Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
19:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре набирают группу для съемок «громкого» фильма

В Днепре набирают группу для съемок «громкого» фильма

Кино собираются снимать в Днепре по известной пьесе Вячеслава Волконского «Війни нема – Є».

Эта пьеса два года назад была поставлена в Днепропетровском драматическом театре имени Шевченко и стала событием в театральном мире не только нашего города, но и всей Украины. Актер и режиссер театра Шевченко, Вячеслав Волконский, стал участником АТО, и в спектакле отразил глубину пережитой Украиной трагедии.

Теперь по этой пьесе собираются снять полнометражный фильм – причем планируют это сделать именно в нашем городе и силами днепровских творцов. Об этом сообщает Dnipro Film Commission

«Наш земляк, режисер вже відомої на театральних теренах Дніпра та України драми парадоксу «Війни нема - Є», В’ячеслав Волконський збирає творчу групу фахівців м. Дніпро задля створення кінофільму за цією п'єсою. Необхідні досвідчені: другі кінорежисери, оператори (фотохудожники, художники), режисери монтажу, VFX-фахівці. Ідея полягає в тому, щоб створити «КІНО» силами міста ДНІПРА.

Про це В’ячеслав Волконський повідомив на своїй сторінці у Фейсбук:

«Друзі, товариші, панове, громадяни!

«Природа йде своїм шляхом, не піклуючись ані про мораль, ані про справедливість. Багато з того, що відбувається з нами, знаходиться поза нашим контролем». Але я спробую.

За творами (новели, верлібри, тексти, інтерв'ю) Б. Б. Гуменюка я написав і поставив п'єсу «Війни нема... Є».

Б. Б. Гуменюк схвалив ідею створення кінофільму за цією п'єсою. Спроба спроектувати сюжет закінчилася успішно. Сценарій (літературний, режисерський, епізодників і т. д.) я писав-пишу, враховуючи режисерський погляд себе «коханого-рідного». Однак так, щоб будь-який грамотний, освічений, розсудливий оператор, художник, режисер, актор зміг би ПОБАЧИТИ і ЗРОЗУМІТИ не тільки історію, але й художній задум.

Єдиним художнім керівником до теперішнього моменту був і є Б. Гуменюк — автор першоджерел. Він уважно прочитав і дозволив рухатися далі. Його влаштовує і форма, і зміст сценарію.

Кіно українською мовою. Військовий триллер – фентезі – містік… Сім, можливо, вісім серій. У моєму випадку режисер і сценарист, як ви зрозуміли, — одна особа.

Отже! По суті. Наступний етап — збір творчої групи. Ідея полягає в тому, щоб створити «КІНО» силами міста ДНІПРА. Можливо, я помиляюся і це виявиться нереальною задачею, але поки я прошу відгукнутися тільки фахівців міста ДНІПРА.

Наступний етап — розробка і зйомка тізера до фільму. Можливо — трейлера».

Кроме специалистов по съемкам, Вячеслав ищет и мецената для этого проекта.

А вот кастинг актеров – пока не объявлен.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте