Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 09 мая 2024
01:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Президія обласної ради розглянула хід реалізації Програми виходу з екологічної кризи міста Кривого Рогу

Президія обласної ради розглянула хід реалізації Програми виходу з екологічної кризи міста Кривого Рогу
Члени Президії Дніпропетровської обласної ради під головуванням голови обласної ради Галини Булавки, за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Яцуби, на черговому засіданні розглянули хід виконання рішення обласної ради «Про затвердження програми виходу з екологічної кризи міста Кривого Рогу».

Реалізація зазначеної Програми проходить у два етапи (перший — до 2005 року і другий — до 2010) і передбачає комплекс заходів, направлених на вирішення невідкладних екологічних проблем, які виникли у місті внаслідок значного техногенного навантаження та діяльності підприємств гірничо-металургійного комплексу Кривого Рогу. На реалізацію першочергових заходів Програми протягом 2000—2004 років спрямовано 69,2 млн. грн. з фондів охорони навколишнього природного середовища усіх рівнів. У рамках еколого-економічного експерименту за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища та власних коштів підприємств збудовано і введено в експлуатацію 15 природоохоронних об’єктів, продовжується будівництво ще 16. У результаті впровадження заходів Програми загальний обсяг викидів забруднюючих речовин в повітря міста у 2003 році скоротився, порівняно з 2000 роком, на 10,6 тис. тонн; в повному обсязі реалізовано третину із заходів охорони повітря. З метою недопущення подальшого поширення підтоплення територій та об’єктів, площа яких на сьогодні досягає майже 43 тис. га, у місті здійснені заходи з ліквідації підтоплення житлових масивів. Міською владою Кривого Рогу вирішуються питання рекультивації земель, відновлення ландшафту міста, гідрозахисту шахт, використання хвостосховищ у металургійному циклі.

Разом з тим, присутні відзначали необхідність активізації роботи з підприємствами, які вкладають кошти в реалізацію Програми, а також посилити контроль з боку постійних комісій обласної ради.

Як відзначила голова Дніпропетровської обласної ради Галина Булавка, реалізація Програми та запровадження у місті Кривому Розі екологічного експерименту є своєчасним і необхідним заходом, результат проведення якого має важливе значення для населення міста та регіону в цілому.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте