Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
05:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре будут менять мусор на подарки

В Днепре будут менять мусор на подарки

27 октября в Днепре собранный в парках города мусор можно будет обменять на билет в музей, талон на бесплатную стоматологическую процедуру, на мороженое или кофе и еще ряд полезных вещей.

Такой обмен предлагают в рамках нового экологического проекта «Чистодяка». Его задача – помочь сделать наш город Днепр чище. Инициаторами проекта выступили платформа PRoector и общественное объединение dnipro.design, которое строит Дизайн-код Днепра.

Вот что об этом рассказывают на странице проекта «Чистодяка» в Фейсбуке:

«Надихнув ініціаторів приклад Фінляндії, де ідеальна чистота міст забезпечується взаємодією проактивних підприємців, що надають різні бонуси, і громадян, які з радістю обмінюють на них свої “суботники”.
Працює “Чистодяка” просто:
  1. Ви реєструєтесь за посиланням http://bit.ly/chystodyaka2709 .
  2. Вибираєте із “меню” переліку зелених зон Дніпра те місце, яке вам зручніше.
  3. Приходьте за зазначеною адресою обраного парку 27 жовтня рівно об 11.00 у зручному одязі.
  4. Увесь необхідний інвентар видаватимуть безпосередньо на місці.
  5. Збираєте сміття в мішки і отримуєте "дяки" за роботу.
Далі, використовуючи “меню” бонусів, ви зможете поміняти "дяки" за зібране 27 жовтня сміття на реальні подарунки від партнерів проекту. “Курс” становить: 1 мішок із сміттям = 1 "дяка" ("дяки" - це фішки, які у кав’ярні, клініці тощо можна обміняти на продукт чи послугу).

До акції можна долучитись як самому, так і колективом, під’їздом чи класом. Для того, щоб залишити колективну заявку, необхідно написати організаторам на адресу: chistodyaka@gmail.com. Усі зареєстровані учасники отримають стільки бонусних “дяк”, скільки мішків із зібраним сміттям вони продемонструють через 2 години по закінченню акції.

- Вартість кожної “дяки” ми вираховували, спираючись на заробітну плату двірників. - пояснює Maкс Голдин із dnipro.design. - Сьогодні - це орієнтовно 6600 гривень на місяць, 300 гривень на день, тобто кожні півгодини роботи оцінюються у 20 гривень. Це час, за який приблизно можна зібрати 1 мішок. Тож 1 “дяка” - це еквівалент 20 гривням. А далі так: наприклад, морозиво у нашого партнера коштує 20 гривень, тоді як процедура чистки зубів - 350 гривень. Тож, для морозива достатньо 1 мішка із сміттям, а для візиту у стоматологію - 17.
Деякі питають: “Навіщо ви робите роботу замість міських структур, які зобов’язані про це дбати?” - додає Влада Миколюк із PRoector. - Але наша філософія про такі ментальні зміни у суспільстві, що призводять до сприйняття міста, як власного дому: те, у що містяни вкладатимуть свої старання, вони ціниватимуть більше. Як рука не підніметься жбурнути брудний пакет на щойно вимиту підлогу, так буде важко бути байдужим і забруднювати середовище, про яке ти вчора піклувався».
Надеемся, этот проект поможет очистить парки Днепра от мусора.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дяка  (22.10.19 13:32): Классная инициатива Ответить | С цитатой
Хитро  (21.10.19 22:03): Экономия на дворниках? Чтобы народ за еду работал? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте