Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
17:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Максим Семенов: «Популяризуємо в області екстремальний спорт»

Максим Семенов: «Популяризуємо в області екстремальний спорт»

Уже кілька років у Дніпрі відбувається свято «Велодень», коли всі велосипедисти міста «зустрічають» літній сезон. Крім того, останнім часом в обласному центрі стають усе більш популярними екстремальні види спорту — ходіння по стропі між дахами, паркур чи катання на скейті.

Усе це завдяки зусиллям місцевих спорт­сменів-екстремалів, які намагаються не тільки поширювати різні види спорту, але й хочуть, аби в регіоні були створені всі умови для його розвитку. «Вісті» ексклюзивно поспілкувалися з керівником ГО «Асоціація екстремальних видів спорту» Максимом Семеновим.

ХАЙЛАЙН ТА ПЕРЕГОНИ

— Максиме, розкажіть про Вашу громадську організацію з екстремальних видів спорту. Коли вона з'явилась та з якою метою?

— Ми об'єднуємо низку організацій, які займаються розвитком екстремальних видів спорту. Наприклад, це скелелазіння, спортивний туризм, ролер-спорт, каякінг, паркур, слеклайн або ходіння по стропі, брейкінг, хіп-хоп, скейтбордінг, велоспорт. Як організація ми зареєструвались у 2012 році.

Від самого початку ініціаторами створення Асоціації були п'ять організацій — скелелази, скейтбордисти, велосипедисти, спортивні туристи та бмх-велосипедисти. Потім до нас приєднались інші організації, які займаються розвитком «своїх» видів спорту, здебільшого це активні молоді люди, закохані в екстрим. Наразі деякі види спорту, що входять до нашої організації, вважаються вже олімпійськими, але раніше вони такими не були, й саме для їхнього розвитку ми вирішили об'єднатись і розвивати екстрим у Дніпрі разом.

— Скільки членів в Асоціації?

— Якщо казати про активних людей, які щось планують, збираються, обговорюють, беруть участь у підготовці змагань, фестивалів та проведенні акцій, то за кожним спортивним напрямом закріплено 5-6 осіб. Нині до складу Асоціації входять 15 організацій із різних видів спорту. Якщо ж говорити про учасників-спортсменів, то їх дуже багато. Майже кожен, хто займається екстремальним видом спорту, — наш член. У нас немає формального підходу, ми не видаємо «книжечки», які свідчать про вступ до об'єднання. Будь-який спорт­смен, людина, якій подобається екстрим, може прийти до нас, розповісти про свою ідею, і якщо вона буде класною — ми втілимо її в життя.

Розкажіть про здобутки Асоціації.

Намагаємося знайо­мити мешканців Дніпра з різними видами екстремального спорту, популяризувати його, долучати молодь та дітей. Найвідоміші заходи, які ми проводили, це — «Вело­дні», що вже стали традиційними. Можна сказати, що завдяки Асоціації мешканці міста дізнались про слеклайн — ходіння по стропі та виконання на ній різноманітних трюків. До 2010 року про це в місті взагалі ніхто не знав, а зараз у нас проводяться Всеукраїнські фестивалі з даного виду спорту.

Дніпро стало першим та єдиним містом в Україні, де зареєстровано три національних рекорди з хайлайну (різновид слеклайну) — ходіння по стропі, яка натягнута високо над землею чи водою. Також, наприклад, той же критеріум із велогонок (кільцеві перегони вулицями міст) — спочатку організували ми, після цього уже з'явились люди, які більш професійно почали цим займатися. Проводимо акції, присвячені безпеці велоспортсменів. Наприклад, це «Досить нас вбивати» для водіїв, аби ті були обачнішими на дорогах, коли там їздять велосипедисти.

АКТИВНЕ ДОЗВІЛЛЯ

Чому, на Ваш погляд, екстремальний спорт такий важливий і його треба роз­вивати та популяризувати?

Усі ці види спорту дарують людині задоволення від процесу. Це просте та водночас активне дозвілля, яке дуже цікаве пересічному громадянину. Екстрим захоп­лює і молодь, і дітей. У Дніпрі є лише один скейтпарк, майданчик для паркуру та невеличкий скеледром — усі вони знаходяться у Молодіжному парку.

Приходячи туди, я бачу, що дітям це цікаво, вони хочуть займатись, але таких майданчиків не вистачає для всіх. Кажуть, молодь не випускає з рук гаджети, але якщо подивитись рейтинг найпопулярніших ігрових додатків для смартфона — це ті ж самі екстремальні види спорту. Тобто молодому поколінню це цікаво. А наявність спеціальних майданчиків, де можна було б цим займатись, дасть змогу юні більше часу проводити на свіжому повітрі, бути активними та більше спілкуватись.

Яка ситуація із роз­витком екстремальних видів спорту в області?

Різноманітна. У Дніпрі, як я вже казав, є один скейтпарк, у Кривому Розі — 6, є населені пункти, де немає жодного. Там більшість знає про футбол, волейбол та баскетбол, а от скелелазіння чи скейт або бмх вважають небезпечними, тому ці види спорту не розвиваються.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Скейтер  (28.03.19 21:19): Скейт-парк все хуже и хуже. На всех фигурах сплошные дырки. Катать страшно.
Сделали бы символическую плату и за эти деньги подлатали.
Приходится ездить в Приозерный
Ответить | С цитатой
Я  (19.03.19 07:06): А это не родственник пашинского Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (4)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте