Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
03:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как в оперном театре Днепра проходит подготовка премьеры

Как в оперном театре Днепра проходит подготовка премьеры

16-17 сентября Днепровский академический театр оперы и балета порадует новой оперой «Хитрый лис».

Городской сайт уже сообщал о начале работы над этой оперой, которая стала итогом творческого союза оперных театров Днепра и Львова.

О том, как проходит подготовка премьеры за считанные дни до ее показа, подробней рассказали в оперном театре Днепра:

«Підготовка до прем’єрного показу опери «ХИТРИЙ ЛИС» триває. 

Нагадуємо, прем'єра відбудеться 16 та 17 вересня. 

Сьогодні ми продовжуємо знайомити вас з думкою постановників щодо нашої майбутньої прем’єри.

Сергій Горкуша, диригент-постановник:

«Музичний вимір в опері Івана Небесного «Лис Микита» сповнений неабиякими приємними сюрпризами для слухача. Стилістична багатогранність, живописність, колористичність та в чомусь навіть експериментальність прослуховуються від першої до останньої зіграної ноти. Від алюзій на музику епохи Бароко та Класицизму до сучасного мюзиклу, року та народних співанок, від традиційного симфонічного оркестру до справжніх українських етнічних інструментів. Жива українська вистава!».

Костянтин Пінчук, художник-постановник:

«Подивившись «Лиса Микиту» у Львівській опері, я зрозумів, що вистави саме такого рівня не вистачає в репертуарі нашого театру. Приймаючи остаточне рішення про постановку «Хитрого Лиса» в Дніпрі, я міркував насамперед як менеджер. Одним із вирішальних факторів була актуальність сюжету і те, що це сучасна українська опера. Вистава дуже цікава і нестандартна в художньому плані, а ще мене дуже приваблює те, що вона дає можливість оперним співакам розкритися як акторам. Враховуючи, що опера написана на казковий сюжет, вона буде цікавою і для дорослих, і для дітей. Я впевнений, її полюблять наші глядачі: тут є над чим задуматися, можна пофантазувати, поміркувати, посміятися, сюжет вистави дуже злободенний, проситься багато паралелей із сьогоднішньою політичною ситуацією не тільки в нашій країні, а й в усьому світі».

Ірина Непочатих, хормейстер-постановник:

«Сюжет опери «Хитрий Лис» про наше сьогодення, де персонажі наділені людськими рисами характеру, і глядач може впізнати у котромусь із героїв самого себе. Вистава спонукає поглянути на себе збоку й задуматися над вічними темами добра і зла. А ще, хочеться сподіватися, допоможе нам позбутися таких ганебних якостей, як заздрість, хитрість, підступність, жага до наживи. Водночас музика Івана Небесного, що поєднує сучасне звучання та національні риси, зробить виставу справжньою насолодою як для поціновувачів театрального мистецтва, так і для молодих глядачів».

Карина Климентовська, режисер:

«Сучасна аморальна притча із непередбачуваною мораллю. Заздрощі, прагнення слави, лестощі, пихатість, боягузтво, боротьба за виживання… а також вірність, дружба та безумовна любов - усе це безперервно вирує на сцені протягом вистави. Персонажі - звірі. Соціальний устрій - людський. Думки людини - почуття звіра. То ж вони люди чи звірі? Чи людо-звірі? Чи люди, як звірі?».

Фото – ДнепроОпера. 







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте