Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
17:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Заява прес-служби голови обласної держадміністрації

Заява прес-служби голови обласної держадміністрації
13 липня цього року інформаційне агентство УНІАН розповсюдило повідомлення про те, що народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся з листом до Президента України Леоніда Кучми „про розгляд питання щодо відповідності займаним посадам голів Донецької та Дніпропетровської обласних державних адміністрацій”. За листом М.Томенка, „керівники Донецької та Дніпропетровської областей перешкоджають діяльності засобів масової інформації”.

За повідомленням УНІАН, „8 червня 2004 року співробітниками підрозділів Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області в порушення вимог... Постанови Верховної Ради України та Доручення Президента України щодо запровадження мораторію на перевірки засобів масової інформації у 2004 році, було проведено обшук у приміщенні телерадіокомпанії „Регіон” (м. Синельникове), яка, у свою чергу, також ретранслювала передачі „5” каналу. (Коли?)”.

Знову пошлемося на УНІАН: „За інформацією М. Томенка, проведення слідчих дій завдало значної шкоди телерадіокомпанії та її співробітникам, порушила нормальну діяльність засобу масової інформації. Знову ж таки, за численними повідомленнями засобів масової інформації, причиною проведення обшуку у приміщенні телерадіокомпанії „Регіон” стали незаконні вказівки правоохоронним органам від керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації, підкреслює М. Томенко”. Прес-служба голови обласної державної адміністрації заявляє, що подібні звинувачення на адресу Дніпропетровської обласної державної адміністрації є не тільки безпідставними, але й безглуздими. Ніяких вказівок від керівництва Дніпропетровської обласної адміністрації на адресу правоохоронних органів не надходило і надходити не могло.

Водночас треба сказати і про таке: ряд політичних партій та об”єднань, які голосно називають себе опозиційними (зокрема, це торкається „Нашої України”), в основу своєї боротьби на президентських перегонах уже давно поклали стратегію великих і дрібних скандалів. Зокрема, це торкається уже системної організації скандалів, пов”язаних із засобами масової інформації. Конкретний приклад такої передвиборчої стратегії – організація інформаційного скандалу навколо телекомпанії „Регіон” у м. Синельниковому. Тут 26-28 червня ц.р. в порушення всіх вимог на спорудження телевежі (жоден документ про це і понині не було погоджено з відповідними технічними службами) таку телевежу в Синельниковому було зведено за 3 дні. Щоб відхилити від себе претензії щодо порушення встановлених вимог на виконання таких робіт, Дніпропетровське регіональне представництво „Нашої України” 8 липня ц.р. розповсюдило повідомлення (через УНІАН та ряд інших агентств) про те, 8 липня на ТРК „Регіон” влаштовано обшук.

Як наголосило у цьому ж повідомленні саме Дніпропетровське регіональне представництво, „обшук проводиться на підставі кримінальної справи проти київської фірми „Квант-Єфір”, яка, як зазначається у цьому ж повідомленні, продала та змонтувала вищезгаданий передавач. Тут же прозвучали перші звинувачення на адресу Дніпропетровської обласної державної адміністрації, які інакше, як політичною фальшивкою назвати не можна. Цитуємо мовою оригіналу (помилки і не розставлені розділові знаки не наші): „Як стало відомо з поінформованих джерел, з найвищого рівня обласної влади поступив наказ будь що припинити діяльність телерадіокомпанії”. Офіційно вимагаємо від Дніпропетровського регіонального представництва „Нашої України” подати текст вищезгаданого наказу, його реєстраційний номер, хто підписав такий наказ, хто реєстрував, відправляв тощо. Далі у вищезгаданому повідомленні взагалі абсурдне звинувачення, яке принижує і посадову, і людську гідність першої посадової особи області (знову ж таки, цитуємо за оригіналом): „За останній час губернатор Яцуба дав усім зрозуміти що не збирається обмежувати себе такими дрібницями як виконання законів. Тому розвиток подій щодо незалежних ЗМІ є досить передбачуваним”.

Професійна неспроможність і прогресуюча бездарність керівників так званих опозиційних партій і блоків, за нашим прогнозом, буде і надалі головною складовою в організації різного роду політичних та ідеологічних провокацій. Такою, за нашим прогнозом, буде вся тактика їхньої політичної боротьби.

Дуже шкода, щоб під вплив неперевірених, а часом і сфабрикованих повідомлень, потрапляють такі шановані люди, як народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, і такі інформаційні агентства, як УНІАН. Відкритість влади і прозорість її дій - це позиції, проголошені Володимиром Яцубою.

Вони були й залишаються незмінними і визначальними в діяльності всієї обласної державної адміністрації.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте