Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
10:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Медицинском университете Днепра возобновил работу Студенческий научный кружок

В Медицинском университете Днепра возобновил работу Студенческий научный кружок

К сотрудничеству с этим кружком приглашают студентов и молодых ученых других днепровских вузов.

Сколько бы еще ни продолжалась жестокая война, мы в ней все равно победим. А после победы нам сообща предстоит возрождать и строить новую Украину.

Огромное значение в этом будут иметь новации и открытия наших ученых. В этом направлении, несмотря на войну, ведет работу и Студенческий научный кружок Днепровского медицинского университета.

В конце сентября этот кружок возобновил свою работу и приглашает к сотрудничеству студентов других вузов Днепра.

О работе кружка в Днепровском государственном медицинском университете рассказали следующее:

«Наприкінці вересня пройшло перше в новому 2022/2023 н. р. засідання студентського наукового гуртка кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології ДДМУ.

Ми продовжуємо наші традиції розвитку наукового погляду серед молодого студентського покоління в медицині, однак формуємо їх в умовах повномасштабної війни та викликів сьогодення, з якими стикаємося в медичній практиці.

Війна — це не пандемія, це значно складніше і менш прогнозованіше.

За умов воєнного стану та дистанційного навчання, студентам старших курсів медичних ЗВО бракує практичного досвіду роботи з пацієнтами. Тому гуртківці з радістю відгукнулися на запропоновану тематику засідання “Діагностика та лікування захворювань внутрішніх органів (на прикладі клінічних випадків) в умовах воєнного стану». Було приємно бачити і лікарів-інтернів, які проходять навчання на базі обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та молодих вчених. В роботі СНГ взяли участь 34 студенти медичного факультету та факультету медицини і фармації ДДМУ 5 та 6 курсів.

На початку конференції відповідальна за роботу СНГ, доцент кафедри Караванська І.Л. зазначила: «Терапевтична допомога у воєнний час є частиною сучасної системи лікувально-евакуаційного забезпечення. Зараз проходить формування нової точки зору на підходи до ведення пацієнтів через призму розуміння виникнення або загострення захворювань внутрішніх органів в умовах воєнного стану».

У сучасній війні з застосуванням зброї масового знищення серед бойової терапевтичної патології питому вагу можуть скласти ураження іонізуючим випромінюванням. Цікавою була й доповідь на тему: "Вплив іонізуючого випромінювання на організм людини" студентки 5 курсу медичного факультету Діани Петрової.

Нагадуємо, що відвідуючи науковий гурток кафедри, студенти отримують можливість вдосконалити свої теоретичні знання та практичні навички в області внутрішньої медицини, опанувати новітні методи діагностики і лікування, провести з викладачами розбір складних клінічних випадків та написати свої перші публікації.

Запрошуємо бажаючих приймати участь у роботі гуртка й надалі!».

Фото – ДГМУ.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте