Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Чт, 9 травня 2024
17:36

Юридичні консультації


Здраствуйте, я хочу у вас спросить. У моей подруги такая ситуация. Её бабушка построила дом самозахватом ещё в 30 - годах и в последствии его не приватизировала. Но есть домовая книга, где она была записана. В 2000 году бабушка умерла. С этого времени на дом никто не притендовал. Внучка была прописана и проживала в этом доме, но потом выписалась и жила в другом месте некоторое время. Может ли внучка быть хозяйкой этого дома? Какие документы нужно для этого оформить и сколько это всё будет стоить?

ЛЮБОВЬ, 14.6.2009 | ID: 5946 | Розділ: Приватна власність
Онучка може звернутись до бюро технічної інвентаризації за місцем знаходження будинку із заявою про надання їй інформації про право власності на даний будинок. Для початку необхідно набути права власності на будинок, для чого необхідно довести факт родинних стосунків онучки з її бабусею. Всатновлення родинних зв'язків проводиться у судовому порядку. Якщо буде підтверджено факт родинних стосунків, то онучці потрібно звернутись до нотаріальної контори за місцем останнього проживання бабусі з метою отримання інформації про наявність або відсутність заповіту після смерті бабусі. У випадку, якщо був заповіт, і ніхто не вступив у спадкування, або заповіту взагалі не було, то онучка може звернутись до суду із заявою про поновлення строків для прийняття спадщини. Якщо строки будуть поновлені судом, а також якщо будуть виконані вищезазначені вимоги, то вона може розпочати оформлення даного будинку на своє ім'я.

З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті