Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
12:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кто зимует в днепровских парках?

Кто зимует в днепровских парках?

На самом деле, в зонах отдыха полно живности – стоит только присмотреться.

Это только на первый взгляд городские парки кажутся зимой тихими и безжизненными. Стоит на минуту остановиться, прислушаться, – и парк отзовется десятками звуков и голосов.

В основном население городских парков составляют пернатые. Нередко в зоны отдыха (особенно на городских окраинах) забегают зайцы, лисицы и другие млекопитающие. Но это, скорее, является исключением.

Многие из птиц осенью улетают в теплые края. Но и зимовать в Днепре пернатых остается немало.

О том, каких пернатых можно повстречать в днепровских парках, какие их повадки и особенности, рассказали в Департаменте парков и рекреации горсовета:

«Зима — важкий час для птахів. Страшніше за морози для них голод — необхідно їсти набагато більше ніж влітку. Тому вішаючи годівниці з потрібним кормом, ми можемо допомогти пташкам перезимувати.

А яких птахів можна побачити взимку в парках нашого міста?

СИНИЦЯ

Синичка — велика трудівниця. Готуватися до зими вона починає ще влітку, і може зібрати та сховати до 15 кг зерен. Але взимку у схованках їй вдається знайти не все, тому їх потрібно підгодовувати.

СНІГУР

Ці птахи добре переносять холод. Чим сильніше морози, тим краще вони себе почувають. Вони сидять нерухомо на гілках, ніби надуті, лише час від часу «оживають», щоб з'їсти якусь ягідку. Живляться снігурі переважно насінням та ягодами.

ГОРОБЕЦЬ

Живляться горобці насінням і зернами. Хоча вони і невибагливі у виборі їжі, проте взимку потребують допомоги та активно злітаються у великі міста, поближче до людей. Їм важко шукати їжу в морози, тому варто їх підгодовувати.

ДЯТЕЛ

Вони відчувають, якою буде зима: якщо морозною — вони відлітають. А якщо не буде завірюх та сильних морозів, то залишаються на зиму. Зазвичай дятли харчуються комахами, ягодами та насінням, але взимку їх раціон значно звужується. Їх рятують насіння ялинових та соснових шишок. Також навіть взимку вони продовжують працювати дзьобом, шукаючи під корою комах.

ОМЕЛЮХ

Живуть переважно у лісах, до людяних місць намагаються близько не підлітати. Прилітають з півночі наприкінці листопада, і зимують до квітня. Харчуються омелою та ягодами, на кущах в міських парках.

ЩИГЛИК

Зимують у ярах і на узліссі. Взимку переважно харчуються зерном, тому їх часто можна зустріти у дворі будинків, розташованих близько до лісу. Узимку пташки збираються величезними зграями — це сотні пташок, які літають та харчуються разом.

ГОРЛИЦЯ

Мешкає виключно поряд із людиною — як у селах, так і у великих містах, особливо у старих садах і парках. Не боїться людей, а взимку потребує підгодовування.

ЧИЖ

Ця пташка мешкає в лісах, живлячись насінням, але взимку в пошуках їжі кочує, і її можна зустріти на годівничках в міських парках».

Также в парках живут и зимуют птицы семейства врановых – вороны, галки, сойки, сороки.

О том же, как и чем надо подкармливать птиц зимой, Городской сайт уже неоднократно рассказывал.

Фото – Департамент парков и рекреации.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Натурализд  (18.01.22 16:06): А где "Бомж обыкновенный"? Ответить | С цитатой
Саша  (18.01.22 14:08): Сперва подумал про бомжей ))) Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
МТ  (18.01.22 14:05): Я таких серых горлиц с черной полоской на шее давно не видел. Их заменили обычные городские голуби Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Кевин Маккалистер  (18.01.22 13:26): Люблю птиц, но ненавижу голубей, а горлицы подозрительно на них похожи. Ответить | С цитатой
Судья Дред  (18.01.22 13:06): А сойку куда дели?
А вороны двух видов есть)))
Ответить | С цитатой
Листок Яблони  (18.01.22 12:37): Сорока ,вороны ,почему их не вспомнили ?? Ко мне постоянно прилетают ! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте