Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
12:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как днепровский десантник «Борода» летал на Драконе

Как днепровский десантник «Борода» летал на Драконе

Воины 25-й отдельной воздушно-десантной Сичеславской бригады продолжают героически оборонять нашу страну.

У каждого из наших земляков-воинов был свой путь на передовую.

О необычной судьбе десантника с позывным «Борода» рассказали в 25-й бригаде:

«На бойових виїздах ніколи не розслабляємось, адже рашисти не припиняють обстрілів», — десантник «Борода»

«Після нашої Перемоги для мене головне залишитися доброю та порядною людиною, аби я міг подавати приклад своєму молодшому братику», — розповідає механік-водій окремої повітрянодесантної бригади Вадим на псевдо «Борода».— У нас кожний бойовий вихід — це пряме зіткнення з ворогом. Усі вже звикли до цього, хоча звучить доволі сумно, коли звикаєш до постійних обстрілів з арти та мінометів… Наше головне завдання на лінії вогню евакуйовувати поранених та прикривати піхотинців, — ділиться механік-водій Вадим.

За його словами, з початком широкомасштабного вторгнення вони з побратимами спочатку вмерли в середині, адже кожен хвилювався за своїх рідних та близьких.

Сам «Борода» родом із Харкова. Вся його родина на момент 24 лютого 2022 року знаходилася у районі, який зазнав найбільших обстрілів — у Салтівці.

— У мене і моїх побратимів був досвід в ООС, але тоді противник не застосовував одразу всю наявну зброю. А як згадаю той день: авіація по нас лупить, вогонь артилерії не вщухає, варто тільки диму розсіюватися, і одразу заходить піхота… Це було дуже складно, але ми вистояли. Тоді кожен для себе вирішив — якщо пережили це пекло, то тепер сміливо пройдемо і до кінця.

За останній рік десантнику Вадиму довелося змінити декілька машин, але кожній він давав ім’я, адже вважає, що коли ти до своєї техніки ставишся як до талісмана, то і вона захищає тебе.

— Я вже і на «Драконі літав», як усім відома Дайенеріс з «Гри престолів», і на «Феррарі» ганяв, оминаючи москальські обстріли, як Міхаель Шумахер, — сміючись каже «Борода». — Зараз очікую нову свою бойову подругу, але ім’я поки що не обрав. Коли сяду у свою БМДшку, то одразу відчую, який позивний обрати.

Вадим каже, що найбільше його вражає, коли беруть полонених окупантів. Нещодавно побратими привели двох. Один одразу здався в полон, а другий намагався відстрілюватися до останнього патрона.

— У цих двох рашистів шансів не було. Перший це усвідомив, а інший занадто просякнутий методичками «рускава міра». Намагалися з ним говорити, питати, чи усвідомлює, скільки зла та біди вони роблять з нашою країною. Мовчать… Ми їх беремо, адже розуміємо, що це шанс повернути наших людей, які потрапили у ворожий полон, — доповнив десантник.

«Борода» впевнений у нашій Перемозі й мріє після неї знайти дівчину та одружитися, аби його мати скоріше дочекалася онуків.

Ольга Вікарчук. Кореспондент АрміяInform».

Фото 25 бригады. 



Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте