Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
23:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міська влада Дніпра готова розвивати медицину вторинного рівня

Міська влада Дніпра готова розвивати медицину вторинного рівня

У Дніпрі медичні заклади вторинного рівня не належать громаді міста. Йдеться про 29 установ – лікарні, стоматології та поліклініки. Всі вони перебувають у комунальній власності Дніпропетровської обласної ради.

Стан установ – далекий від ідеального. Нещодавно дніпровські депутати відмовилися виділити на їхнє фінансування 230 млн грн. Заступник міського голови та директор департаменту охорони здоров'я населення Дніпра Андрій Бабський пояснив, чому підтримує таке рішення.

За словами посадовця, місто готове виділяти кошти, але для цього заклади мають повернути в комунальну власність Дніпра.

«Ми не керуємо цими закладами, не отримуємо від них ніякої інформації і не можемо проаналізувати якість надання медичних послуг дніпрянам. Ми не розуміємо, чи ефективно розподіляються кошти. Ми повинні знати, куди витрачаються наші гроші і керувати цим. Місто продовжує повністю оплачувати комунальні рахунки цих закладів. На 2017 рік з бюджету на це виділили близько 130 мільйонів гривень», – зазначив Андрій Бабський.

Єдиний спосіб здійснити передачу медзакладів вторинного рівня допомоги громаді Дніпра – це рішення сесії обласної ради. У 2016 році мерія вела перемовини з облрадою щодо повернення закладів на свій баланс. Проте вони не мали успіху.

«Ми готові прийняти всі ці заклади до себе на баланс і повністю їх фінансувати, а саме – зробити ремонти і вивести їх з теперішнього жахливого в усіх сенсах стану. А також привести до ладу мотиваційні складові для лікарів. Але все це ми зможемо зробити тільки, якщо контролюватимемо виділені містом кошти», – підсумував Андрій Бабський.

Нагадаємо, що міська рада активно розвиває медичні заклади первинного рівня допомоги, які їй підпорядковані. Так, у 2016 році в центрі первинної медико-санітарної допомоги №3 запрацювала електронна черга, яка дозволяє пацієнтам записатися до лікаря через Інтернет. Проект планують поширити й на інші амбулаторії міста. В 2017 році на потреби медичної галузі Дніпра виділено 1,3 мільярда гривень. Це приблизно на 300 мільйонів гривень більше, ніж минулого року. Міська влада впроваджує додаткові заходи до запланованих загальнодержавних програм реімбурсації, забезпечення ліками мешканців міста. Також планується створити клініко-експертну комісію при департаменті охорони здоров'я населення, впровадити електронний документообіг та медичні картки, сформувати електронний реєстр пацієнтів, побудувати нові сучасні амбулаторії.

У 2017 році всі центри первинної медико-санітарної допомоги будуть забезпечені можливостями для дистанційного навчання, консультації пацієнтів та лікарів у форматі «телемедицини».

Міська рада також активно запроваджуватиме інновації у закладах вторинного рівня медичної допомоги та стимулюватиме їхній розвиток за умови, що вони будуть передані на баланс міста.

«Ми закликаємо всіх небайдужих до долі медицини дніпрян підтримати зусилля міської влади щодо повернення місту закладів вторинної медицини. Впевнений, що особисті звернення громадян до депутатів обласної ради здатні зрушити це питання з мертвої точки та надати поштовх розвитку багатостраждальної галузі», – підсумував Андрій Бабський.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Алексей  (14.07.17 22:41): Что с полионом? есть неоспоримые факты его беспредела. Он в сговоре с местными врачами поликлиник, они к нему отправляют пациентов убеждая в необходимости операции. А полеон кже делает свою темную работенку, выжимает деньги особенно нагло и беспринципно поступает с пенсионерами. На какой стадии дело? Відповісти | З цитатою
Олег Днепровский  (05.07.17 14:36): 06.07.2017 в зале Ленинского суда Днепра в 9.00 состоится судебное заседание по обвинению врача уролога Никиты Полион по ст.140 за ненадлежащее выполнение своих проф. обязанностей что привело к тяжком последствиям в результате чего человек стал инвалидом Відповісти | З цитатою
нацистам=сіоністам  (21.02.17 07:33): в Україні ЗАЙВІ 25% лікарів та не вистачає 20% фельшарів-медсестер!! А в містах "лікарів" ЩЕ БІЛЬШЕ!! і працюють на .25% зряплати аби живитися ХАБАРЯМИ.
РЕФОРМА МЕДИЦИНИ що впроваджується буде цю ганебну практику ЗНИЩУВАТИ.
ЛІКАРІ БУДУТЬ ОТРИМУВАТИ ГРОШІ ЛИШЕ ЗА ПРОЛІКОВАНИХ ПАЦІЄНТІВ а контроль за лікуванням буде здійснюватися ЗГІДНО ПРОТОКОЛІВ ЛІКУВАННЯ як це робиться в усьому світі
Відповісти | З цитатою
Однако  (19.02.17 15:07): Какая медицина первого или второго уровня? Что вы развиваете? Верните систему здрвоохранения от наркома Семашко! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
лор  (17.02.17 21:36): А какого черта вторичный уровень распределили под областной бюджет, а обслуживают городские больницы ГОРОДСКИХ жителей. Давайте только ОБЛАСТНЫХ,а? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті