Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
09:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

После войны Днепр ждет настоящий строительный бум

После войны Днепр ждет настоящий строительный бум

За три года после войны наш город сможет расселить 150 тысяч человек, а население Днепра составит 1,1 миллиона человек.

Даже во время КОВИД-эпидемии и войны Днепр поражает своей строительной активностью. В нашем городе, вопреки всем рискам и угрозам, после некоторого затишья в феврале-марте возобновилось строительство практически всех крупных жилых и многофункциональных комплексов. Регулярно проводятся архитектурно-градостроительные советы, на которых рассматриваются масштабные смелые проекты.

Инвесторы и архитекторы со смелостью и оптимизмом смотрят в будущее нашего города и Украины.

Специалисты прогнозируют: после нашей Победы Днепр ждет невиданный строительный и деловой бум.

Вот, в частности, какую стратегию послевоенного развития нашего города представила архитектор, специалист «Агентства развития Днепра», координатор «Стратегии Днепра 2020» Елена Иваницкая:

«Якщо припустити, що перед Дніпром по завершенню війни відкриється «Демографічне вікно можливостей», то треба розглянути, що відбувається на ринку будівництва, проєктування та інвестиційних намірів щодо житлового фонду.

В макропоказниках це виглядає так: відповідно до містобудівної документації, презентацій містобудівної ради та за моніторингом ріелторів, що вже відкрили продажі в нових ЖК, орієнтовно маємо 20 тис. квартир, що вже будуються, щонайменше 15 тис. квартир, що проєктуються, та 15 тис. квартир, які інвестиційно задекларовані.

Враховуючи, що зараз 200 тис. дніпрян знаходяться у вимушеній еміграції, можна передбачити, що при неповерненні 20 %, на ринку житла з’явиться орієнтовно 8 тис. квартир, що будуть або продаватися або здаватися в оренду.

Тобто ємність майбутнього повоєнного ринку житла становить щонайменше 58 тис. квартир без урахування існуючих пропозицій сьогоднішнього вторинного ринку нерухомості.

Підсумовуючи, місто Дніпро може без напруження протягом 3-х найближчих років розселити від 150 тис. осіб.

Населення міста може скласти 1,1 млн. жителів і більше.

Станом на сьогодні продаж житла в Україні на паузі, але зменшення вартості за квадратний метр не спостерігається. В Дніпрі з початком війни вартість житла зросла на 12 %. Можна припустити, що відбудеться коригування ціни по завершенню війни, але це не обов’язково в сторону зменшення, бо на це впливатимуть багато чинників, зокрема:

1. Новий податок для забудовників і продаж житла, 20 % ПДВ з 01.11.2022 відповідно до ЗУ № 2600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об’єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому»;

2. Фактичне співвідношення попиту та пропозицій;

3. Перспективність території, на якій розташовується квартира;

4. Клас житлового фонду;

5. Перспективність держави України в цілому.

Драйверами продажів можуть стати відкладений попит та реально впроваджена програма векселів на придбання житла на заміну втраченого – «гроші прямують за людиною».

Чи несе збільшення населення до 1,1 млн. та ущільнення забудови загрозу комфорту проживання? Територія міста 405 кв. км., площа багатоквартирної, садибної та громадської забудови 15280 га. Прогнозована щільність на 1,1 млн. жителів складатиме 72 осіб/га, що відповідає всім ДБН і ніяк не є критичною, бо щільності для великих міст дозволено сягати 450 осіб/га.

З містобудівної точки зору місто зараз знайде місце новим мешканцям не зморгнувши. «Демографічне вікно можливостей» вже відчинено.

Увага, питання: хто і де буде працювати?

Посилання на презентацію стратегії міста «Стратегія Дніпра 2030». Аналіз забудованості території міста на базі матеріалів генерального плану можна подивитись на стор. 35».

Всем нам очень хочется верить в то, что мирные дни строительного бума наступят как можно быстрее!





Gorod.dp.ua на Facebook.


Бездомный  (02.11.22 17:47): Строительная мафия уже подсчитывает барыши! Ответить | С цитатой
1  (31.10.22 14:30): Разместите фото тех, кто покупает хрущевки по $40 тыс в городе, где бомбят каждый день вот просто интересно. Цены очень странные. При том, что реестры закрыты и со временем вы можете узнать, что к вам придут жить и прописаны 5 несовершеннолетних, которых до совершеннолетия выселить не возможно. Даже банки из ипотечного жилья не могут))) Ответить | С цитатой
Анатоль Єбобошко  (31.10.22 11:47): Тут і до війни місцевим роботи не вистачало а зараз коли в місті повно телепней які вважають що 300-350грн. у день то гарна зарплатня зовсім жерти нічого стало а вони ім ще й за кошти платників податків ще й житло купувати збираються. Ответить | С цитатой
Євген  (31.10.22 11:32): Статья специально для лохов, чтобі побежали покупать по 1000$ за квадрат за котлован. А там построят-непостроят в военное время ... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте