв між правобережними та лівобережними гетьманами за панування над Україною. в 1739 році на Градизьк напало близько 5 тисяч татар, але вони були розбиті військами полковника Часника. У 1741 на околицях міста було 4 шпиталі (богодільні) для убогих , безпритульних та інвалідів. 16(27). 09.1741 року у складі Київського намісництва створено Городиський повіт з центром у місті Городище». 

В цьому маленькому містечку створено аж 4 музею, які розташовані в міській гімназії! Після війни було б непогано відвідати їх. 

Щиро дякую за таку виставку! Вона мені подарувала не тільки естетичну насолоду, а і поштовх для ознайомлення з історією цього дивовижного містечка».

Фото Ирины Семенчук.

і не







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте