Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 8 травня 2024
15:46

Юридичні консультації


Здравствуйте, нужна ваша помощь. Я живу в частном секторе. Соседи напротив строят дом, и грузовые машины разрушили канализационный люк. В этом люке находится водопроводный вентиль закрывающий доступ воды в мой дом. С весны этого года люк завален строительными материалами и возможно завален на всю глубину. По этой причине я не могла менять летом трубы и ставить счетчик на воду. Теперь у меня предаварийная ситуация: во дворе течет кран, перекрыть воду можно только в том заваленом люке. Я не могу ни сменить кран, ни попробовать починить его, потому, что боюсь, что может открыться течь и пострадаю и я и соседи. Что мне делать в такой ситуации? Я обращалась к хозяину, он обещал починить люк, но до сих пор ничего не сделал. Если можно, расскажите о процедуре подачи иска, мой р. Индустриальный.

Галина, 11.11.2008 | ID: 4472 | Розділ: Приватна власність
Відповідно до цивільного законодавства, Ви, як власник, маєте право на захист своїх прав та інтересів, пов’язаних із здійсненням Вами прав власності. Власник, який має підстави передбачати можливість порушення свого права власності іншою особою, може звернутися до суду з вимогою про заборону вчинення нею дій, які можуть порушити його право, або з вимогою про вчинення певних дій для запобігання такому порушенню.

Власник, права якого порушені, має право на відшкодування завданої йому майнової та моральної шкоди.

Власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном на підставі положення Цивільного кодексу України про те, що право власності є непорушним, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. У Вашому випадку сусід порушує Ваші права як власника, обмежуючи Ваші правомочності стосовно користування послугами водопостачання.

Таким чином, Ви маєте право подати до суду (Індустріальний районний суд м. Днірпропетровська) позов про усунення перешкод у здійсненні права користування послугами водопостачання та стягнення з выдповідача збитків та моральної шкоди.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті