Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
23:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпровський театр ДраміКом готує сенсаційну прем'єру

|«« «« »» »»|

ДраміКом стане першим театром країни, який представить спектакль про трагедію Великої війни з рашистами та про те, як ці події переживають українці.

Розповідаючи про плани Дніпровського академічного театру драми та комедії на 96-й сезон, Міський сайт повідомляв і про початок роботи над цією виставою. Нагадаємо, що вже цього року ДраміКом планує порадувати глядачів 7 прем'єрами.

І одна з них – нинішня вистава «Всупереч».

Сьогодні журналіст Міського сайту зміг побачити, як ідуть останні репетиції перед прем'єрою та поспілкуватися з представниками ДраміКому.

Побачене – вражає. На великій сцені театру розгортається трагічне й водночас героїчне дійство, у якому нервовим вузлом сплетені долі людей, які потрапили у жорна Великої війни. Спектакль дуже пластичний, емоційний, його настрій підкреслює чудово підібрані світлове та музичне тло. 15 героїв цієї вистави живуть надією на краще, попри все, що відбувається. Одна з героїнь замість істерик та стресів садить яблуню – як символ світлого майбутнього України.

- Ця вистава, якою ми, по суті, відкриваємо 96-й театральний сезон, - дуже символічна для нас, - визнав директор-художній керівник ДраміКому Сергій Мазаний. – Коли ми думали над назвою нової роботи, хотілося, щоб вона відображала те, що відбувається з Україною та всіма нами. Всі ми живемо, працюємо, творимо, мріємо про найкраще всупереч війні та всьому її жаху. І це відбувається завдяки нашим воїнам-захисникам, яким ми хочемо присвятити нову роботу.

Вистава стала всеукраїнським дітищем. Драматургію п'єси розробила харків'янка Юлія Таран, яка об'єднала в один матеріал тексти та спогади тих, хто у лютому-березні пережив найтрагічніші дні настання рашистів та окупації. Над постановкою пластики спектаклю працював фіналіст проекту «Танцюють всі» киянин Євген Карякін. А режисером-постановником вистави став головний режисер ДраміКому Антон Меженін.

- Головне, що нам хочеться цією роботою сказати глядачеві: всупереч усьому жаху, що відбувається, все буде добре, - каже він. – Нам довелося працювати із емоційно важким матеріалом. Але ми прагнули зробити виразну своєю пластикою виставу з доступним для розуміння кожним глядачем текстом. Головне посилання вистави: ми житимемо добре і по-новому, зараз створюється нова сутність та державність України.

Історією нашої країни та її протистоянням північному сусіду-агресору пронизана вся вистава.

Незвичайні і костюми акторів, які одночасно лаконічні та дуже виразні. Вони відбивають нашу етнічну сутність, показуючи «позачасового» українця.

Від кожного із зайнятих у виставі акторів він зажадав найвищої емоційної та духовної напруги. Але особливо відповідальна роль дісталася Валерії Лагоді.

– Я граю молоду Україну, тому і не маю права сфальшивити, не дограти, – зізнається Валерія. – Під час п'єси Україна стає сильнішою, попри все, що відбувається. Вона знає, що переможе у цій війні та відродиться разом із нашим народом. А в усій Україні зацвіте новий яблуневий садок, який у нас на сцені виступає алегорією нашого оновлення.

Генеральну репетицію «Всупереч» переглянула київська театральний експерт Ольга Стельмашевська, яка поділилася такими враженнями:

- Я дякую Драміку за запрошення і за цю роботу. Побаченим – вражена. У жодному театрі України ще немає вистави, яка відображає нинішню війну та її досвід. Напевно, це найактуальніша театральна вистава в країні. Вітаю всю трупу театру з цим успіхом та прошу всіх дніпрян прийти на прем'єру.
У ДраміКомі вірять, що нова вистава буде цікава глядачам у багатьох містах України, а також за кордоном, де цього року – величезний інтерес до нашої країни та культури. І сподіваються, що у найближчій перспективі вдасться показати цю роботу на гастролях.

Прем'єра вистави «Всупереч» відбудеться 15 та 16 жовтня, початок – о 16 годині.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте