Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як і чим батьки можуть допомогти дітям під час дистанційного навчання? Поради від педагога

Як і чим батьки можуть допомогти дітям під час дистанційного навчання? Поради від педагога
Дистанційне навчання - це вже не далеке майбутнє, а сучасне сьогодення. Ніхто і не очікував, що воно зненацька увірветься в наше життя. Школа перейшла в онлайн-режим занять, а діти стали перебувати вдома частіше, ніж звичайно. Але у батьків графік життя не змінився. Більшості з них доводиться щодня ходити на роботу, і вони не мають можливості повноцінно контролювати успішність дитини. Адже не кожен школяр володіє достатнім ступенем відповідальності. Попри те, що шкільні заняття регулярно проходять в режимі онлайн, не всі діти на них присутні. А що вже говорити про виконання домашніх робіт?

Поки дитина вчиться в молодшій або середній школі, мами і тата думають, що часу ще достатньо. Колись все налагодиться, колись шкільний режим стане колишнім, колись діти знов підуть вчитися в стіни школи і все надолужать ... Не надолужать! Втрачаючи час, діти назавжди втрачають можливість отримати якісні знання і вступити до університету. Ви не встигнете і озирнутися, як наблизяться дати складання ЗНО та вступ до університету. І готуватися похапцем за 2-3 місяці до іспитів буде важко. Що ж робити?

На що звернути увагу під час дистанційного навчання? Що повинні зробити батьки?

Знайти контакт зі своєю дитиною - це найголовніше в будь-якій історії. Поговорити з учнем, побудувати відносини з довірою, почути і зрозуміти. Тоді не виникатиме «таємних» других щоденників, в які вписуються вигадані високі оцінки. Намагайтеся завжди дипломатично будувати відносини, не викликаючи страху. Це під час дистанційного навчання - найголовніше.

Друге, на що слід звернути увагу - предмети, які найважче даються дитині. Наприклад, є проблема з розумінням алгебри і геометрії? Допоможе репетитор з математики. Дніпро може легко зайти на сайт Букі, щоб знайти потрібного вчителя. Ви завжди повинні діяти на випередження. Тобто, якщо під час навчання в школі у вашої дитини виникали проблеми, не думайте, що під час дистанційного навчання вона зникне. Краще передбачити деякі моменти, і не довести табель або атестат до поганих оцінок.

Третє, чому ви повинні навчити школяра, - вміння розпоряджатися власним часом. Продумайте разом графік життя, куди обов'язково впишіть:

  • час на онлайн уроки;
  • час на обідню перерву;
  • час на прийоми їжі;
  • час на виконання домашньої роботи;
  • час на вечірнє дозвілля (читання книг, перегляд фільмів, хобі).

Так, здавалося б, навіщо вписувати в графік відпочинок, це ж і так зрозуміло ... Але часто виходить так, що діти мають величезну кількість обов'язків. Їх психіка вимагає перезавантаження, і потім, як захисна реакція, виникає банальна лінь щось робити. Ну і як результат - погані оцінки, бажання пропустити декілька разів онлайн уроки і надолужити потім, відсутність мотивації у виконанні домашніх робіт.

Батьки, ви завжди повинні пам'ятати, що:

  • діти завжди беруть з вас приклад, тому ви повинні бути пунктуальними, відповідальними і жити за графіком;
  • виконані домашні завдання необхідно перевіряти, а якщо дитині необхідна допомога - допомогти їх виконати;
  • скарга учня на те, що йому складно вивчати якийсь предмет - це не примха. Це сигнал про те, що вам потрібні додаткові уроки;
  • старшокласникам потрібно приділити особливу увагу під час дистанційного навчання, оскільки незабаром ЗНО. І безвідповідальне ставлення може перекреслити всі плани щодо вступу в університет;
  • якщо у школяра слабке бажання вчитися - придумайте власну систему мотивації і заохочень.

І якщо ви відчуваєте, що не встигаєте приділити достатньо уваги навчанню дитини, то допоможе репетитор по домашньому завданню. Дніпро найчастіше користується послугами такого викладача, коли потрібна допомога учням молодшої або середньої школи.

У чому переваги індивідуальних занять з репетитором?

Зараз є можливість скористатися послугами приватного викладача онлайн. Це зручно, адже не потрібно нікуди виходити, можна займатися вдома. Це доступно, оскільки є різні викладачі з різними цінами на свої послуги. І це правильно! Особливо, якщо ви зайняті, і у вас не завжди є час посидіти з дитиною над завданням з фізики або твором.

Навіщо потрібен репетитор? Дніпро найчастіше звертається за допомогою, коли:

  • необхідно підготувати школяра до ЗНО та вступу до університету;
  • потрібно розібратися в складній темі з математики / англійської / історії;
  • хочеться, щоб успішність дитини була на високому рівні, домашня робота виконувалася регулярно, а підготовка до контрольних і самостійних робіт була якісною і своєчасною;
  • важливо отримати високий середній бал атестата.

Як бачите, причин для звернення до репетитора достатньо. Не потрібно думати, що батьки повинні встигати в цьому житті все: і кар'єру будувати, і за дитину на високий бал твори писати. Достатньо довірити освіту школяра надійним рукам. Так, в школі може бути чимало труднощів, та й викладачі не завжди встигають приділити достатню кількість часу всім учням. Але це не привід засмучуватися. Це привід звернутися за допомогою до кваліфікованого приватного викладача. Так ви зможете вирішити питання не тільки з підготовкою до контрольних робіт і виконанням домашніх завдань, але і з підготовкою до ЗНО в майбутньому. Дитина, котра систематично виконує домашню роботу, готується до контрольних і самостійних робіт, регулярно отримує високі оцінки, потім легко готується до іспитів і вступу до університету.

Якщо ви досі не знаєте, де шукати репетитора в Дніпрі, то заходьте на пошуковий ресурс BUKI. У нас ви зможете легко знайти професійного викладача. Зручна система фільтрів допоможе вам вказати в пошуку важливі критерії: бажаний досвід учителя, бажану ціну за 1 урок, наявність диплома про педагогічну освіту і т.п. Після запуску пошуку, система згенерує для анкети репетиторів. Ви зможете ознайомитися з ними, прочитати всю необхідну інформацію, коментарі та рекомендації.

Дистанційне навчання - завдання не з легких!

І батькам, і дітям важко жити в режимі онлайн, не виходячи з дому. Але якщо все грамотно оптимізувати, то ніяких проблем не буде. Є проблема з вирішенням завдань? Допоможе репетитор з математики! Важко розібратися з граматикою іноземної мови? Допоможе репетитор англійської. Дніпро легко може скористатися послугами сайту Букі! Не чекайте моменту, коли буде пізно. Не чекайте, поки у дитини з'являться трійки. Намагайтеся вчасно бачити проблему і вирішувати її. А ми вам у цьому допоможемо!

Статтю підготувала Анна Д. репетитор та учитель англійської мови
Репетитора у своєму місті шукай на Букі: https://buki.com.ua/


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті