Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
02:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Побачила світ перша книга з 20-томного зібрання творів Дмитра Яворницького

Побачила світ перша книга з 20-томного зібрання творів Дмитра Яворницького. З дня народження видатного українського вченого минуло 150 років. Така дата спонукала оголосити 2005 – роком Яворницького.

Науковці, які працювали над створенням першого тому, впевнені: ця книга може стати відновленням духовної скарбниці нашого народу. Тому видання створювали так, аби всім без винятку воно було зрозумілим та цікавим.

Видатні праці відомих особистостей потребують перевидання – впевнений Віктор Брехуненко, представник інституту української археології та джерелознавства. Саме науковці цієї установи разом з істориками і вченими Дніпропетровська та Запоріжжя працювали над книгою. До речі, видати її планувалося ще 15 років тому. Завадила фінансова скрута. Зараз час настав.

Вчені дуже ретельно підійшли до створення першого тому. Всі матеріали оброблялися, перевірялись, аби не виникло ніяких незрозумілостей. Тим паче, що дві з трьох праць, які увійшли до цієї книги, не перевидавалися понад сто років. Останній раз їх видавали за життя Яворницького у 19 столітті. Про них не знають навіть вчені. Для широкого загалу це дуже цінне видання - впевнені науковці. Адже тут розкрита постать Яворницького з усіх боків.

Зробили творці першого тому дуже незвичний крок: усі праці перекладені українською мовою. Видавці потурбувалися й про те, щоб книга була не лише корисною для широкого загалу, а й доступною. Вартість першого тому видань Дмитра Яворницького лише 30 гривень. Але в той же час і не великий тираж – лише дві тисячі примірників. Можна просто не встигнути її придбати, адже днями вона попрямує до бібліотек України. До речі, науковці планують видати всі 20 томів протягом п’яти років. Такий час потрібен, аби обробити матеріали та назбирати грошей.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте