Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
01:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

СБУ блокувала збут шпигунських програмних засобів терористичним організаціям «Д/ЛНР»

СБУ блокувала збут шпигунських програмних засобів терористичним організаціям «Д/ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України припинили у районі проведення ООС діяльність організованого угруповання, яке створило канал протиправного постачання і збуту на тимчасово окуповані території Донбасу спеціалізованого програмного забезпечення та обладнання.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники здійснювали збут бойовикам «Д/ЛНР» спеціалізованого шпигунського обладнання, що дозволяло отримувати несанкціонований віддалений контроль за роботою телефонних терміналів та їх вміст без відома власників. Також терористи встановлювали програми на мобільні телефони громадян України під час проведення так званих «фільтраційних» заходів на контрольно-пропускних пунктах.

За висновками експертів, за допомогою встановлених програм бойовики перехоплювали телефонні розмови та СМС-листування громадян, у тому числі під час використання популярних месенджерів. Вони отримували доступ до файлів, розміщених на мобільному пристрої, та відслідковували місце знаходження абонента. За інформацією спецслужби, зняті дані терористи використовували, зокрема, для штучних звинувачень громадян у «роботі» на українську владу, що дозволяло їм шантажувати мирних мешканців для отримання власної вигоди.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій у районі ООС за місцями проживання і перебування двох зловмисників правоохоронці вилучили сто тисяч гривень та вісімнадцять тисяч російських рублів, які вони отримали з рахунків російських банків за постачання спеціалізованого шпигунського обладнання. Співробітники СБУ також вилучили понад три тисячі одиниць спеціалізованого обладнання, яке відправлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте