Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
12:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Арсеній Яценюк: Ізоляціонізм - один із вірусів сучасності. НАТО і ЄС мають відкрити двері й розширюватися

Арсеній Яценюк: Ізоляціонізм - один із вірусів сучасності. НАТО і ЄС мають відкрити двері й розширюватися

“НАТО не може ізолюватися. Воно повинне розширюватися. Тоді Альянс стає сильнішим. Європа також повинна відкрити двері, і не має права себе ізолювати. ЄС, навпаки, має розширюватися і збільшувати свій позитивний економічний і політичний вплив”, - наголосив Прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відкриваючи 8-ий Київський Безпековий Форум для молоді 21 лютого.

Ізоляціонізм він назвав  одним із “вірусів” у світі: “Ізоляціонізм - шлях до того, як знайти винних у невирішенні своїх проблем: “Це не ми винні - це винні за кордоном, це не наша область винна, а сусідня”.

Зокрема, підкреслив лідер “Народного фронту”, ізоляціонізм став на шляху подоланню глобального потепління: “Замість того, щоб всі країни світу сконцентрували зусилля, деякі країни виходять з Паризької кліматичної угоди. Але невирішення цієї проблеми всім світом означає проблеми для всього світу”. 

Окрім того, загрозливим Арсеній Яценюк назвав ізоляціонізм у питанні економіки, “що перейшов у категорію економічного протекціонізму”, а також у питаннях глобальної безпеки: “НАТО - найбільш сильна система безпеки, незважаючи на всі проблеми. НАТО не може ізолюватися. Воно повинне розширюватися. Тоді воно стає сильнішим. Європа також повинна відкрити двері, і вона не має права себе ізолювати. Вона, навпаки, повинна розширюватися і збільшувати свій позитивний ціннісний економічний і політичний вплив”. 

Ще один “вірус”, за словами “Арсенія Яценюка, - нерівність, яка полягає насамперед у відсутності верховенства права. Для подолання цього “вірусу” необхідний рівний захист громадян з боку держави, “чесні суди, які кожного здатні захистити від нерівності і несправедливості”.

“ Якщо немає верховенства права, є корупція. Що сильніше верховенство права, то менша корупція, тому що є відповідальність”, - наголосив він.

Ще один елемент нерівності - відсутність рівних можливостей для всіх: "Коли 1% населення світу володіє 50% всіх багатств світу, це несправедливо”.

“ Вірусом” лідер “Народного фронту” назвав і споживацтво: “З'являються інстинкти замість цінностей. Відбувається підміна -  замість цінностей стає те, що цінне: товари, послуги, гроші. Вони потрібні в житті, тільки вони є наслідком, а не причиною”. 

Небезпечним Арсеній Яценюк назвав також “вірус” зневіри - у собі, своїй країні. 

Водночас “вірусом номер один” у світі лідер «Народного фронту» назвав страх: “Страх вражає всіх. Страх паралізує волю, знищує нас зсередини. І страх дуже швидко розповсюджується. Живе і підживлюється він тільки за рахунок одного – нашої безвольності і міфів. Ті дуже легко і швидко “продаються”. І ми легко ними уражаємося”.

Ключовим у боротьбі з усіма “вірусами”, наголосив Арсеній Яценюк, є подолання страху. Лідер “Народного фронту” звернувся до учасників Форуму для молоді: “Не бійтеся поразок, не бійтеся помилок та перепон. Не бійтеся нічого, вірте в себе, і тоді всі “віруси", які сьогоднішній світ продукує, будуть знищені вашим імунітетом, нашим українським національним імунітетом”.

Арсеній Яценюк - Путіну: Ми - не єдиний народ

“Ми як ніхто відчуваємо вірус «русского міра» в Україні. Ми з Росією – не єдиний народ. Ми знаходимося на єдиному континенті, але ми зовсім різні”, - наголосив Прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відкриваючи 8-ий Київський Безпековий Форум для молоді 21 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що для “вірусу “русского мира” характерні “диктатура, колективізація і війна”. 

Лідер «Народного фронту» зазначив, що слабкість демократії завжди провокує силу авторитарних і диктаторських режимів.

У таких режимах, наголосив він, відсутня повага до особистості: “Масою набагато легше управляти. А ще якщо для управління цією масою задіють фейки, ізоляцію, страх, - людина перестає бути людиною, діє тільки на підставі інстинктів”.

Війну Арсеній Яценюк назвав елементом вірусу «русского мира»: Для того, щоб утримувати свою країну, диктатури обов'язково починають “воювати з сусідами, розширювати свою владу на сусідні країни”: “Це те, що зробив Путін по відношенню до України, Грузії, що робить на інших театрах військових дій, як, наприклад, в Сирії”.

Ця війна також і ідеологічна, підкреслив Арсеній Яценюк. Він нагадав, що Путін постійно повторює, що “мы – единый народ”. 

"Ми – не єдиний народ. Ми знаходимося на єдиному континенті, але ми зовсім різні”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання учасниці Форуму про основний глобальний порядок денний для України, лідер “Народного фронту” наголосив, що він має базуватися “точно не на мріях про те, що Путін скаже, що йде з Донецька, Луганська і Криму, та ще й компенсує всі збитки”: “Цього не буде. Це неможливо глобально вирішити тим, що ми просто посидимо, поговоримо і “переконаємо” Путіна”.

“ Путін хоче Україну. І він не змінить свою позицію. Путін ненавидить Захід, і він не змінить свою позицію. Путін вважає, що ми “единый русский народ”. Путін хоче бути імператором нової версії Радянського Союзу. Путін ненавидить Україну і українців і не змінить свою позицію”. 

“ Основне глобальне питання сьогодні на порядку денному України – це зберегти Україну, не здатись, не зневіритись і знати: Володимир Путін – це ворог української держави. Не вірте жодним його словам. Наші союзники – це НАТО і Європейський Союз. Наше прагнення – це вступ і до ЄС, і до НАТО. Наше майбутнє – це Європа, і ми до радянського минулого не повернемося”, - наголосив Арсеній Яценюк. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте