Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
18:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Костянтин Пінчук: «Прикро, що у рідному місті балет намагалися зірвати якість вандали»

Костянтин Пінчук: «Прикро, що у рідному місті балет намагалися зірвати якість вандали»

Директор – художній керівник Dnipro Opera прокоментував вчорашні події в театрі.

Вчора, під час показу балетів «Кармен-сюїта» та «Шехерезада»за участю зірок світового рівня Катерини Кухар, Олександра Стоянова і Артура Гаспара на сцені Dnipro Opera вирували емоції! Але, на жаль, – не тільки приємні. Як повідомляв наш сайт, вчора в Дніпропетровському академічному театру опери та балету була зірвана вистава світового рівня.

Інтригою цього вечора мав стати виступ одного з екс-солістів всесвітньо відомої групи «Kazaky» Артура Гаспара. Він станцював роль Ескаміліо в культовому балеті «Кармен-сюїта». Партії Кармен і Хозе виконували світові зірки балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов.

Нагадаємо, що артистів запрошують танцювати на кращі балетні сцени світу - Парижу, Токіо, Шанхая, Женеви, Риму, Мадриду, Мускату, Берліну, а вчора вони своєю майстерністю прикрашали сцену Дніпропетровського академічного театру опери та балету.

Але не тільки вистава занурила поціновувачів прекрасного мистецтва у світ пристрастей. Близько 20:45 на електронну адресу СБУ надійшло повідомлення, що театр заміновано.

До кінця другого акту лишалося 15 хвилин. Співробітники театру були вимушені припинити виставу та розпочати евакуацію глядачів через можливість знаходження в будівлі вибухонебезпечних речовин. В приміщеннях театру негайно розпочали роботу оперативні групи. В результаті ретельної перевірки театру підозрілі предмети не було виявлено та інформація про мінування не підтвердилася.

Ситуацію для Міського сайту прокоментував директор – художній керівник Dnipro Opera Костянтин Пінчук:


«Мені дуже неприємно перед зірковими гостями та глядачем за цей інцидент! Усі ми усвідомлюємо, що працювати в умовах пандемії не легко. Виставу організовано з дотриманням усіх карантинних норм та обмежень «червоної зони». Співробітники театру та артисти вакциновані. Відвідувачі заходу на вході до театру демонстрували свої ковід-сертифікати. Також ми організували ПЛР-тестування для глядача, що не має сертифікату. Тобто, захід було організовано з усією відповідальністю з урахуванням ситуації. Прикро, що у нашому суспільстві в такий час має місце громадянська безвідповідальність, несвідомість та неосвіченість».

Катерина Кухар прокоментувала інцидент в сторіз свого Instagram:


«Друзі, ну ось так! Ми дуже засмучені! Маємо за 15 хвилин покинути приміщення театру. Стоянов сьогодні не виконав для вас на сцені свої коронні гранд-піруети, а я не мала можливості вдруге для вас «померти». Але ж буде привід приїхати та повторити для вас цю виставу і не тільки! Маємо великі творчі плани з нашими друзями – керівництвом театру».

Директор – художній керівник Dnipro Opera Костянтин Пінчук в продовження нашої розмови додав:

«Я особисто знайомий та маю творчу історію співпраці з Катериною Кухар близько 15 років. Це дуже талановита, технічна та експресивна прима-балерина. Зірка нашого часу. Ми разом створили безліч вагомих міжнародних культурних проектів, гастрольних турів світового значення. Глядачі Іспанії, Італії, Франції аплодували нашим спільним творчим зусиллям. Повторюсь, дуже прикро, що у рідному місті захід намагалися зірвати якість вандали, особи далекі від прекрасного та високого мистецтва.

Проте, ми обіцяємо дорогим глядачам, що цей шедевр світової балетної класики ми повторимо на сцені Dnipro Opera в рамках фестивалю. Готуємо приємний сюрприз для глядача – у березні 2022 року на сцені Dnipro Opera відбудеться Перший міжнародний фестиваль класичного мистецтва «Зірки світового балету» за підтримки «Культурної столиці» з запрошенням перших осіб міста, послів дружніх країн та видатних українських і закордонних діячів мистецтва – солістів опери та артистів балету, диригентів, хореографів, імпресаріо. Будемо творити прекрасне та маємо багато перспективних творчих планів.

Тож, будьте здорові та любіть театр!».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Я не поняла..  (23.10.21 16:37): Карантинные ограничения красной зоны с какого числа в тех балетных краях ввели? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
perfect stranger DP  (22.10.21 23:47): вообще-то шутников тупо истреблять..- безжалю отлавливать и впаривать от 10-ки, сидеть до упора...- как рукой пошесть снимает- проверено)))
но кому-же это и как...- внешне\внутрешние органы (сбы-набы-гбры-мвды, и т.ды, и т.пы..) годятся токо для того, шоб дружно обнять их всех, порадоваться их заработкАм\взяткАм и долго\горько плакать над их досягненнями...((
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Вежливая муха  (22.10.21 16:00): Плохо, когда люди искусства мнят себя выше черни.. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте