Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Вт, 30 квітня 2024
07:53

БЛОГИ

dpi466


5 червня 2018, 18:14

Актуальна інформація ДПІ у Чечелівському районі м.Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Збір платежів до загального фонду держбюджету збільшився на 40,8 млрд гривень
У січні-травні 2018 року до загального фонду державного бюджету зібрано 345 млрд грн платежів, що контролюються ДФС. Це на 13,4%, або на 40,8 млрд грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.
До загального фонду держбюджету з початку 2018 року зібрано 219,3 млрд грн податкових платежів, що на 15,7%, або на 29,8 млрд грн перевищує минулорічний показник.
Надходження митних платежів у січні-травні до загального фонду держбюджету склали 125,6 млрд грн та перевищили минулорічні показники на 9,6%, або на 11 млрд грн.
У травні цього року до загального фонду держбюджету надійшло (сальдо) 69,5 млрд грн. Це на 25%, або на 13,8 млрд грн перевищує надходження травня минулого року.
Надходження податкових платежів у травні склали 43 млрд грн та перевищили минулорічні на 34%, або на 10,9 млрд грн.
До загального фонду держбюджету у травні надійшло 26,6 млрд грн митних платежів, що на 13%, або на 3 млрд грн перевищує минулорічний показник.
Мирослав Продан: «Ми започаткували традицію проведення щорічних спартакіад працівників Державної фіскальної служби України»
В Одесі завершилася І Спартакіада працівників Державної фіскальної служби України, яка зібрала понад 700 учасників та уболівальників.
У командному заліку трійку переможців очолила команда Одеської області, друге та третє місця посіли команди Вінницької і Львівської області відповідно.
«Перехідний кубок переможця I Спартакіади, який отримала команда Одеської області, стане своєрідною започаткованою традицією. Кубок, переходячи від однієї області до іншої, буде свідченням того, що це не одноразовий захід. Він буде мати свою перспективу, а головне, у нього вже є своя історія», - підкреслив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.
Церемонія нагородження стала справжнім спортивним святом, в якому взяли участь заслужений майстер спорту, володар золотого м’яча Ігор Біланов, олімпійський чемпіон з десятиборства та легкої атлетики Микола Авілов, олімпійський чемпіон зі стрільби Яків Железняк, олімпійська чемпіонка з волейболу Олена Соколовська та заслужений тренер України по футболу Семен Альтман.

Призерами Спартакіади стали такі збірні команди.
З міні-футболу:
І місце – Вінницька область;
ІІ місце – Львівська область;
ІІІ місце – Одеська область.

З настільного тенісу:
І місце – Кіровоградська область;
ІІ місце – центральний апарат ДФС;
ІІІ місце – Львівська область.

З пляжного волейболу:
І місце – Черкаська область;
ІІ місце – Одеська область;
ІІІ місце – Вінницька область.

З гирьового спорту:
І місце – Головне управління ДФС м. Києва;
ІІ місце – Чернігівська область;
ІІІ місце – Львівська область.

Зі стрільби:
І місце – Чернігівська область;
ІІ місце – Одеська область;
ІІІ місце – Університет митної справи та фінансів.

З боулінгу:
І місце – Університет ДФС України;
ІІ місце – Дніпропетровська область;
ІІІ місце – Львівська область.

«Я такого позитиву, який відчув сьогодні, за останні декілька років навіть не можу згадати. Я переконаний, що і в Державній фіскальній службі України, і в цілому в нашій державі є велике майбутнє», - зазначив Мирослав Продан, вітаючи переможців, учасників та уболівальників Спартакіади.
За словами очільника ДФС, відновлення традиції святкування Спартакіади, яка зближує людей, дає можливість познайомитися та поспілкуватися, - це спільно зроблений абсолютно правильний крок.
«Спорт, це той захід, який всіх зближує, і ми бачимо ту кількість поколінь, які поєдналися на цьому майданчику: від наймолодшого учасника з Університету Державної фіскальної служби України, якому 18 років, до всіх наших поважних гостей, які полишили свої справи, приїхали і створили абсолютно неперевершену атмосферу, яка, я переконаний, буде ще довго згадуватися всіма нами. Сьогодні ми передаємо нашим підшефним вихованцям Білгород-Дністровського дитячого будинку, з якими ми два дні тому мали футбольну зустріч, футбольний інвентар, тенісні столи, м’ячі, сітки – все те, що допоможе їм в достатньо непростих умовах розвивати спорт», - повідомив Мирослав Продан.
ДФС оприлюднила додаткові набори даних у формі відкритих даних
Звертаємо увагу аналітиків, представників бізнес-середовища, громадськості та ЗМІ, що ДФС, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), прийняла рішення про оприлюднення додатково 4-х наборів даних у формі відкритих даних на офіційному веб-порталі ДФС (sfs.gov.ua) на головній сторінці у банері «Відкриті дані» (тестова версія) (sfs.gov.ua/datasets.php?q=) та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua) у розділі «Податки», які не передбачені зазначеною постановою, а саме:
- Інформація щодо кількості іноземних комерційних транспортних засобів, що в’їхали на митну територію України, в розрізі країни реєстрації
- Інформація щодо середнього часу митного оформлення товарів у митних режимах експорту, імпорту, транзиту
- Інформація митниць про кількість доручень правоохоронних органів на проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення
- Статистична інформація про застосування принципу «єдиного вікна» при здійсненні митного контролю та інших видів державного контролю товарів в розрізі кожного державного органу
Довідково.
Статтею 101 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визначено, що публічна інформація у формі відкритих даних - це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання.
Публічна інформація у формі відкритих даних є дозволеною для її подальшого вільного використання та поширення.
Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов'язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.
Мирослав Продан: Система e-Receipt – революційна новація в реєстрації та обліку РРО
Нову інформаційну систему реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій e-Receipt (електронний касовий чек) презентував сьогодні в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час зустрічі з бізнесом за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
«Інноваційна система e-Receipt передбачатиме оnline реєстрацію пристроїв (персональні комп’ютери, планшети, смартфони), без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею», - зазначив Мирослав Продан.
За його словами, нова система може бути встановлена та підтримуватиметься будь-яким пристроєм. Вона передбачатиме програмне забезпечення для платника (продавця), покупця та ДФС, а також буде інтегрована з Електронним кабінетом платника.
Всі кейси цієї системи, будуть безкоштовними для її користувачів та не потребуватимуть абонентської плати за користування. Крім того, система e-Receipt працюватиме цілодобово та міститиме значний масив інформації для забезпечення потреб її користувачів.
«Система e-Receipt матиме можливість інтегруватися з іншими системами ДФС та бухгалтерськими програмами, відповідатиме вимогам захисту інформації та передбачатиме мінімальні затрати часу на процес фіскалізації», - підкреслив Мирослав Продан.
За словами очільника ДФС, існуюча на сьогодні система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій є недосконалою, оскільки доволі обтяжлива, незручна та високовартісна для платника податків. Вона передбачає реєстрацію реєстратора розрахункових операцій протягом п’яти днів, включаючи візити до органів ДФС та Центрів сервісного обслуговування, оформлення значної кількості паперових документів. Крім того, вартість РРО, які представлені на ринку касової техніки, є високою і становить від 4 до 20 тис. грн.
До того ж послуги на технічне обслуговування та ремонт РРО, які забезпечуються центрами сервісного обслуговування відповідно до заключних договорів, а також послуги інформаційних еквайєрів, якими передаються дані РРО, є платними і становлять мінімально 200 грн. щомісяця для кожного РРО.
«Традиційні РРО друкують лише паперові чеки, потребують наявності друкуючого пристрою, та відповідних витратних матеріалів. Нова система e-Receipt значно спрощує та удосконалює цей процес оскільки передбачає виключно оnline реєстрацію пристрою через Електронний кабінет та Оnline передачу (отримання) даних», - зазначив в.о. Голови ДФС.
Електронний чек генеруватиметься, реєструватиметься в системі ДФС і доповнюватиметься QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій.
Інформація про фіскальний номер чеку та його QR-код зберігатиметься в e-Receipt та буде доступною для перегляду в Електронному кабінеті платника як платником, так і покупцем.
Враховуючи важливість та актуальність для бізнесу питання удосконалення системи реєстрації та обліку РРО, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розглянути запропоновану модель системи e-Receipt на найближчому засіданні Уряду. За його словами, нова система не тільки спростить процес використання касових апаратів, оскільки знімає додаткові часові та фінансові витрати бізнесу, а й допоможе у боротьбі з сірим імпортом, контрабандою та нелегальною торгівлею.
Представники бізнесу також підтримали ідею з впровадженням електронних чеків.

Довідково:
На теперішній час у функціонуючій системі реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій 109 тисячами суб’єктами господарювання зареєстровано 283 тис. РРО.
Харківські митники припинили контрабанду тютюну для кальянів

Напередодні в пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники завадили переміщенню через кордон 24 кг тютюнових виробів.
Громадянка України, прямуючи пішою ходою з Росії до України, переміщувала в сумках з особистими речами без ознак приховування 478 пачок тютюну для кальянів загальною вартістю 10680 гривень. При цьому під час усного декларування жінка заявила про відсутність заборонених або обмежених до переміщення предметів, лише подарунки для сина.
Відносно правопорушниці складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.
Перелік уповноважених бірж, які здійснюють продаж майна платників, що перебуває у податковій заставі
Перелік товарних бірж, яким відповідно до результатів конкурсу надані ДФC повноваження з продажу майна платників податків, що перебуває у податковій заставі, в 2018-2020 роках:

1. Перша українська міжрегіональна товарна біржа (м. Вінниця);
2. Товарна біржа "Вінницька товарна універсальна біржа" (м. Вінниця);
3. Правобережна товарна біржа (Дніпропетровська обл., м. Кам'янське);
4. Товарна біржа "Катеринославська" (м. Дніпро);
5. Прикарпатська універсальна товарна біржа (м. Івано-Франківськ);
6. Товарна біржа "Європейська" (Дніпропетровська обл., м. Кам'янське);
7. ТБ "Кіровоградська Універсальна Товарна Біржа" (м. Кропивницький);
8. Західно-Українська регіональна агропромислова біржа (м. Львів);
9. Товарна біржа "Українська міжрегіональна" (м. Львів);
10. Одеська аграрна Біржа (Одеська обл., Біляївський р-н., с. Хлібодарське);
11. Українська універсальна біржа (м. Полтава);
12. Центральна універсальна біржа (м. Полтава);
13. Рівненська міжрегіональна універсальна товарно-майнова біржа "ПРАЙС";
14. Харківська товарна біржа (м. Харків);
15. Товарна біржа "Подільська" (м. Хмельницький);
16. Товарна біржа "Українська Універсальна Товарна Біржа" (м. Київ);
17. Товарна Біржа "Українська енергетична біржа" (м. Київ);
18. Товарна біржа "ІННЕКС" (м. Київ);
19. Публічне акціонерне товариство "Українська біржа" (м. Київ);
20. Товарна біржа "Київська агропромислова біржа" (м. Київ);
21. Товарна біржа "Українські контракти" (м. Київ);
22. Товарна біржа "Українська агропромислова" (м. Київ);
23. Товарна біржа "Київський Інсайдерський Фонд" (м. Київ);
24. Товарна біржа "Міжрегіональна товарно-промислова біржа" (м. Київ);
25. Товарна біржа "Українська міжрегіональна спеціалізована" (м. Київ);
26. Товарна біржа "КМФБ" (м. Київ);
27. Товарна біржа "Універсальна товарно-сировинна біржа" (м. Київ);
28. Товарна біржа "Центральна універсальна біржа" (м. Київ).
Волинські митники на посту Ягодин виявили прихований склад цигарок під підлогою вантажівки
Волинські митники на посту Ягодин під підлогою напівпричепа автомобіля виявили 1160 пачок цигарок загальною вартістю близько 30 тисяч гривень.
Спеціалізований вантажний сідловий тягач DAF прямував у Республіку Польща «червоним коридором» з офіційно оформленим товаром. Під час проходження контролю в пункті пропуску його водію, працівнику приватного транспортного українського підприємства, була надана можливість задекларувати товари, які переміщуються ним для особистих потреб. Проте він не вніс у декларацію жодних даних.
У ході повного митного огляду напівпричепа автомобіля в конструктивній порожнині передньої частини панелі підлоги за допомогою спеціальних технічних засобів було виявлено цигарки. Доступ до них був утруднений, адже водій для влаштування таємного складу перерізав дошки настилу та вмонтував у підлогу спеціальну ємність. Додатково фургон був наповнений законним експортом, що ускладнювало вилучення цигарок.
Як наслідок, за влаштування тайника у транспортному засобі у водія тимчасово вилучено і цигарки, і напівпричіп марки «VANНООL» 2004 року випуску. Його оцінили у близько 182 тисячі гривень.
За статтею 483 Митного кодексу України товар та транспортний засіб зі спеціально виготовленими тайниками підлягають конфіскації. Крім того, водій буде змушений сплатити штраф у розмірі 100 відсотків вартості цигарок.
У суд скеровано відповідний адміністративний позов.
Вилучені волинськими митниками у Ягодині предмети старовини виявились культурними цінностями

Волинська митниця отримала висновки експертиз щодо предметів старовини, вилучених у квітні у громадянина Німеччини, під час його спроби вивезти їх з України через пункт пропуску Ягодин.
Експерти Волинського краєзнавчого музею визнали ікони «Христос-Вседержитель», «Богоматір-Одигітрія» та «Святий рівноапостольний князь Володимир» культурними цінностями. Такий же статус мають 4 фаянсові тарілки з серії «Посуд Червоної Армії і Військово-морського флоту».
Окрема експертиза Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки вказує на книги «Новий Заветь Господа нашого Іисуса Христа», «Псалтырь», «Господа Нашего Іисуса Христа Святое Евангеліє» та «Полный подарок молодым хозяйкам. Новейшая школа поварського и кондитерского искусства» як на культурну та історичну цінність.http://sfs.gov.ua/data/material/000/258/339136/img/5b10ff0d75656.jpg
Для потреб адміністративного судочинства вартість цінностей визначена експертами у 10400 гривень.
За результатами експертиз складено протокол про порушення громадянином Німеччини митних правил. Суд розгляне питання про притягнення його до відповідальності за статтею 472 Митного Кодексу України (недекларування товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню). Санкція статті передбачає конфіскацію культурних цінностей, а також штраф у розмірі 100 відсотків їх вартості.
Після набуття рішення суду законної сили місце зберігання врятованих волинськими митниками ікон та книг визначить Експертно-фондова рада з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей. Рада є постійно діючим органом Міністерства культури України.
Викрито недобросовісних підприємців-експортерів лісопродукції
Прихований від оподаткування дохід на суму понад 20 млн. гривень виявлено ГУ ДФС у Житомирській, Київській, Херсонській та Чернівецькій областях у ході документальних перевірок фізичних осіб – підприємців, які систематично здійснюють вивезення лісопродукції за межі митної території України, за результатами аналізу первинних документів (зовнішньоекономічних контрактів (договорів), банківських документів, вантажно – митних декларацій, рахунків – фактур, сертифікатів походження лісоматеріалів).
Неподання підприємцями – експортерами податкових декларацій, заниження у звітності суми фактичного отриманого доходу, недотримання строків розрахунків в іноземній валюті, а також порушення правил перебування на спрощеній системі оподаткування призвело до визначення грошових зобов’язань на загальну суму майже 10 млн. гривень.
Зокрема, внаслідок невключення самозайнятою особою «Л» до складу доходів суми грошових коштів, що фактично надійшла на банківські рахунки за реалізовану лісопродукцію, ГУ ДФС у Житомирській області додатково нараховано податків, що підлягають сплаті до бюджету, на суму понад 5,5 млн. гривень. За наслідками оскарження податкових повідомлень-рішень висновки перевірки залишилися незмінними.
Спроба самозайнятої особи «Д» ухилитися від оподаткування шляхом неповного декларування доходів від продажу деревини та ненадання документів, які підтверджують походження такої продукції, призвели до нарахування ГУ ДФС у Чернівецькій області податків на суму майже 1,5 млн. гривень.
Волинські митники упередили незаконний експорт лісоматеріалів

Фахівці відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці спільно з правоохоронними органами викрили волинського підприємця, який протизаконно намагався експортувати дрова в Євросоюз.
Установлено, що за його дорученням митний брокер двічі впродовж місяця подавав до митного оформлення експортні декларації на товари «дрова колоті березові» та «дрова колоті грабові» загальною вартістю 95 тисяч гривень. Серед інших документів, відповідно до законодавства, до декларації додається сертифікат «про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій».
Перевіркою правоохоронних органів було доведено, що для отримання таких сертифікатів волинський підприємець підробив акти закупок, що посвідчують операції з придбання лісоматеріалів та відповідні підписи фіктивного продавця на накладних.
Такі дії у Митному кодексі України класифікуються як подання органу доходів і зборів документів, одержаних незаконним шляхом і згідно зі статтею 483 тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.
На Волині викрито протиправну діяльність державного підприємства, яке проводило махінації з бюджетними коштами

Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Волинській області встановлено факти ймовірної розтрати бюджетних коштів під час проведення тендерної закупівлі.
З’ясувалося, що одне з державних підприємств Волинської області при проведенні у 2016-2017 роках закупівель шахтної конвеєрної стрічки у приватного акціонерного товариства, що зареєстровано у Запорізькій області, завищило вартість придбання вказаного товару на суму близько 2,2 млн.грн. Своїми діями вони порушили основний принцип здійснення закупівель – забезпечення максимальної економії та ефективності витрат бюджетних коштів.
Завищення вартості угод державних закупівель на користь приватного товариства може бути пов’язане із отриманням незаконних доходів.
За вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
Здійснюється кримінальне провадження.
Викрито спробу незаконного ввезення автомобіля «Lamborghini»

Під час проведення заходів із відпрацювання ризикових митних оформлень Департаментом організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії в зоні діяльності митного посту «Ягодин» Волинської митниці ДФС виявлено спробу незаконного переміщення транспортного засобу на митну територію України.
Громадянин України намагався ввезти в Україну легковий автомобіль марки Lamborghini моделі Huracan Coupe, 2017 року виготовлення, із заявленою фактурною вартістю 71 200 євро. На підставі отриманої Департаментом оперативної інформації від митних органів Федеративної Республіки Німеччини, звідки й переміщувався транспортний засіб, встановлено невідповідність реальної вартості зазначеного автомобіля.
Відповідно до отриманих документів вартість вищевказаного автомобіля становить 193 000 євро.
Таким чином до Державного бюджету України могло не надійти 2,3 млн гривень митних платежів.
За даним фактом Волинською митницею ДФС складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України (санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, безпосередніх предметів порушення митних правил, що становить близько 5,9 млн грн, з конфіскацією цих товарів).
Автомобіль вилучено на склад митниці до прийняття рішення судом.

Представники Київської митниці ДФС вивчали нові європейські стандарти боротьби з контрабандою
Нові європейські стандарти боротьби з контрабандою наркотичних речовин та зброї через митний кордон та можливість їх впровадження в роботу українських митників. Такою була основна тема практичного тренінгу, який проводився з 15 по 25 травня на базі аеропорту «Бориспіль» в межах реалізації Програми контролю за контейнерними перевезеннями, що реалізується Управлінням з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних Націй спільно з Всесвітньою митною організацією.
Учасниками тренінгу стали працівники Київської митниці ДФС та прикордонники, які входять до Групи портового контролю в ДПМА «Бориспіль», та представник підрозділу портового контролю Грузії.
Під час тренінгу мова йшла не лише про митний контроль на пасажирському та вантажному напрямках діяльності в аеропорту, а й про контроль за всією територією аеропортів, адже злочинці для своїх незаконних намірів часто залучають різних працівників аеропортових служб – і вантажників, і навіть працівників кейтерінгу.
Як розповіли тренери – експерти Всесвітньої митної організації Піт Твінт (Нідерланди) та Каті Лімбах (Німеччина), західні митники мають можливості та повноваження оглядати всіх працівників аеропортових служб та предмети, які вони переміщують територією аеропорту під час виконання своїх службових обов’язків.
За західними стандартами, всі авіакомпанії та кур’єрські служби зобов’язані надавати митникам попередню інформацію про кількість вантажу, пасажирів тощо, які переміщують повітряні судна. Це значно полегшує роботу митникам та дає змогу зробити якісний аналіз ризиків ще до моменту вильоту літака з країни відправлення.
Окрім обміну досвідом, учасники тренінгу взяли участь у практичних заняттях безпосередньо в аеропорту. Так, західні тренери разом з групою портового контролю провели низку практичних тренінгів з аналізу ризиків по авіаційних накладних; аналізу попередньої інформації по вантажам, отриманої від приватного сектору (авіакомпаній); відпрацювання запиту на отримання історичних даних по вантажам, які прямували з країн високого ризику.
Вивчалися також профілі ризиків в електронній системі імпорту, постановка вантажів на контроль, аналіз попередньої інформації по поштовим відправленням з Нідерландів, забезпечення митного контролю та перевірок при митному оформленні вантажів, забезпечення 100% контролю авіаційних вантажів від борта літака до складу тимчасового зберігання.
Зокрема, було проведено операцію "Fish" з проведення контролю повітряного судна рейсу «Пекін-Бориспіль" а також відпрацювання рейсу "Доха-Бориспіль" на предмет перевірки поштових відправлень та вантажів у контейнерах АКЕ (контейнери для повітряних перевезень).
Також учасники розглянули процедуру огляду вантажів при високому ризику до початку митного оформлення, узгодження дій з керівництвом митниці та візуальний огляд та постановку на контроль багажу, що прибув з країни ризику (ймовірних виробників наркотиків) та був розміщений на склад тимчасового зберігання тощо.
Отриманий досвід та напрацювання західних колег не лише дозволять залучити новації українських митників, але й стане в нагоді при побудові сучасної митниці, яка у своїй роботі виходить за рамки старих стандартів у боротьбі з транснаціональною злочинністю.
Викрито спробу незаконного вивезення 7 400 тонн кукурудзи
Під час проведення заходів із відпрацювання ризикових митних оформлень Департаментом організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії в зоні діяльності митниці ДФС у Херсонській області, Автономної республіки Крим та м. Севастополі викрито спробу незаконного вивезення товарів з митної території України.
Декларант, українське підприємство, намагався вивезти з України товар «Кукурудза 3-го класу» обсягом у 7 400 тонн. Митному органу були надані документи, які, за оперативною інформацією Департаменту, мають встановлені ознаки підробки, містять недостовірні відомості та дані, одержані незаконним шляхом.
Мова йде про те, що директор цієї компанії є підставною особою, кукурудза придбавалася за фіктивними документами, що може свідчити про систематичне ухилення від оподаткування суб’єктом ЗЕД.
За даним фактом складено низку протоколів про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України (санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією цих товарів). Вартість предмету правопорушення – майже 36 млн грн.
Волинські митники на посту Ягодин припинили спробу незаконного імпорту транспортних засобів на 1,8 млн грн

Через пункт пропуску Ягодин волинське підприємство ввозило в Україну транспортні засоби, а саме: три сідельні тягачі та тентова ний напівпричіп. Водії підприємства подали до митного оформлення документи на товар. Згідно з ними, підставою для імпорту стала зовнішньоекономічна операція за прямим контрактом між українським покупцем та продавцем з Великобританії.
Проте на запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС сектор Укрбюро Інтерполу повідомив, що вказана у контракті англійська компанія офіційно припинила свою діяльність ще в листопаді 2017 року. Отже, товаросупровідні документи, пред’явлені митникам, містили завідомо неправдиві відомості щодо відправника.
Такі дії керівництва волинської компанії, відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією. Нині три сідельні тягачі та тентова ний напівпричіп, загальною вартістю 1 мільйон 851 тисяча гривень, тимчасово вилучено на склад митниці. Остаточне рішення у справі прийматиме суд.
Мирослав Продан, Георгі Табуашвілі та Віталіє Врабіє підписали Меморандум про взаємодію у сфері науки, освіти та підготовки кадрів
Україна, Молдова та Грузія домовилися про співпрацю у напрямі підготовки фахівців податкової та митної сфер. Меморандум про взаємодію у сфері науки, освіти та підготовки кадрів сьогодні підписали в.о. Голови ДФС Мирослав Продан, Перший заступник Міністра фінансів, Начальник Служби доходів Грузії Георгі Табуашвілі та Генеральний директор при Міністерстві фінансів Республіки Молдова Віталіє Врабіє у рамках тристоронньої зустрічі в м. Ірпінь на базі Національного університету ДФС.
«Будь-який державний орган не може повноцінно функціонувати без професійних кадрів. Тому завжди значна увага приділялася як підготовці майбутніх професіоналів, так і розвитку професійних якостей працівників служби. Особливо корисним під час таких навчань є досвід інших країн, який дозволяє залучити в нашу практику найкращі методики та досягнення іноземних колег», – заявив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.
У рамках Меморандуму сторони налагоджуватимуть та розвиватимуть співробітництво між учбовими закладами, які готують співробітників для митних та податкових органів. Зокрема, розроблятимуться спільні наукові проекти, комунікаційні заходи, науково-практичні семінари, а також здійснюватимуться короткострокові візити з обміну досвідом та довгострокові візити для проведення спільних досліджень. Це сприятиме створенню нових наукових програм у рамках подальшого розвитку взаємовідносин.
Очільник ДФС, зокрема, відзначив потужну наукову та матеріально-технічну базу Національного університету ДФС та Регіонального навчального центру ВМО, який діє на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС у м. Хмельницький, та закликав колег з Молдови та Грузії користуватися їх потенціалом в науково-дослідницькій роботі та навчанні співробітників.
У свою чергу колеги з Грузії та Молдови висловили впевненість, що такий формат взаємодії буде удосконалюватися та розвиватися і надалі.
Підписаний документ став ще однією ланкою співпраці між митними органами України, Молдови та Грузії, яка на сьогодні є досить успішною.
«Динамізм зустрічей між нашими адміністраціями, як на рівні керівництва, так і на експертному, свідчить про інтенсивність та ефективність нашої взаємодії. Ми ставимо спільні завдання і спільно їх вирішуємо з метою прискорення та спрощення митних процедур та забезпечення економічної безпеки наших країн. А це, у свою чергу, сприяє розвитку торгівельно-економічних відносин між нашими країнами», – наголосив Мирослав Продан.
За його словами, високий рівень співробітництва митних органів України, Молдови та Грузії дозволяє оперативно та ефективно адаптуватися до сучасних викликів та знаходити необхідні рамки співробітництва.
Так, яскравим прикладом є взаємодія в ГУАМ, де реалізація підписаних в його рамках за останній час протоколів про обмін попередньою інформацією про взаємне визнання окремих результатів митного контролю дозволила значно спростити та прискорити митні процедури між трьома країнами.
Крім того, вже найближчим часом відбудеться підписання Протоколу про взаємодію у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов’язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом.
Мирослав Продан також закликав колег до активізації співпраці з планування та проведення спільних операцій в правоохоронній сфері, які, за його словами, завжди мають позитивні результати та економічний ефект для країн-учасниць.
«Я ще раз підкреслюю готовність ДФС до обміну власним досвідом діяльності митних органів України, а також розвитку всебічної співпраці зі Службою доходів Грузії и Митною службою Республіки Молдова з питань митної та податкової сфер», – наголосив очільник ДФС.
Основні досягнення ДФС у митному напрямі:Детінізація економіки
ДФС ліквідовано схему заниження митної вартості, яку використовували більше двох десятків підприємств-імпортерів. Учасниками цих махінацій були і співробітники митниці, і правоохоронці, і судді.
За рахунок руйнування схеми бюджет отримав понад 1 млрд грн. без можливості оскарження в судах та повернення коштів на рахунки суб’єктів.
Так, наприклад, у минулому році при оформленні тканини через судові рішення, а саме це використовувалось як схема, митна вартість складала 50 центів за кг. Платіж з одного контейнера складав 2,5-3 тис. доларів. Після руйнування схеми вартість зросла у понад 6 разів – до 3,30 доларів за кг, тобто з контейнера платіж тепер складає 14-16 тис доларів.
Подібна ситуація із митним оформленням взуття, яке декларувалося по 50 центів і платіж складав 1-2 тис. доларів. На сьогодні його вартість понад 5 доларів за кг, а платіж – до 10 тис. доларів.
Водночас повністю перекрити всі шпарини можливо лише за умови повної технічної модернізації митниці.
Основні досягнення ДФС у митному напрямі:Технічна модернізація митниці.
Для фіскальної служби одним з надзвичайно важливих та актуальних питань є облаштування митних постів сучасними технічними засобами контролю, які дозволять упередити переміщення контрабанди. Закупівля сканерів, встановлення вагових комплексів та GPS-замків – це те оснащення, якої потребує митниця.
ДФС вже розпочато процес технічної модернізації митниці. Наразі закуплені і встановлюються вагові комплекси, триває процес проведення тендерної закупівлі перших10 стаціонарних скануючих систем.
Основні досягнення ДФС у митному напрямі:Автоматизована система «Єдине вікно»
Відповідно до законодавства з 1 лютого поточного року всі митні декларації у режимах «експорт» та «імпорт» оформлюються за принципом «єдиного вікна». Цей принцип діє на всіх автомобільних пунктах пропуску і на внутрішніх митницях. Серед суб’єктів ЗЕД система набуває все більшої популярності.
З 4 травня 100% митних декларацій у режимах «експорт» та «імпорт» оформлюються за принципом «єдиного вікна».
Минулого року частка вантажів, що оформлювались через «єдине вікно», складала близько 20%, вже на сьогодні цей показник складає 85%.
Державною фіскальною службою України в подальшому планується забезпечити передачу дозвільних документів, що видаються державними органами через систему «єдиного вікна».
Основні досягнення ДФС у митному напрямі:Боротьба з контрабандою товарів
За рахунок законодавчих змін у 2018 році зменшено ризик ввезення громадянами у спрощеному порядку та без оподаткування товарів, пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності.
Наразі у 40 пунктах пропуску відбувається інформаційний обмін з Держприкордонслужбою, що забезпечило нам повний контроль ситуації щодо переміщення фізичних осіб. Ще рік тому такої можливості у ДФС не було, навіть щодо контролю переміщення протягом доби.
Товари, які переміщувалися в Україну таким чином: електротехніка, одяг, взуття, товари побутової хімії.
Такі зміни створили рівні умови роботи для легальних імпортерів.
Основні досягнення ДФС у митному напрямі:Міжнародна взаємодія
ДФС відновлено систему взаємодії з митниками інших країн. Фіскальна служба долучилася до роботи міжнародних організацій по боротьбі з контрабандою, стала учасником програми ООН по контролю за контейнерними перевезеннями.
Вже працюють портові групи в Одеському порту та в міжнародному пункті пропуску «Бориспіль-аеропорт», які націлені на упередження незаконного переміщення контрабанди наркотиків, зброї, фальсифікованих товарів, товарів подвійного призначення, об’єктів флори та фауни з використанням морських контейнерів та іншої злочинної діяльності.
На сьогодні до перевірки відбираються лише ризикові вантажі. Зокрема, завдяки обміну інформацією з іноземними колегами викриваються схеми незаконного переміщення автомобілів. На сьогодні ділки намагаються занизити фактурну вартість дорогих автомобілів шляхом надання транспортному засобу ознак ДТП.
Так, наприклад, таким чином намагалися ввезти Mercedes-Benz Limited Edition, визначена вартість якого 49 тис евро. За даними німецьких колег, які оперативно відреагували на запит ДФС, реальна вартість авто складала 100 тис евро.
Мирослав Продан: ДФС виходить на новий рівень взаємодії з іноземними колегами щодо протидії контрабанді
Для Державної фіскальної служби України одним з важливих питань є проведення ефективних заходів з протидії митним правопорушенням, у тому числі контрабанди, із залученням колег з інших держав. Про це в.о. Голови ДФС Мирослав Продан заявив під час тристоронньої зустрічі з Першим заступником Міністра фінансів, Начальником Служби доходів Грузії Георгієм Табуашвілі та Генеральним директором при Міністерстві фінансів Республіки Молдова Віталіє Врабіє, яка відбулася в м. Ірпінь на базі Національного університету ДФС.
«Митниця будь-якої країни не може функціонувати одноосібно. Необхідна налагоджена взаємодія як з суміжними країнами, що дуже важливо для захисту митного кордону, так і з митниками інших країн. Адже контрабанда – явище, яке існує в усьому світі і з яким здійснюється активна боротьба. І зробити цю боротьбу дієвою та результативною можна лише за рахунок спільних заходів та запровадження обміну інформацією. А це, у свою чергу, сприятиме детінізації економіки країни та руйнуванню схем ухилення від сплати митних платежів, що дозволить залучити до бюджету додаткові кошти», – наголосив Мирослав Продан.
За його словами, в ДФС докладають максимум зусиль для того, щоб відновити співпрацю з колегами з інших країн та вивести її на новий рівень. Так, фіскальна служба долучилася до роботи міжнародних організацій по бо


Останній раз редагувалося: 05.06.2018 18:14


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті