Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 1 травня 2024
19:49

Юридичні консультації


Фирма установила в подъезде домофон. Жители первого этажа против, из-за зловония, которое стоит в подвале, а так же отсутствия света у двери.
Договора с ЖЭКОМ никто не заключал. Общего собрания жильцов подъезда не было.Теперь вынуждают ставить трубки в квартирах (от 75 до 120 грн.) и покупать ключи (по 15 грн). В договорах на техническое обслуживание трубок цена не проставлена, о замене ключа в случае поломки ничего не сказано и т.д. Скажите,пожалуйста, какие нарушения допустила фирма и как можно защитить себя от произвола? На прошлой недели в комитет по защите прав потребителей на эту фирму поступило 3 заявления.


Иван, 30.5.2007 | ID: 25 | Розділ: Житлові питання, нерухомість
При примусовому встановленні домофону фірмою було порушено ч.3 ст.9 Житлового кодексу України, згідно якої “ніхто не може бути виселений із займаного жилого приміщення або обмежений у праві користування жилим приміщенням інакше як з підстав і в порядку, передбачених законом” та ст.21 Закону України “Про захист прав споживачів”, якою встановлено, що права споживачів вважаються порушеними, зокрема, у випадках, коли при реалізації продукції будь-яким чином порушується право споживача на свободу вибору продукції або при реалізації продукції будь-яким чином порушується свобода волевиявлення споживача та/або висловлене ним волевиявлення.

Ви маєте право звернутися до суду з позовною заявою про усунення перешкод у користуванні жилим приміщенням та відшкодування шкоди, завданої такими перешкодами. Відповідачем за такою позовною заявою, в даному випадку, буде фірма, яка самовільно здійснила монтаж домофону.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті