Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 26 квітня 2024
19:16

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Дніпровський РВ м. Дніпр


28 грудня 2021, 12:40

Захист прав засуджених осіб, взяття під варту, обмеження в праві на вільне пересування. Протидія домашньому насильству

Для осіб, які перебувають на обліку в Дніпровському районному відділу м. Дніпра філії Державної установи «Центру пробації» в Дніпропетровській області 23 грудня 2021 року проведено правопросвітницький захід на тему: «Захист прав засуджених осіб, взяття під варту, обмеження в праві на вільне пересування. Протидія домашньому насильству».
Провели його юристка Слобожанського бюро правової допомоги Дніпровського міського центру з надання безкоштовної вторинної допомоги Ірина Лобойко спільно з заступником начальника Дніпровського районного відділу м. Дніпра філії Державної установи «Центр пробації» в Дніпропетровській області капітаном внутрішньої служби Світланою Ковальчук.
Під час бесіди, було доведено порядок дій у випадках, коли необхідно захистити свої права, надано відповіді на запитання, які цікавили суб’єктів пробації.
Доведено, що суб’єкти пробації мають право на всі види безоплатної вторинної правової допомоги, а саме здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру», – зазначила Ірина Лобойко.
Також, акцентовано увагу на Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», - полягає не лише на протидії, але й на запобіганні у його вчиненню. Уповноважений орган з питань пробації належать до числа інших органів та установ, на які покладаються функції із здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.
Присутнім розповіли про класифікацію насильства за різними типами і ознаками та яка відповідальність настає за вчинення насильницьких дій. Було зазначено, що першим кроком до подолання проблеми насильства в родині має стати її усвідомлення. Кожен, хто потерпає від насильства, має сказати «НІ!» насильству у власній родині.
Для отримання більш детальної інформації про правову допомогу клієнтам пробації на завершення зустрічі вручено інформаційні буклети. Саме такі заходи спрямовані на формування розуміння, що таке безоплатна правова допомога, адже далеко не всі громадяни знають, що можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою до юриста.
Крім того, захід мав на меті актуалізацію гострих проблем домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.






Переглядів: 217
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті