Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
23:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Плескіт фонтанів, гул ракетного двигуна, стукіт вагонів: у Дніпрі відкрили арт-інсталяцію «Звуки Міста»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі відкрили нову скульптуру «Звуки Міста». В арт-об’єкт трансформували гул ракетного двигуна, стукіт вантажного вагону, хлопок відкриття парашуту і навіть «буркотіння» холодильника «Дніпро». Записані аудіодоріжки обробили в програмі звукового дизайну, а потім виготовили на виробництві.

«Звуки Міста» об’єднали мистецтво і технології, спогади та почуття. Пишаємося, що Дніпро долучилося до такого креативного, технологічного і цікавого проєкту. Доводимо, що промислова столиця України дуже творча. Впевнений: городяни приходитимуть до нового арт-об’єкта. Аби послухати й побачити, як «звучить Дніпро», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Серед інших звуків, з яких утворили дніпровську скульптуру, – дзенькіт балончиків стріт-арту, шум моторного човна, що мчить хвилями, тріскіт багаття, відлуння в пустому залі, оплески та гучний сміх.

«Живемо у новий час, коли розбудовується країна, розвивається інфраструктура. Ми змінюємося зсередини. Шукаємо нові форми самовираження. Наш проєкт «Звуки Міста» – саме про це. Вперше звук перетворився на форму», – сказала одна з ініціаторок проєкту, продюсерка GOODMEDIA Альона Тимошенко.

Вона додала: була проведена велика робота. Працювали скульптори, художники, саунд-продюсери. Спочатку ретельно «збирали» звуки. Потім був етап цифрової обробки.

Першу скульптуру проєкту відкрив Президент України Володимир Зеленський на саміті «Кримська платформа». Вона присвячена півострову. Дніпровська – вже третя.

Серед учасників проєкту – міський голова Дніпра Борис Філатов. Один зі знакових для мера звуків – гуркотіння старого холодильника «Дніпро». Такий стояв на кухні у його батьків. Працював шумно, але давав відчуття захищеності та рідного дому.

«Скульптура виглядає модерново. Рухаємося в майбутнє. Відкриті до інновацій. Таким шляхом ідуть найрозвинутіші міста», – сказав Борис Філатов.

Автори проєкту врахували й асоціації інших відомих дніпрян. Гумориста, актора та шоумена Юрія Ткача, співзасновника, голови правління ГО «Асоціація Noosphere» Михайла Рябоконя, художника Валерія Zdesroy. А ще керівника міжнародної організації «Street Workout» Дениса Мініна.

«З народження живу в Дніпрі. Це місто для мене рідне. Охоче поділився, з чим воно асоціюється. Найперше – плескотом річки Дніпро, гомоном набережної, шурхотом велосипедних коліс та кросівок спортсмена», – сказав Денис Мінін.

Дніпрянка Світлана Шелест зізналася: такий незвичний об’єкт бачить вперше. Каже, задумка дуже глибока. Скульптура відображає душу міста.

«Намагаюся помічати цікаве. Нова інсталяція мені нагадує дніпровську хвилю. Кольори приємні, – поділилася мешканка Дніпра Світлана Шелест. – Особисто у мене місто асоціюється з індустріальними звуками та шелестом дерев».

Арт-інсталяції «Звуки Міста» підготували і для Києва, Львова, Одеси, Харкова, Маріуполя, Криму. Проєкт втілили до 30-ї річниці Незалежності України. Над ним працювала команда із 117 людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Хм  (12.09.21 08:31): Не понимаю...
И где эти звуки, и причем парашюты к нашему городу...
Відповісти | З цитатою
111  (11.09.21 15:26): на открытии присутствовал Вуди Харельсон )) Відповісти | З цитатою
элка  (11.09.21 14:54): глубокая фантазия Филатова! сначала замысловатый шар, шедевр, загадай желание...прогрессирующая шизофрения. Відповісти | З цитатою
Звуки Днепра  (11.09.21 14:17): Гогот и маты пьяного *** в два часа ночи на детской площадке... Відповісти | З цитатою
Смело  (11.09.21 09:56): Но лучше бы тогда уж поставили холодильник Днепр на постамент.
Лично у меня звуки Днепра это ещё и комариный зуд по ночам в квартире и шум машин, рассекающих на скорости по затопленным ливнем улицам
Відповісти | З цитатою
Смело  (11.09.21 08:54): Агонизирующая гусеница наевшаяся акриловой краски. Некоторых передёргивает и подкатывает к горлу Відповісти | З цитатою
ViOl  (11.09.21 08:04): Нас Рал кто то... Відповісти | З цитатою
мимо проходил  (11.09.21 02:32): Не вижу на фото мужчину в попугаичьих кроссовках, вроде бы стиль один как и два узла, а мужчину я как то и не узнаю, или это уже другой автор этого шедевра в стиле два узла? Відповісти | З цитатою
Житель Победы  (11.09.21 02:29): Я встал со стула,
     & #8195;  радостью высвечен,
хочется —
     идти,
     & #8195;  приветствовать,
рапортовать!
Відповісти | З цитатою
Дикобразик  (10.09.21 18:49): Можно слепить любую фигню. Главное - потом с умным видом рассказать, какой глубокий смысл в ней заложен:) Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті