Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
08:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств открыли выставку «карантинного творчества»

В Днепровском Доме искусств открыли выставку «карантинного творчества»

На персональной выставке живописи и скульптур Лилии Панченко «Маленьке свято» представлены ее новые работы, созданные в период карантина.

Экспозиция объединяет живописные работы и скульптуры, которая создала днепровская художница в сложном 2020-м году. О них автор выставки Лилия Панченко рассказывает такое:

- Эти работы объединяет то, что все они были созданы в карантинный 2020-й год. Находясь на самоизоляции, работала практически каждый день, было много мыслей и идей. В каждую картину пыталась внести положительные эмоции, настраивающие на позитивный лад. Очень благодарна Дому искусств за то, что пригласили показать эти работы в нем – здесь очень позитивная атмосфера и собираются потрясающие творческие люди!

Об этой выставке и ее авторе в Доме искусств рассказывают следующее:

«Панченко Лілія Базарбаївна з самого дитинства захоплювалася різними видами образотворчого мистецтва. Найпершим спогадом про творчість були в чотирирічному віці відвідини керамічної майстерні, де працював батько, перші проби роботи з глиною та слідкування за випалом готових виробів у печі. В шкільному віці займалася у гуртку кераміки при Історичному музеї і брала уроки малювання у викладачів. З вісімнадцяти років навчалася в гончарній майстерні «Школа кераміки» КЗ «МДМЦ ДМР». Потім викладала гончарство в цьому ж закладі з двадцяти років.

Паралельно з улюбленою роботою закінчила ДНУЗТ за фахом «Облік та аудит», ДНУ «Педагогіка вищої школи» магістратура. Кілька років провчилася на філологічному вакультеті ДНУ. На момент виставки навчається в КДПУ за фахом «Образотворче мистецтво».

Роботи до художньої виставки «Маленьке свято» були створені під час карантину 2020 року і відтворюють цілком світогляд мисткині, яка була змушена сидіти вдома замість того, щоб робити свої звичайні речі. Життя художниці складалося з різноманітних заходів культури, веселих натовпів, дитячого сміху, прогулянок на природі та походів у гори. Саме тому роботи пов’язані з людьми в доброму гуморі, що гарно проводять час і отримують задоволення від життя, а також рідному місту.

Назва виставки виникла не випадково, адже на кожній картині зображено момент душевного піднесення, якоїсь миті, що, можливо, є довгоочікуваною, або несподівана радість.

В умовах психологічного тиску перед загрозою захворювання, у хвилюванні за здоров’я себе та близьких, художниця вибрала тактику випромінення позитивних емоцій й хоче передати свій гарний настрій усім навколо». Видеосюжет об открытии выставки:

Выставка будет открыта до начала июня.

Фото – Дом искусств и Лилия Панченко.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте