Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
06:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

БК «Прометей» стартовал в еврокубках с победы

БК «Прометей» стартовал в еврокубках с победы

Баскетбольный клуб из Слобожанского под Днепром дебютировал в групповом турнире 7DAYS EuroCup.

Напомним, что «Прометей» в последнее время являлся главным ньюмейкером украинского баскетбола. Чемпион Украины сезона-2021/22 после длительного конфликта президента «Прометея» с Федерацией баскетбола нашей страны оказался отлучен от украинской Суперлиги.

Зато этот клуб имеет возможность выступать в Латвийско-Эстонской лиге. А вчера вечером дебютировал в европейском кубке 7DAYS EuroCup.

Победа над первым соперником, литовским БК «Литкабелис Паневежис» оказалась непростой. И вот что о ней рассказали на странице «Прометея»:

«БК "Прометей" - БК "Літкабеліс Паневежис" (Литва) - 82:71 (22:17, 21:14, 16:22, 23:18). 12 жовтня. Груповий турнiр 7DAYS EuroCup. Група А. 1 тур. Рига (Латвiя). "Арена Рига".

БК "Прометей": Кеннедi*, Стефенс* (15 + 9 підбирань), Балвiн* (0), Сидоров* (5), Клавелл* (20), Агада (16 + 7 передач + 4 перехоплення), Липовий (7), Лукашов, капiтан (0), Ткаченко (0), Хог (6 + 8 підбирань), Санон (5).

Черговий турнір 7DAYS EuroCup розпочався. Незважаючи на свій статус дебютанта, ще до старту Єврокубка команда Ронена Гінзбурга була зарахована до фаворитів турніру. Наприклад, авторитетний портал Eurohoops поставив український клуб на шосте місце у своєму передсезонному Power Rankings, супроводивши свій вибір словами про те, що "Прометей має абсолютно все для перемоги в турнірі".

Суперник нашої команди литовський "Літкабеліс Паневежис" не був удостоєний такої високої оцінки, проте напередодні матчу головний тренер "Прометея" Ронен Гінзбург наголосив на тому, що клуб знаходиться на високих позиціях у себе на батьківщині, а Литва по праву не один десяток років вважається баскетбольною країною.

Те, що нашій команді не буде легко із суперником, стало зрозуміло вже у дебюті поєдинку. Литовців не засмутив успішний початок "Прометея" (4:0). Першу п'ятихвилинку вони залишили за собою (11:6) і здебільшого лідирували наступні кілька хвилин. Наша команда невдало атакувала з периметра, але компенсувала це жорстким захистом та швидким нападом. Ці компоненти дозволили їй ліквідувати відставання та вийти вперед на останній хвилині чверті. Точний триочковий кидок Олександра Липового за кілька секунд до першої перерви встановив перевагу нашої команди на позначці "+5" (22:17).

У другій десятихвилинці характер поєдинку не змінився. Як і у стартовій чверті, йшов в'язкий, нервовий та малорезультативний баскетбол зі значною кількістю помилок гравців. Так, у перші чотири хвилини чверті обидві команди спільними зусиллями набрали лише 9 очок (4 - у "Прометея"). А ось у другій половині чверті повністю домінували "червоно-білі". Прекрасно у цей відрізок зіграв Калеб Агада. Калеб не тiльки діяв результативно, а й вдало асистував партнерам, насамперед Ді Джею Стефенсу. Саме Ді Джей у швидкому відриві вперше в цьому матчі встановив 10-очкову перевагу "Прометея", а на велику перерву команди пішли за "+12" для представника України.

Цей гандикап майже повністю розтанув за шість хвилин третьої чверті. Команда сербського наставника Ненада Чанака стала вдало атакувати з периметра і після чергового влучання з-за дуги у виконанні румунського бігмена Голомана відставання його команди стало мінімальним (49:50). У цей момент Ронен Гінзбург взяв тайм-аут, який пішов на користь нашої команди. Ривок 7:0 дозволив трохи піти вперед, а перед останньою чвертю "Прометей" вів 6 очок.

На початку останнього десятихвилинного відрізка 5 поспіль очками відзначився Ілля Сидоров, а на 33-й хвилині Джіан Клавелл успішно реалізував три поспіль штрафні кидки і повернув "+12" перших 20 хвилин. Наша команда продовжувала тримати литовського суперника на дистанції і у пiдсумку здобула можливо не яскраву, але таку необхідну та водночас історичну перемогу – 82:71!

Вже найближчої суботи, 15 жовтня, "Прометей" знову перемкнеться на Латвійсько-Естонську лігу. На майданчику олімпійського центру Рімі він прийме БК "ВЕФ Рига"».

Фото БК «Прометей».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте