Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
03:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сичеславська Просвита дарит детям украинские книги

Сичеславська Просвита дарит детям украинские книги

Приобщение детей и молодежи к украинской литературе – одна из приоритетных задач Сичеславской Просвиты.

Об истории этой организации, которая была основана в Екатеринославе в 1868 году, Городской сайт рассказывал неоднократно.

В последнее время она особенно активно участвует в патриотическом воспитании украинцев.

Об очередном празднике украинских книг для молодежи в этой организации рассказали следующее:

«Команда Січеславської Просвіти та освітяни з Киселівської громади Херсонської області організували захоплююче свято книжки для дітей та юнацтва: під час канікул школярі отримали нетиповий гуманітарний вантаж – сучасні книги українських видавництв.

Протягом заходу просвітяни з Дніпра залучили абсолютно всіх без винятку до веселої та творчої справи – плетіння браслету зі стрічок у кольорах українського прапору. Частина діток навіть обіцяли передати сплетені браслети захисникам!

А серця всіх присутніх були розтоплені спільним виконанням вже культової пісні «Ой у лузі червона калина…»!

Вдалий розподіл дітей та підлітків на групи за віком дав змогу кожному читачеві підібрати книжку за своїми інтересами, незалежно від того, чи це світовий досвід з фінансової та політичної грамотності, пригодницькі чи історичні твори.

Корисний подарунок просвітяни привезли для розвитку шахового гуртка, який місцеві школярі Москаленко Юрій, що вже має здобуті титули на національних змаганнях, та Желуденко Артем, шахіст-початківець, започаткували у громаді, – це набір книжок з навчання магії шахів. Передаючи книги активу шахістів, голова Січеславської Просвіти Сергій Тютюнник побажав учасникам гуртка майбутніх перемог та успіху на світових змаганнях у цій чудовій грі, яка захоплює людей протягом багатьох століть.

«Дякуємо! Дякуємо Січеславській Просвіті і «Razom for Ukraine», які привезли нам стільки літератури українською мовою. Дітки наші будуть дуже вдячні. Запрошуємо вас до нас у гості – завжди будемо раді!» – поділилась своїми емоціями пані Лілія, завідуюча сільською бібліотекою, без якої не відбулося б свята.

«На території Киселівського старостинського округу зараз мешкає близько 340 дітей, серед них є і діти дошкільного віку, і шкільного віку, і діти юнацького віку – підлітки. Сьогодні до заходу, який ми організували разом із Січеславською Просвітою, було залучено більше сотні діток! Вони були поділені на дві групи, тому що воєнний час і ми дотримуємось правил безпеки. Щиро дякуємо за радість спілкування і популяризацію книги серед дітей та дорослих!» – підсумувала пані Алла, вчителька сільської школи.

«Киселівка була окупована майже 9 місяців, тож це було вкрай важливою справою для нас підтримати мешканців, поділитися гарними емоціями з дітьми і подарувати їм, окрім книг і солодощів, ще й трішки радості! Ми дуже щасливі, що це вдалося», – зазначив Сергій Тютюнник, організатор поїздки. «Наша команда продовжить виїзди до звільнених громад Миколаївщини та Херсонщини. Ці поїздки сприяють побудові культурних зв'язків між представниками різних українських земель. Завдяки таким подіям учасники зустрічей відчувають, що їх підтримує українська діаспора з усього світу. Допомога для здійснення виїздів надана в рамках проєкту співпраці Січеславської Просвіти з «Razom for Ukraine», українсько-американською громадською організацією, створеною для підтримки українського народу».

Фото – Сичеславська Просвита.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Олена  (26.06.23 13:41): книги це гарно, але виникає питання, чому наші пенсіонери живуть як жебраки? Не соромно державі перед діточками за таке відношення до стареньких? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте