Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 29 квітня 2024
16:22

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


8 червня 2019, 22:22

Бібліотекарі - інформаційні посередники суспільства. У Дніпрі пройшов тренінг для працівників бібліотек громад області

Дніпропетровських бібліотекарів вчили механізмам ефективної комунікації з місцевими ЗМІ щоб висвітлювати децентралізаційні процеси та бути корисними громаді. Практикум «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики в Дніпропетровській області» пройшов на базі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія. А організували його у рамках проекту ПУЛЬС, який реалізує АМУ за підтримки USAID у співпраці з IREX.
Участь у тренінгу взяли бібліотечні працівники з громад Дніпровського, Павлоградського, Синельниківського, Покровського, Межівського і Пятихатьського районів. Ментор бібліотечних прес клубів «Пульс» від IREX Тамара Козицька представила присутніх та надала слово консультанту Пульс з юридичних питань Дніпропетровського регіонального відділення Асоціації міст України Людмилі Саліженко. Консультант розповіла присутнім про хід децентралізаційної реформи в області, особливості створення та функціонування ОТГ, про перші успіхи, про перепони, з якими стикаються громади на шляху реформування місцевого самоврядування. І головне, як громади їх долають.
І по все це треба розповідати людям. Наголошувала далі ментор Тамара Козицька Чим більше вони знають і чим більше поінформовані, тим вони спокійніші. Бо громада знає, що відбувається і кого можна запитати, коли потрібні відповіді. Бібліотекарі-інформаційні посередники суспільства. Розповідайте, допомагайте знайти інформацію, користуватися нею і головне поширюйте історії про свої громади, їх досягнення і навіть невдачі. Чим більше інформації, тим краще. Бо щось такі впаде в око ЗМІ і в решті зацікавить. Наголошувала Тамара Козицька та на прикладах розповідала, як можна заінтригувати та привабити ЗМІ, залучити нову аудиторію, нестандартно підійти до інформування і як можна налагодити ефективну комунікацію з мас-медіа.
Головне стукайте в усі двері, не виходить зайти в одні, шукайте інші. Не можна опускати руки, уявіть себе на місце ЗМІ, подумайте, що може їх зацікавити, що сподобається. Їм потрібні цікавинки, конкретика. Не треба боятися перешкод, говорила ментор бібліотечних прес клубів «Пульс» від IREX і думати, що все вийде з першого разу. Однак наполегливість, вихід з зони комфортну та погляд на справу з іншого боку, допоможуть вийти, навіть з першого погляду, з безнадійної ситуації. Ведіть інтернет-сайти і ФБ сторінку громади, створюйте Ютуб-канали, пишіть і поширюйте новини про громаду у різноманітних ЗМІ. Бо налагодження суспільного діалогу – це і є наша робота. Підсумувала практикум для бібліотекарів Тамара Козицька.





Переглядів: 225
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті