Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
13:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Художественном музее Днепра покажут 25 оттенков серого и проведут День селфи

В Художественном музее Днепра покажут 25 оттенков серого и проведут День селфи

А еще в наш музей в марте этого года наконец вернется картина Михаила Панина «Тайный выезд Ивана Грозного перед опричниной».

Этими приятными новостями поделилась директор Художественного музея Татьяна Шапаренко.

Городской сайт не раз сообщал о судьбе картины Михаила Панина, похищенного в годы войны оккупантами. Напомним, что в конце декабря 2019 года полотно наконец вернулось в Украину, сейчас экспонируется в Киеве и там же будет за два месяца реставрировано. А в марте уже должно возвратиться в Художественный музей Днепра. Видео об этом:

Но до этого, уже в ближайшие дни, в Художественном музее пройдут два интереснейших мероприятия.

Завтра, 15 января, в музее откроется выставка графики Валерия Сосны и скульптуры Игоря Василенко «25 оттенков металлического». Об этой выставке в музее сообщают следующее:

«25 відтінків металевого» - це унікальний творчий експеримент, який об'єднав у собі оригінальні ідеї і кропітку працю двох митців з Дніпра - художника Валерія Сосну та скульптора Ігоря Василенка.

25 творів поєднує спільна концепція - це відображення внутрішнього напруження і переживань, властивих сучасній людині. Сублімуючи і пропускаючи через себе відчуття і настрої світу, митці відображують їх у своїй творчості.

Невизначеність, яка властива художнику в процесі роботи, і напругу, яка характерна для металу, можливо помітити в роботах, представлених на виставці. Художник не завжди здатний передбачити кінцевий результат своєї творчості. Неправильно намальована лінія може як зіпсувати всю картину, так і виявитися правильною при іншому погляді. Це добре видно на графічних роботах, де хаотичні переплетення смуг створюють цілісну картину, перетворюючи звичайні лінії в сюжет. А неживий шматок дроту завдяки чималим зусиллям і вмінню майстра перетворюється в скульптуру. У своїй творчості скульптор показує, наскільки по-різному може бути сприйнятий один і той самий елемент.

Незважаючи на складність створення і реалізації ідеї, готова скульптура заперечує пружність металу. Переплетіння графічних ліній та дроту дуже схожі. Донести зміст до глядача допомагає метал та його різноманітні відтінки сірого в графіці. Виявляється, що навіть сірий колір може бути надзвичайно багатим А натяк на відомий літературний твір та кінофільм також не випадковий. Справа в тому, що для митців цей проект - це не тільки творчий, а й психологічний експеримент, який потребує значних фізичних зусиль.

Задля того, щоб ви могли переконатися в цьому, створювалася ця виставка».

Открытие выставки – в 16.00.

Также с 15 по 19 января в Художественном музее будут проводить День селфи. Принять участие в селфи-флешмобе может любой желающий. Для этого в эти пять дней надо прийти в музей, купить билет, сделать селфи с любой понравившейся картиной и выставить фото на своей странице в соцсети с тегом музея. Автор самого креативного снимка получит пригласительные билеты на Ночь музеев-2020.


Gorod.dp.ua на Facebook.


ДУЖЕ ЦІКАВО кому  (14.01.20 11:41): і НАВІЩО костік шуруп в УКРАЇНІ ля па язиком? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте